Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Askerlikte Kilo-Boy Oranı Problemi

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 29.09.2007   #11 (permalink)

David Wenham's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1
Re: Askerlikte Kilo-Boy Oranı Problemi

Paylaşımlar için çok teşekkür ederim. Lütfen devam edin. Zira çok faydalanıyorum. Bu arada bir not düşeyim. Amacım askerden tamamen kaçmak vs. değil. Askerliğimi yapmak istiyorum, ama elimde imkan varsa bunu kısa dönem yapmayı tercih ederim. O nedenle araştırıyorum. Lütfen deneyimlerinizi paylaşmaya devam edin, zira benzer durumdaki arkadaşlara iyi de bir veritabanı olur. Bu noktada kimseye beni askerlikten soğutun demiyorum, ama realiteleri de üslubunca dile getirmekte fayda var diye düşünüyorum. Sonuçta bir bir vakıa, ve yerine getirilecek bir şekilde inşallah..

Teşekkür ederim.
David Wenham şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.09.2007   #12 (permalink)

Password's Avatar

Yer: *****

Aynen hocam. 10 ay boyunca üretken olmak, askerlik yapmaktan iyidir. Kısa dönem gidebiliyorsan gitmek için şartları zorla. Çünkü 15 ay uzun bir süre. En azından kalifiye işgücü açısından uzun süre.

Saygılarımla.
Password şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.09.2007   #13 (permalink)

kindarmarti's Avatar

Merhaba

Askerlik içinde bulunduğu sürece bitmeyen, teskere'ni aldığın zaman ise bi göz kırpması kadar kısa gelen geçmiş an'ı..

Kariyeri'nin doruk noktasında olsanda, Askere gitmeni öneririm.. Ben aöf 2 de okurken karar verdim ve gittim,
çünkü korkarak yasamak işime gelmedi, trafik cezası yersin, yakalanabilirsin,aöf sınavına gidersin yakalanabilirsin, sahilde bira içersin yakalanabilirsin ben askerlik şubesine teslim olmaya giderken yoldan alınan adam biliyorum..

Kilo konusunda ise kaçış değil, +30 u koruyabildiğin surece sorun yoktur herhalde ama bizde +30 standartlarında Man"1948 model buyuk kamyon"Söför arkadasımız vardı.

Ayrıca Askerde yazıcı olmak zor değil,ama 3dmax ci arkadasın hamamda, muavin arkadasında MSN'de chat yaparken öğrendiği klavye kullanımı yüzünden Tabur yazıcısı olduğunu görmüşlüğümüz vardır..

Kısacası, kendini hazır hissediyorsan git.. ama inan hissetmiyorsan bunun olgunluk devresi yok ..

Saygılarımla
.onur
Old 29.09.2007   #14 (permalink)

Haydar's Avatar

Öncelikle ben askerliğimi 2004 yılında OBİ asteğmen olarak yaptım onu belirteyim. Oldukça da rahat bir askerliğim oldu. Yani tuuzm kuru Ayrıca şu anki biçimiyle askerlik sisteminin sorunları olsa da sosyal adalet ilkesi nedeniyle herkesin şu ya da bu şekilde yapması gerektiğini düşünüyorum. Gelelim düşündüklerime:

Bildiğim kadarıyla Açıköğretim'de iki yıl sınıfta kalırsan senin tecilin biter. Sen kaydımı silmiyorlar diyebilirsin ve bu doğru olabilir. Ama normalde üniversiteler her öğretim yılının başında askerlik şubene yazıyla halen tecilinin devam ettiğini bildirirler. Herhangi bir nedenle o tecil yazısını okul yollamazsa askerlik sürecin başlar. Açıköğretim'de halen kaydın gözükür ama askerlik sürecin devam ettiğinden bir sabah ansızın bir polis kapını çalıp sana bir tebliğ getirebilir. Üstelik büyükşehirlerde bazen bu polisler sivil kıyafetle geziyorlar ki kapı deliğinden bakıp açmamazlık etmeyesin diye Yoklama kaçağı, asker kaçağı gibi değişik kaçak çeşitleri olduğu için bundan sonra olacaklar şartlara göre değişiyor.

1) Kilo meselesinde tam sınırı bilmiyorum ama dediğin seni çürüğe çıkartabilir. Fakat bu da kolay bir şey değil. 3 sene boyunca düzenli olarak-sanırım 6 ayda bir- gideceksin, kilon ve boyun ölçülecek. Eğer herhangi birinde ölçümlerde uygun çıkarsan askerliğe elverişli hale geleceksin. Üstelik diyelim ki 3 sene sonra çürüğe çıktın. Bildiğim kadarıyla bu seni askerlikten ömürboyu muaf tutmuyor. Eğer tekrar askerliğe elverişli olduğun tespit edilirse yeniden çağrılabiliyorsun. "Peki bunu nasıl tespit edecekler" dersen seni sevmeyen birisinin yazılı ihbarı veya kötü şans eseri bu olabiliyor. Örneğin sahte çürük raporu nedeniyle birileri incemeye alındığında genelde 2-3 yıl geriye doğru verdiği tüm raporlar ve evraklar inceleniyor. Böyle bir taramada seni de "gel koçum şu boyunu, kilonu bir ölçelim" diye çağırabilirler. TSK artık bu tip konularda daha sıkı çalışıyor onu söyleyeyim. Benim bir tandığım karaciğerinde yağlanma nedeniyle muafiyet almıştı. Daha sonra raporlar incelenirken yeniden test yaptırılması istendi. Sonuçlardan birisi normal çıkınca şimdi rapora itiraz etti. 6 ay sonra yeniden testler yapılacak. Eğer bu seferde sonuçlar normal çıkarsa askere gidecek. Başka bir tanıdığımın da yurtdışında 3 yıl değil de daha az çalıştığı tespit edildi. Askeri cezaevinde erlerden tokat ve küfür yiyerek geçirdiği bir 6 ay sonrasında kısa dönem er olarak askerlik görevini yerine getirdi.

Bu arada o 30 kilo stresi nedeniyle abur-cubur yeyip, patates kızartmalarıyla besleneceğin 3 yıl, sana kalp ve damar hastalıkları, mide rahatsızlıkları, kas ve eklem hastalıkları gibi kalıcı sorunları da beraberinde getirebiliyor. O nedenle bence bunu son tercih olarak düşün. Sakın korkma, şu anki boy ve kilonla kimse senden rambo olmanı beklemez.

2) Askerlik nedeniyle okulu tamamen bırakmak zorunda değilsin onu söyleyeyim. Normalde yüksek lisans veya doktora yaparken askerlik nedeniyle kaydını dondurup askere gidip, döndüğünde de kaldığın yerden devam edebiliyorsun. Aynısı lisans ve Açıköğretim için de vardır diye tahmin ediyorum. Bu nedenle askere gidip,sonra devam edebilirsin. Ama askerdeyken açıköğretim sınava girme olayı bence yaş iş. Güneydoğu'nun dağ karakollarında 15 ay karakol dışına çıkmadan askerlik yapan insanlar var.

Bunun haricinde askerliği yapmış olmanın verdiği haz ve rahatlığı ancak askerliğini yapmış olan birisi anlar. Çünkü cidden hayatının önünde koca bir buzdağı gibi duruyor. Ağustos ayında eski yöneticim 32 yaşında 2 küçük çocuğu varken askere gitti. Bir arkadaşım da 29 yaşında hamile eşini bırakarak. Kaldığım koğuşta 31 yaşında kendi şirketini bırakıp askere gelen bir arkadaş vardı. Askeri mahkemede, ilk celpte askere gideceğini söyleyince hakim hapis cezası vermemişti. Gece saat 23:00'dan sonra eşiyle "çocuğun ateşi çıkmış" diye koridordaki telefondan fısıldayarak konuşuyordu ve o telefonu etme fırsatı bulabilen şanslı askerlerden birisiydi. Bunlar işin sosyal yönü. Bir de kariyer var tabi. Bazı şirketler askerliğini yapmamış personele pek sıcak bakmıyorlar. Örneğin Akbank askerliğini yapmamış yazılımcı almıyor.

Bu nedenle öncelikle askerliği yapmak en iyisi. Ama kısa dönem mi uzun mu dersen o zaman kısa dönem için elinden gelen herşeyi yap

3) Valla şunu yaparsan bulamazlar diye bir genel kural yok. Bir tanıdığımız 40 yaşına kadar askerden kaçmıştı. Sonra bir gün ansızın yerini tespit etmişlerdi. İşyerini bırakıp kaçıp gitmişti. Daha sonra ne oldu bilmiyorum ama 10 yıldır çalıştığı sokaktan ve ortağı olduğu dükkandan bir günde ayrılmak zorunda kalmıştı. Bir akrabamın yanında çalışan çocuklardan biri de arkadaşlarıyla kahvede maç seyrederken, polis kimlik kontrolü yapınca yakalanmıştı. Sahte kimlikle dolaşan bir tanıdık da kaza yaptığında tutanak tutturamamıştı ve askeri inzibat gördüğünde rengi atıyordu O nedenle istediğin tavsiyelere ve şehir efsanelerine hiç güvenme.

Programcılık yeteneklerin askerde seni rahat ettirebilir bunu da ayrıca belirteyim. Word ve Excel bilen insanlar yazıcı olarak rahat rahat askerlik yapıyorlar. Bilgin daha fazla ise ise komutanın veya kızının ödevlerini yapmak, onlara ücretsiz bilgisayar dersi vermek, bölüğe web sayfası yapmak gibi daha "ulvi" işlerle askerlik görevini tamamlayabiliyorsun.
Haydar şu an çevrimdışı  
Old 30.09.2007   #15 (permalink)

David Wenham's Avatar

@Haydar, verdiğin uzun ve aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim.

Şunları sormak istiyorum;

1 - Bugün uzun dönem askerlik yapan bir arkadaşımı arayıp biraz konuştum. Kendisi bana dedi ki üniversite terkleri çavuş vs. yapıyorlarmış. Mülakatta bunu belirtirsen seni çavuş falan yaparlar dedi. bu ne kadar doğrudur?

2- Er olarak uzun dönem askerlik yapmanın gerçekten çok zor olduğunu söylüyorlar. Yani sadece 15 ay meselesi değil. 5-10 yaş küçük bazı tiplerden küfür ve hatta tokat yiyenler falan oluyormuş. Bu tip şehir efsaneleri insanın gözünü korkutuyor. Nedir meselenin aslı?

3- Kaçak yaşamam için askerlik şubesindeki adresimi değiştirmem şart mıdır. Farzedelim taşındım, yeni taşındığım evde kendi adıma açtıracağım elektrik, su hesaplarından beni bulmaları mümkün müdür? Yoksa bunları başkasının üzerine mi yapmam lazım?

Yani, aradan çıkartmayı çok istiyorum ama babam ve abim dahil bir çok kişi sen uzun dönem yapamazsın diyor.. Bundan korkuyorum, bir bildikleri vardır diyorum.. Diğer yandan 4 yıllık belirsiz bir kaçak hayatı da bana göre değil. 15 ay için ruhen hiçbir zaman hazır olacağımı da sanmıyorum. Çünkü bana çok uzak gelen bir durumdu. Kafam çok karışık..
Old 30.09.2007   #16 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Kısa dönemle yedek subay arasındaki en önemli fark yedek subay olduğun zaman askerliğin senin için standart bir iş gibi olması. Mesai saatlerinde çalışıyorsun. Akşam beşte görevin bitince evine gidebilirsin veya nereye istersen oraya gidersin. Sınırlı bir mekanda kapanıp kalmış değilsin.

Benim görev yaptığım bölük dışarıya kapalı ve kendi sınırları olan küçük bir mekandaydı. İçeride toplam 50 kişiden az vardı. Birkaç küçük bina vardı ve dolaşabildiğimiz arazinin uzunluğu beş dakikada yürünebilecek kadar kısaydı.

Dışarı çıkamamak çok zor bir durum. Ben o zamanlar bir şekilde idare ettim ama şu an dayanamazdım. Şüphesiz normal er olarak on beş ay yapmak çok daha zor olacaktır.

Beni en çok rahatsız eden konulardan biri tertipçilik konusuydu. Gerçi kısa dönem ve çavuş olduğumuz için bize dokunan bir konu değildi ama askerler arasında tertipçilik olması beni çok rahatsız etmişti. Bunun nedeni mantıksız bir konu olması, cahilce bir durum olması ve tanımlanmış kuralların dışına taşan bir tür gelenek olmasıydı. Tertipçilik kısaca daha önce gelenlerin sonradan gelenlere sorun yaratması olarak tanımlanabilir.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 30.09.2007   #17 (permalink)

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

David Wenham,

Sorularına cevap vermeye çalışayım.

Onbaşı ve çavuş olmak için lise mezunu olmak yetiyor. Sınavları var, bunlara giriyorsun ki, bir üniversiteden ayrılmışsan çoğunlukla çavuş oluyorsun.

Askerde senden küçük senden büyük yoktur. Rütbe vardır. Bir subay bir astsubaydan küçük olarak ona emir verebilir. Ancak bahsettiğin kavga dövüş tamamen insanların karakteriyle alakalı, şu anki hayatın gibi. Bazıları yollarda kavga ediyor bazıları etmiyor. Küfür ise çok sıradan. Birinci ayın sonunda bunun maço görünmek için müthiş bir alışkanlık olduğunu anlıyorsun. Buna rağmen küfür etmiyorsun. Çünkü sen eğitimlisin.

Askerde bulunduğum süre içinde bir çok görev aldım. Bunların hiçbirine gönüllü olacağımı düşünemezdim. Hele de askere gitmeden korkunç geliyordu bana.

Doğrusu askerlik herkes için başka bir hikaye olsa da okumuş etmiş niteliği olan bilgisayar bilen ve hizmet etmekten yüksünmeyen insanlar için hiç zor değil.

Orduda bilgili insana büyük bir kayırma destek ve saygı var. Ama sen dürüst ve çalışkansan.

15 ay meselesine gelince, bir yakınım 2 yıllık okul mezunu ve daha kızı yeni doğmuşken gitmek durumunda kaldı. Tam bir krizdeydi. Kendisiyle özel konuşmak istediğimi söyledim.

Ordunun her ere verdiği değeri anlattım. Askerliğin kolay olmadığını ama anlatıldığı kadar korkunç da olmadığını tekrarladım. Düşündüğüm gibi oldu. Biraz rahatladı ve askere gitti. Gerçekten askerliğin üzerindeki etkisi şaşılacak bir sakinlik ve özgüven oldu.

Kaçarak yaşanan her gününe sonra pişman olmanı istemem. Bu şekilde kaçmış ve yakalanmış çok kişiyle tanıştım. Hepsi pişmandı. Gereksiz bir huzursuzluk ve üzüntü yaşadıklarını düşünüyorlardı. Kaçmaktan kaynaklanan ceza da cabası.

Eğer resmi yoldan imkanın varsa elbette tecil ettir. Elbette okul bitirerek git.

Ancak forumun üyelerinin sana kaçış planı sunmasını beklemek doğru değil. Daha önce bahsettiğim kanun gereğince de suç. Konuyu bu nedenle yakından takip ediyoruz.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 30.09.2007   #18 (permalink)

mentor's Avatar

Yer: bursa

iki yıl üst üste kalsan bile arkerliği ertelemenin bir yolu var sanırım. geçen askerlik şubesine gittiğimde birileri bu konuda konuşuyordu.
Old 30.09.2007   #19 (permalink)

David Wenham's Avatar

Alıntı:
ssonmez tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
David Wenham,

Ancak forumun üyelerinin sana kaçış planı sunmasını beklemek doğru değil. Daha önce bahsettiğim kanun gereğince de suç. Konuyu bu nedenle yakından takip ediyoruz.

Yok yok, kesinlikle amacım bu değil, aslında dün bir arkadaşıma da dediğim gibi, ben uzun dönem de olsa askerliği bir an önce aradan çıkarmak istiyorum, bunun için sadece biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.Şu an 28 yaşındayım ki 2008 Ocak ta 29 olacağım, eğer kısa döne için beklersem askerlikten geldiğimde yaşım 33 civarında olacak. Ki askerden önce ne bir evlilik konusu olsun ne de iş olsun oturmuyor. O nedenle ben hayata 33-34 yaşında başlamak yerine 30 yaşında başlamayı tercih ederim. Bu kasımda gitsem, 29 yaşımın sonlarına doğru askerlikten dönmüş olacağım ve 30. yaşgünümde belki yeni bir hayata doğacağım. Bunlar psikolojik şeyler biraz tabi. Yoksa yaş meselesi bana bakan yönüyle ço da problem değil.

Özetlemem gerekirse, mantığımı konuşturduğum zaman uzun dönemin benim için daha mantıklı gözüktüğünü görüyorum. Zaten lise mezunu/üniversite terk biri olarak onbaşı ya da çavuş olmam içten değil. Sanıyorum o zaman askerliğim biraz daha çekilir olacak değil mi, bu konuda tecrübeleriniz nedir?
Old 30.09.2007   #20 (permalink)

Yer: bursa

Bu konu ile ilgili ikinci mesajım oluyor bu ama gelinen noktada birşeyler daha söylemek ihtiyacı duydum.

Askerlik cehennemi bir ortam, sürekli olumsuzluklar yaşanan bir yer değildir. Bir görev yapma yeridir ve görevini adam gibi yapan, saçma bir söylem olan kaytarmacılık,arazi olmak gibi şeylere kıymet vermeyen insanlar problem yaşamadan bu görevi tamamlarlar ve gelirler. Hatta takdir toplayacaklardır.

Üstelik gitmeden önce fazlaca büyütülen bu mevzuu gittikten sonra göreceğiniz gibi öyle abartılacak bir şey değildir. Eğitimlisi, eğitimsizi,köylüsü,kentlisi milyonlarca kişi bu görevi yaptılar ve döndüler
(dönemeyenlere buradan rahmet diliyorum) bu milyonların içinde sizin gibi yapamayacağını düşünenlerin sayısı eminim az değildi. Evli barklı çoluk çocuk sahibi hatta askerdeyken baba olan birçok insan o şartlarda bu görevi bitirdi. Ben 30 yaşında ve 1 yıllık evli askere gitmiş biri olarak bunları rahatlıkla söylebilirim.

Evet tabi ki ve doğal olarak evdeki rahatlığınız olmayacak ama sonuçta bu herkes için geçerli. Eğer eğitiminizi tamamlama ihtimaliniz varsa, yasal olarak problem yaşamayacağınızı düşünüyorsanız o başka. Bunun dışında o kadar abartılacak bir şey değil askerlik. Gidin ve yapın bitsin gitsin. Bitirdikten sonra bir hoş seda olarak hayatınızda yer alacaktır. Son olarak bitirdikten sonra" ne zaman bitti bu yahu "diyeceksiniz. Sonuçta karar sizin. Hertürlü kararda hakkınızda hayırlısını temenni ederim.
zeytin şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

askerlik , tecil

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru