|
|
#31 (permalink) | |
|
Re: Askerlikte Kilo-Boy Oranı Problemi
Alıntı:
İnşallah gideceğim ya. Buna karar verdim. Kendim için en mantıklısının bu olduğunu düşünüyorum.
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
ben askerliğimi iki yıllık üniversite mezunu olarak yaptım.
olay şu şekilde işliyor aslında iki yıllık üniversite ve lise mezunlarını amasyada çavuş eğitim merkezlerinde üç ay gibi bir sürede yetiştirerek usta birliklerine naklediyorlar. Usta birliklerine vardıklarında bu askerler direk onbaşı rütbesi ile vatani görevlerini icra etmeye başlıyorlar. Terhis olan veya ceza alan çavuşların yerine bu onbaşılardan uygun görülenler çavuş rütbesine nasb ediliyor. birde kısa dönem erler var ki dört yıllık okul bitirenlerden 5 ay (şimdilki süre) süre ile askerlik yapacak olanlar bu sınıfa giriyor. kısa dönem erler bir ay gibi çok kısa bir zamanda acemi eğitimini (yanaşık düzen - mekanik nişancılık vb) tamamlayarak yemin ettirilip onbaşı rütbesine nasbediliyorlar. ben askerliğimi sivasta yaptım. ve sivasta hem devre kaybı diye isimlendirilen askerleri hemde kısa dönem (ki orda poşet diyorlardı (: ) askerleri görmek mümkün. Yemin eden kısa dönem erbaşlardan iktisat ve idari gibi konuları içeren bölümlerden mezun olanlar direk olarak askerlik şubelerine gönderilerek görevlerini oralarda sürdürüyorlardı. diğerleri bölüklere yada kısımlara dağıtılarak eğitim çavuşu yada geri hizmetli olarak çalıştırılıyorlardı. şunuda açıklamak istiyorum. askeri kanunlara (tamlimatname) göre hiç bir çavuş acemi birliklerinde geri hizmette çalıştırılamaz yani yazıcı , kantin sorumlusu , koğuş görevlisi olamaz. sürekli eğitim alanlarında ve aktif olarak eğitim hizmetinde görev alması gerekir. ancak gerek kalifiye eleman eksiklikleri gerekse denetleme arafeleri sebebi ile bir çok çavuş bilgisayar başında sabahlamıştır. (kendimden biliyorum) acemi birliği içerisinde her türlü rahatsızlığı olan askeri görmek mümkündür. (sarılık ve bunun gibi hava ile yayılan hastalıkları taşıyan kişiler zaten alınmıyorlar) çok kilolusundan çok cılızına kadar. acemi birliği içerisinde kendinde bir rahatsızlık olduğunu idda eden yada kanıtlayan kişiler askeri komisyonca çürük raporu alabilir. rahatsızlığı olan bir çok arkadaşım oldu askerde. kimisinin ayak bağında doğuştan bir kopukluk kimisinde ciddi derecede renk körlüğü vardı ama hiç birisi bu özürlerinin arkasına sığınarak çürük alma peşinde koşmadılar. kilo problemine gelince askerde çift palaskayı birbirine ekleyerek tek palaska yapan ve bunu kullanan bir çok asker tanıdığım var ve bir çoğu asiz.
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Ben Mühendislik Fakültesini henüz bitirdim. Benden önce bitiren arkadaşlarım arasından şikayet eden kimseyi duymadım. Hatta bi arkadaşım özellikle komando olmuştu ve döndüğünde nasıl dağ bayır yılan, kurbağa kovaladığını anlatıyordu. Başka bir arkadaşım Gökçeada'da, bir diğeri Gata'da, bir diğeri Reina'nın dibinde denizci olarak yaptılar. Şimdi hatırladığım bir arkadaşım ise okulu okuduğumuz Denizli'de askerliğini yapmıştı. Başka bir arkadaşım kilo fazlası olduğu için ameliyat ile düzeltmeye çalıştıysa da normal sınıra giremediği için yapamadı. Gidip gelen tüm arkadaşlarım iyi bir dinlence yaptıklarını ve ufak sorunlar olsa da bunun da o işin parçası olduğunu söylediler. Aslına bakarsanız herşeyin kuralı kitabı belli, aksini yapmazsanız sizi rahatsız eden de olmaz.
Benim saydıklarımın hepsi kısa dönem yapan arkadaşlarım için geçerli, zaten uzun dönem yapan hatırlamıyorum.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!