Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Askerlikte Kilo-Boy Oranı Problemi

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 29.09.2007   #1 (permalink)

David Wenham's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1
Askerlikte Kilo-Boy Oranı Problemi

28 yaşındayım. İstemeyerek okuduğum iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünü birkaç yıl okuduktan sonra bıraktım. Okulu bıraktığımdan beri de sevdiğim bir mesleği sürdürmekteyim. Fakat askerliği kısa dönem yapmak için açıköğretime kaydımı yaptırdım. Fakat bu bölümde de hiç hoşuma gitmeyen birkaç ders (muhasebe, istatistik vs) yüzünden AÖF de bu sene ikinci kez sınıf tekrarına düştüm.. Bu durumda askerlik tecilim otomatik olarak sona erdi. Ben okuluma harcımı yatırdığım sürece okuldan atılmıyorum fakat okulu bitirmem, hiç kalmamam şartıyla en erken 3 sene sürecek. Ben ya uzun dönem askere gideceğim, ya da 3 sene izimi kaybettirip okulu bitirdikten sonra kısa dönem yapacağım..

Bir de şöyle bir durum var. Benim boyum ile kilom arasında 30 kilo fark var. Bu da askerliği erteleten 3 sene boyunca tekrar etmesi halinde de çürüğe ayırtan bir durum.
Şimdi sorular geliyor;

1- Boyum ile kilom arasındaki 30 kilo fark (1.72m x 102 kg) benim çürüğe ayrılmama neden olur mu?
2- Siz olsaydınız 3 sene bekleyip kısa dönem askerliği mi kovalardınız, yoksa hemen başvurup uzun dönem yapıp askerliği aradan çıkartı mıydınız?
3- Farzedelim ki 3 sene izimi kaybettirip kısa dönem kovalıyorum, bunun için askerlik şubesinde yazılı olan adresimden taşınmak zorunda mıyım, yoksa başka bir yöntem var mıdır.

Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Bu arada askerlikten kaçmaya çalışmıyorum. Fakat keşke kısa dönem yapabilseydim diye uğraşıyorum. Kısa dönem olsayıdm hemen yarın gider şubeye başvurur, en erken bir şekilde teslim olurdum..
David Wenham şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.09.2007   #2 (permalink)
css

css's Avatar

Re: Askerlikte Kilo-Boy Oranı Problemi

Çevreme dikkat ediyorumda Bilişim teknolojileri ile uğraşan / iş yapan çoğu arkadaşımız bundan dert yanıyor. Açıkcası bende tabiki.

Bence iki numaralı seçenek daha iyi gibi geliyor. Yap ve kurtul
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.09.2007   #3 (permalink)

Yer: bursa

Eski bir deyimin sizin durumunuza uyduğunu düşünüyorum. "Şuyuu vukundan beter"

Benzer bir süreçten zamanında geçmiş biri olarak size tavsiyem 2 numaralı seçenektir. Askere gitmemek için gösterilen çabalar öyle zorlar ki insanı ve öyle stres yapar ki gitmek daha iyidir ve kolaydır aslında.

Ben çok gecikmeli ve üstelik evli gittim 18 ay uzun dönem askerlik yaptım. Pişmanlık duymuştum keşke daha önce yapsaydım diye. Bence geçerli bir mazaretiniz yoksa bir an evvel gidilip halledin. Askerlik yapmadan çok verimli olamazsınız. Hep engel olacaktır.
zeytin şu an çevrimdışı  
Old 29.09.2007   #4 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Merhaba,

Sorduğunuz çoğu ayrıntı hakkında bilgi sahibi değilim. O yüzden onlar hakkında bir şey diyemeyeceğim.

forum üyelerinin hayatları hakkında küçük bilgiler okumak ilginç oluyor. O nedenle ben de askerlik konusunda bir iki şey yazayım.

Ben askere 24 yaşında gittim. İstanbul'da kısa dönem olarak dokuz ay yaptım. O zamanlar dokuz aydı. Aslında uzun dönem yapmak istemiştim ama kısa dönem çıktı. Askerlik yaptığım sırada da fikrim değişmedi. Uzun dönem olmasını tercih ederdim. Benim bazı takıntılarım var. Örneğin başkasının kullandığı bardak, çatal ve kaşığı kullanamam. Kısa dönem olduğu için çok sorun yaşadım. Özellikle ilk baştaki acemilik döneminde otuz kişi aynı koğuşta uyumak hiç keyifli değildi. Kasım soğuğunda pencerelerin açık kalması konusunda ısrar ettiğim için çok kişiyle kavga ettim.
Acemilik sonrasında yazıcı olarak ofise kapağı attım. Zaten bilgisayar kullanmayı orada öğrendim. Yıl 1998'di.
Kısa dönem, uzun dönem tercihi yaparken sadece süreyi değil yaşam şartlarını da düşünmenizi öneriyorum.
Askere gideceklere bilgisayar işleriyle ilgili bir görev tavsiye ederim. Askerde bilgisayar kullanımı sanıldığından daha yaygın. Örneğin ben power point ile sunu tasarımı yaparak çok zaman harcadığımı hatırlıyorum. Giderken yanınızda mutlaka bilgisayar ile ilgili herhangi bir belge götürün.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 29.09.2007   #5 (permalink)

David Wenham's Avatar

Görsel: 1

Alıntı:
erdinç tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Giderken yanınızda mutlaka bilgisayar ile ilgili herhangi bir belge götürün.
Belge götürmezsek almıyorlar mı yoksa??

Ayrıca şunu soracağım, şu an AÖF de 2. sınıftayım. 3 e geçmem için 2 ders vermem lazım. Şimdi uzun dönem askere yazılsam AÖF sınavlarına katılmam için bana yardımcı olurlar mı? Yoksa askerliği bitirdiğimde sıfırdan mı başlayacağım bu maceraya?
David Wenham şu an çevrimdışı  
Old 29.09.2007   #6 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Hayır, tabii ki. Belge konusunu size faydası olabilir diye söyledim. Ben acemi eğitimini bitirdikten sonra asıl görev yapacağım birime ilk gittiğimde hepimizi 30 saniyelik ayaküstü bir mülakattan geçirdiklerini hatırlıyorum. Yeni gelen kişileri farklı görevlerde dağıtıyorlardı.

Sorulardan biri "bilgisayar kullanabiliyor musun?" sorusuydu. Herhalde beni iyi bir yere gönderirler düşüncesiyle çok az bilenler bile bu soruya "evet" yanıtını verdiği için hemen ardından "belgen var mı?" diye sorduklarını hatırlıyorum. O sırada ne belgesi olsa işe yarardı. Örneğin çalıştığınız bir iş yerinden getirilmiş bir belge de olabilirdi. Herhangi bir sertifika belgesi olabilirdi. Orada seçtikleri birkaç kişi, merkez karargahta 4 kişilik, banyolu ve sıcak sulu odalarda sekiz ay görev yaptılar. Kaldıkları yerde daha iyi alışveriş imkanları, sosyal tesisler ve lokantalar vardı. Ben o kadar şanslı değildim.

Mesaj erdinç tarafından 29.09.2007 (15:33) yeniden düzenlendi.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 29.09.2007   #7 (permalink)
mow

Yer: İzmir

Kaçış senin için çok can sıkıcı olabilir, sigortalı bir işe giremezsin, kendi adına alışveriş yapamazsın, yeni kredi kartı - cep telefonu sahibi olamazsın, yolculuk yapamazsın, keza sınava girerken inzibatları kapıda görmen çok muhtemel bir olay yani kaçıp aöfü bitirim deme sakın, ne olursa olsun polisle göz göze dahi gelmemen gerekir -ki bu çok zor attığın her adım stres olur. var bir tanıdığım aynı şekilde ondan biliyorum bence kaçmayı düşünme.

yurtdışına gitme imkanın olsa veya yurtdışından uzaktan alınan diplomalar için yök denklik veriyor mu veya hangisine verir bunuda bir araştır bence (ve banada bildir araştırırsan ) buda bir çözüm olabilir.

boy-kilo olayınıda hem doktora hem de askerlik şubesine sorup emin ol, sonuçta senin sağlığın askere gidersen ne gibi riskleri var araştır.

Mesaj mow tarafından 29.09.2007 (13:12) yeniden düzenlendi.
mow şu an çevrimdışı  
Old 29.09.2007   #8 (permalink)

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

HALKI ASKERLİKTEN SOĞUTMA
Madde 318 -
(1) Halkı, askerlik hizmetinden soğutacak etkinlikte teşvik veya telkinde bulunanlara veya propaganda yapanlara altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Fiil, basın ve yayın yolu ile işlenirse ceza yarısı oranında artırılır.

Konuya verilen cevaplarda ilgili kanun hükmünü göz önüne almanızı rica ediyoruz.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 29.09.2007   #9 (permalink)
mow

Yer: İzmir

ben yazımda pek bir sorun göremedim ama en azından sitenin bu konuda ceza almaması için biraz değiştirdim.
mow şu an çevrimdışı  
Old 29.09.2007   #10 (permalink)

Password's Avatar

Yer: *****

Ben soğuk bir şehirde kısa dönem askerlik yaptım, Türkiye ortalamasında bir yerdi. Ne çok kötüydü, ne de çok iyi. Çok zorlandık ama.

Yüzlerce, binlerce vatan evladı aynı şartlarda ama özellikle birkaç tane asker vardı, onların yeri farklıydı.

Bunlardan birisi 40 kg. ağırlığında, 1,70 boylarında bir kısa dönem askerdi. Bu askerin bütün ailesi subay, ama üst rütbeli. Bir dayısı GATA'da kurmay albay, bir dayısı emekli Tuğgeneral, bir akrabası kurmay yarbaydı. Bu çocuk değişik bir kas hastalığına da sahipti. Mesela biriyle tokalaştığı zaman biraz sert sıksa eli o şekilde kilitleniyordu. Eğer açmaya zorlarsa kasılan yer yırtılıyordu, morarıyordu. Bu çocuk o çok soğuk mevsimde orda askerliğini benimle aynı şartlarda yaptı. En son dayanamadık, bu kadar torpili varken niye bu kadar zorladığını sorduk. Bizim köyde dedi, askerliğini yapmayanı adamdan saymazlar. Kız bile vermezler dedi. Ben bu yüzden burdayım. İstesem 1 günde çürük alabilirdim dedi. Zorlamalarımız sonucunda 1 telefon açmasıyla çocuğu yarım gün içinde ordu evine çektiler. Yoksa çocuk orda daha kötü bir duruma düşecekti. Doğru düzgün yürüyemiyordu bile, ama koşturuyorlardı bunu. Buna rağmen çocuk torpil araştırmıyordu. Böyle bir asker vardı.

Bir başka asker kendi isteğiyle askere gelmişti. Çocuğun akli dengesi bozuktu. Çok temiz kalpli. Ama tuhaftı. Askerliğin son ayında alay komutanı bununla konuşurken "benim hemşerim bir uzman çavuş var, işin olursa git selamımı söyle" diyen bir çocuk. Bu çocuk askerliği kendi isteğiyle yapıyordu. Çürük alabilirdim almadım diyordu.

Bir asker vardı. Sivilde çobanmış. Türkçe bilmiyordu. Dünyanın en temiz kalpli insanlarından biriydi. İki kişi kavga ettiği zaman gidip üzüntüden tek başına hüngür hüngür ağladığına şahit oldum.

Bu örnekleri neden verdim? Ben en azı bu üç askerden çok şey öğrendim. Size tavsiyem 2. seçeneğinizin peşinden gidin ve hayatınızda askerlikten başka bir yerde asla öğrenemeyeceğiniz şeyleri öğrenmek için kısa da olsa askerliğinizi yapın.

Saygılarımla.
Password şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

askerlik , tecil

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0