|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Askerlikte Kilo-Boy Oranı Problemi
Zaman ve muhtemel sağlık sorunları açısından en kısa sürde askere gitmeniz fayda var, kısa dönem askerlik için o kadar kilo ile yaşamak mantıklı değil ! Şakası bir yana ... Askere 95 kilo gittim 3 ay sonra izine geldiğimde 73 kiloydum ! Eğer kilonuz sağlık açısından tehlikeli ise zaten sizi askere almayacaklardır. Şunu da bileniz gerekir bazen askerlik şubesi size çürük raporu vermez, acemi birliğinde askeri doktor ve komutanların gözetimden tekrar değerlendirilir durumunuz ve o zaman nihahi karar verirler. (2001 de x hastalığı olan bir devremde bu şekilde karar vermişlerdi.) Böyle bir durumda acemi birliğinde askerlik süresince kilonuzu eriteceklerdir !!!! |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
|
bilgisayar başında aşırı hareketsizlik katılmamak elde değil çünkü şuan 1.86 boy ile 107 kiloyum neyseki önümezdeki ay spor salonuna başlıyorum
O kiloların tamamını İzmir Yeni Foça 7. Jan. komando alayında verdim, en önemli faktör düzensiz bir hayattan düzenli bir hayata geçiş, yani askerde her şey düzenli yatılacak saat belli, kalkılacak saat belli ve hergün yapılan eğitim belli. Birazda yemek konusunda seçici olduğumdan pek yemek yiyemedim. Kısaca düzenli yemek düzenli spor ! 3 ay boyunca ne yaptıysam sıralıyorum şimdi ![]()
İnanki bir bu kadarda eksik yazmışımdır. Bir de bu alayda eğitim alan komando timleri eğer C timi ise daha ağır bir eğitim için Eski Foça daki Tugay'a giderler orda bir 3 ay daha eğitim alırlar,sonrası doğu illerinden bir tanesinde görev yapmaktır. Ben yemin töreninde nitelikli seçildim 3 aysonra izine çıkmadan Eski Foçada bulunan Tugaya gidip 21 gün ağitim aldım ordan Bodrum J.Özel Koruma Bl K.lığının da görevimi tamamladım. Benim acemi birliğim komando birliği bu nedenle bukadar ağır ama hiç kimse yanlış düşünmesin bu eğitimlerin her birinin mantıklı bir açıklaması ve kişinin hayatını kurtaracak bir çok nedeni var, çünkü burdan eğitim alan askerlerin hepsi doğu illerinde aktif görev alıyorlar.. Şunuda unutmamak gerekir askerde meslek çok önemli çünkü meslekçi diye bir grup vardır, her yemin töreninde (genellikle) veya törenden önce bu kişileri belirlerler ve mesleğine uygun birliklere kaydırırlar, beni boyum nedeniyle nitelikli olarak ayırdılar ordan koruma eri olarak bodrum da yeni açılmış olan komutanlığa gönderdiler. Jandarma, K.K, H.K ve D.K' de işler farklı yürüyor bunu unutmamak gereki bu söylediklerim 2001 ile 2003 arasında J. birlikleri için geçerlidir. Askerliğimin en güzel olayı ise teskereme 45 gün kala askerlik kısaldı bir kaç gün sonra teskere almıştım, Bodrum dayım ve fazladan 45 günüm var gerisini düşünün artık
Mesaj arsende tarafından 01.10.2007 (02:25) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Peki şunları soracağım, benim boy 1.72 ve kilom da 102kg,
1- Beni aşırı kilodan almama durumları var mı? 2- Bu eğitim bence çok çok ağır, beni komando almaları çok zor, normal erler ya da çavuşlar da bu kadar ağır eğitim yapıyorlar mı? Yani ben kaldırabileceğimi hiç sanmıyorum. 3- Bir de şunu soracağım, farzedelim ki uzun dönem yaptık ve ipince evimize döndük, o hızlı tempodan eve dönüşte insan tekrar aşırı kilo alıyor mu, yoksa ne bileyim mide küçüldüğünden vs. kiloyu korumak için askerdeki gibi az yeyip, ya da çok spor yapmak mı gerek.
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Selam dostum,
Yıllar geçmesine karşı bende de hala askerlikle ilgili epey ayrıntı zihnimde yer etmiş. Bir defa araştırma yapmak gerçektende çok iyi olur senin için. Çünkü bilinmeze gideceğine bilerek git. Çayde dem askerde kıdem derler. Senden bir gün önce gelen daha üstün olur. Nedeni basit senin yaşadığından daha fazla biliyor. O yüzden bence herkese sor anılarını dinle ve aklında yer etsin. Şimdi arkadaşın bahsettiği konulardan kendi hisseme çıkanları ilva edeyim. Ben 30 yaşında göbekli bir halde askere gittim. Bronşitim olduğu için nefes darlığı çeken biriyim. Bir defa kilo probleminden dolayı veya yaşa bakmıyorlar. Tamamen şansa nereye gideceğin ve ne olacağın. Ben teslim olurken mesela sıradan gelenleri bölüklere dağıtıyorladı. İşte ben o an bilseydim 3. Bölük yerine 1. Bölüğe gitmek için sıramı kaydırırdım. Böyle ufak tefek şeyler bence şans değil bilmekle kazanılan şeyler. Arkadaş gibi komondo olursan zaten muhtemelen 2. hafta seni ot yolmaya filan gönderirler. Çünkü komondo birlikleri arkadaş gibi daha fiziksel özellikte olanlara bakıyorlar. %90 ihtimalle komondo olursan seni meslekçi olarak bir yerlere gönderirler. Bu komondo dışında ki bazı acemi taburları içinde geçerli. Meselekçi olarak ayrılanlar genellikle bölüğün işe yaramazları oluyorlar. Yemin töreninden sonra aynen yeni birliğine gidiyorsun. 4. haftada tam yemin töreninde önce bizde meselekçi seçimi oldu. Tüm askerleri topladılar ama ben dahil bazı askerleri komutanlar gelip ayırdı ve uzağa götürmeye kalktı. Bende hemen jeton düştü. Çünkü atışlarım iyiydi ve ezberim idare ederdi. Hemen komutana yalavardım yakardım meslekçi seçimi için alanda kaldım. Gerçi planım tam tutmadı. Meslekçi değil turizm jandarması seçildim ve başka bir taburda eğitime gittim. Yani kilo gibi problemin varsa zaten 3. hafta sonundan zaten seni bir yerlere gönderiyorlar. Orası tamamen senin şansına kalmış bir şey. |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Birkaç bilgide ben vereyim
- Açıköğretimde kaldığın zaman üst üste tüm öğrencilik haklarından mahrum olursun ve şubeye gitmediğin zaman kaçak durumuan düşersin - Kaçak olacağın için seni ilk buldukları yerde askere alırlar. Yada kaçaklık döneminde kendin şubeye gidersen devre kaybı olarak ( yüksek ihtimal ) araya bir yere sıkıştırıp askere gönderirler. - Kaçak durumuna düştüğün zaman elinde isterse tonlarca belge olsun bakmazlar. ( tecrübe edilmiştir. elimde şirket yöneticisinden tutun mesleğimle alakalı ne kadar belge varsa götürmüştüm ) - Kaçak durumundaki kişileri genellikle hatta çoğunlukla Karacı yaparlar. - Kaçak olduğun için ve devre kaybı gideceğin için acemilik sürende kısa tutulur. Bu sebepten dolayı çavuş veya onbaşı olarak değil er olarak yaparsın ( ben 2 yıllık üniv. mezunuyum er olarak yaptım ) Bu hususlara bakınca en iyisi gitmektir. 3 yıl kısa dönemi beklmek artından 6 ay da askerlik 6 ay da askerden geldim dur kendime geleyim sendromu etti 4 yıl. şimdi gidersen 15 ay yaparsın ve rahatlarsın. Kilo problemine gelince bu konuda malumatım yok ancak 6 ayda bir genel kontrol yaptırman gerektiğini biliyorum.
|
|
|
#27 (permalink) |
|
|
Selam David Wenham
1) Aslında var ilk önce eğer askerlik şubesi sizi GATA gibi bir askeri hastaneye gönderir ve rapor almanızı isterse o zaman raporu verecek olan doktorlara bağlı, aslında sizin sağlık durumuza demek daha doğru olur. veya Askere alınır acemi birliğinde yemin törenin den hemen sonra sizi tekrar muayene ederek son kararlarını verirler. Bu ikinci seçenekde tahmin şöyle prosedür bazen tam olarak karar veremiyorlar ordaki şartlara ayak uygurabilir ve gayet sağlık bir biçimde askerlik yapabilir düşüncesinde olabiliyorlar bu nedenle durumuzu askerdeyken belirleyebilirler. ZORBA' nın yazdığı gibi 6 aylık periyodik muayene olmassanız sanırım ikinci seçenek ağır basabilir. Çünkü 6 aylık muayene raporları çürük raporu verebilecek dokturun sorumluluğunu biraz olsun azaltır. 2) Eğer komando birliğine düşseniz bile hemen meslekçi olarak ayrılırsınız, ben çok çay ve poğaça sattım acemi birliğinde daha sonra bunlar meslekçi değilki diyerek okadar eğitime aldılar bizim grubu. Acemi birliğinden üzerine çok gelebilirler çünkü 24 saatiniz er ve erbaş olan kısa/uzun dönem askerlerle geçiyor, egoları tatmin etmekten tutun bir bir türlü kişilikler var. Bu aşamdan hemşericilik devre giriyor, memleketinizden birini buldunuzmu iş tamam ![]() 3) Askerden sonra işim gücüm yemek oldu benim ![]() Bence rahat olun eğer stres yaparsanız askerlik sizi daha ağır gelir her şeyin yolu var siz zaten bilişim alanında tecrübelisiniz. Askerde sizi paylaşamazlar ! hiç abartmıyorum, askere bir şekilde gittiğiniz deTürkiyenin dört bir yanından gelen insanları görünce nedemek istediğimi çok iyi anlarsınız. Acemi birlilğimde bir üst devrem VB kodu için çok çay tost ısmarladı bana ![]() @combo Yemin töreninde benide kaçırdılar o gün ağlamıştım resmem en az 3 tane komutan boydan mıdır nedir bırakmadılar beni alay iştimahya, neyseki akşam uzmanlardan daha akıllı bir yüz başı geldi tutu kolumdan beni götürdü nitelikli diye bir grubu soktu. sonraki 4, 5 hafta Eski Foça bulunan gösteri tatbikat bölüğüne düşücem diye öldüm öldüm dirildim ama düşündüğüm gibi olmadı. |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Ya çok teşekkürler, beni baya rahatlattınız. Ben sanırım uzun dönem yapacağım.Çünkü 4-5 sene daha hayatımı iteleyemem, öteleyemem. Totalde sanırım bana 1.5 yıla mal olacak ama döndüğümde hem kafa olarak hem de bedensel olarak rahatlayacağımı umuyorum. Dolayısıyla yeni bir hayata başlama imkanım olacak gibi.
Bende soru biter mi? Bitmez ![]() 1- Uzun dönem e karar verdim, peki ben şimdi (01.10.2007) askerlik şubesinden askerlik için tebliğ mi bekleyeyim, yoksa gidip şubeye ne zaman teslim olacağımı onlar mı bana söylesinler. Bürokrasi nasıl işliyor bu durumda? Bir de yarın başvursam, en erken ve en geç beni ne zaman askere alırlar. 2- Askerliğe bir an önce gitmek istemekle beraber, hali hazırda elimde bitmemiş birkaç proje var, acaba ben şubeye gitmesem, askerlik şubesi tahminen ne kadar süre sonra kapımı çalar, ve kapımı çalar çalmaz kaç gün içinde benden birliğe teslim olmamı ister? Yani ben şubeye başvurmazsam, şube bana başvurana kadar, projeleri bitirmem için yaklaşık kaç gün/hafta/ay sürem var? 3- AÖF de 2. sınıftan aldığım 2 dersi verdikten sonra 3. sınıfa geçmek üzereyim. Bu okuduğum yıllar yanmasın diye askerliğe giderken AÖF yi dondurma imkanım var mı? Varsa bu süreç nasıl işler, yoksa askerden sonra sıfırdan mı başlayacağım demek oluyor bu? Zaten sıfırdan başlayacaksam, AÖF okuyacağıma güzel sanatlar imtihanına girer ve GSF grafik Tasarım okurum..
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
|
Bence en mantıklısı uzun dönem sizin için.
1) Sizin için geçerli değil ama: Normalde zamanı gelen bir askerin celp dönemini askere alma dairesinden öğrenilir, iller ve nüfus kütüğünün yerine göre değişir bu olay. Örn: http://www.asal.msb.gov.tr/er_islemleri/celpdonem.htm Celp döneminde bir ay veya daha kısa süre önce sülüsü almanız gerekir bu belge üzerinde hangi acemi birliğine gideceğinizi yazar ve belge ile birlikte teslim olursunuz. Ancak siz devre kaybısınız, hafta içi uygun bir saatte durumunuzu öğrenmek için askerlik şubenizi arayın kütük nerede ise orasını ! Onlar size bir tarih verecek ama kesin celp dönemi belli olmayabilir o tarihe uygun olmak üzere kendinizi ayarlar dilekçe ile başvurursunuz. Örneğin ŞUBAT 2008 için ! Bilgiyi kütüğünüzüz olduğu yerden alın ama işlemleri Halıcıoğlu gibi yabancı şube üzerinden yapabilirsiniz. Kabul edilir ise zaten ocak ayından birliğiniz falan belli olur, sülüsü alır davul ve zurna ile gidersiniz. 2) Zaten tecillisiniz ve sonuçta tarih belli hangi tarihe kadar tecilli öğrenmeniz lazım.. öne çekmek için dilekçe gerekir. 3) Bilgim yok. |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
1) En erken ve en geç tarihler askerlik şubenin sevk tarihine göre belirlenebilir. Ayrıca tecilinin resmen bitiş tarihi de önemli. Bunun için AÖF'nin yazı yollayacağı tarihi de bilmen gerekiyor. Ama zamanı kendin ayarlamak istiyorsan, şubeye en kısa zamanda gidip detaylı bilgi almanı tavsiye ederim. Böylece askere gitmek için gereksiz bir 3 ay beklemekten kurtulabilirsin.
2) Bunun da cevabı 1'e göre belli olur. Ama gün veya hafta yerine genelde bu süreyi ölçmek için ay kullanılıyor. Zaten şartlar çok sıkışık olursa, askerlik şubene uygun bir dille anlattığın zaman, seni bir sonraki celp dönemine de bırakabiliyorlar. Ama bu da yine şansına kalmış. 3) Var. Dondurur gidersin dönünce de kaldığın yerden devam edersin. Ama etmek ister misin o da ayrı bir konu ![]() Bu arada seni askere yollamak için Zoque üyelerinin MSB'den fazla uğraştığı düşünülürse,olur da gitmekten vazgeçersen, sakın bir daha buralara uğrama. Büyük ihtimalle listeden birileri elini ayağını bağlayıp seni askerlik şubene teslim edecektir Sana şimdiden hayırlı teskereler diyeyim.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!