|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bilgi üniversitesi vcd bölümü
Merhaba arakaşlar sadece şu konuyu burada sormak için üye oldum bile diyebilirim. (: Neyse, gelelim neticeye... arkadaşalar ben bu sene lise'den mezun oldum ve iki üniversiteye ön kayıt yaptım biri bahçeşehir diğeri bilgi fakar bilirsiniz ki bilgi yeni santralistanbul'u kurdu misal kültür kampüsü. (: Vcd bölümü'de oraya tanıştı bu sene yetenek sınavında ilk girişte 100 soru sorulacakmış 50 soryu doğru yapınca alıyorlar. Merak ettim acaba yapabilir miyim diye acaba bilgi olanınız var mı bu endişemi giderebilecek arkadaşlar? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: bilgi üniversitesi vcd bölümü
Bu dünyada ve bu ülkede yaşıyorsan, müzik-sinema-fotoğrafçılık konusunda genel bilgin varsa, sokakta tabelalara sadece aradığın yeri bulmak için bakmıyorsan bu sınavı geçebilirsin. Kısacası görme-bakma kültürün var mı, genel kültürün var mı, hayatta yaşayabilecek kadar tecrüben var mı... bu ve benzeri soruları kendine sormalısın.
Örneğin, Robinson Crusoe 389 denildiği zaman ne demek olduğunu bilmiyorsan, Bak-grafik Tasarım-Lüerzer gibi dergilerden haberin yoksa, vektör-raster farkını bilmiyorsan, Audi'yi Fransız otomobil firması sanıyorsan, çay bitkisini ilk defa Türklerin yetiştirdiğini zannediyorsan, metroda yürüyen merdivenlerde sağ tarafta durup; sol taraftan yürüneceğini bilmiyorsan, Pachelbel'in hala yaşadığını zannediyorsan, Tarkovsky, Scorsese, Syd Barrett, Ara Güler isimlerini hiç duymadıysan, hele ki İhsan Derman adını hiç duymadıysan biraz uğraşman gerekiyor. (1 ay içinde ne kadar olabilir bilemem ama bence durum bu.)
i got the blues. Mesaj omerbalyali tarafından 28.07.2007 (16:30) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Re: bilgi üniversitesi vcd bölümü
Alıntı: