Zoque.Forum
»
Chip dergisi yazım hataları
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Chip dergisi yazım hataları
Chip dergisini 1999 yılından bu yana düzenli olarak alırım, son 1 yıldır sürekli dikkatimi çeken bir nokta var ve bunu her seferinde tekrarlıyorlar. Sayfa başına 2-3 hata düşecek kadar çok yazım yanlışı, düşük cümle, imla hatası gibi yanlışları oluyor. İllaki bir derginin hazırlanmasında kısa zamanda çok fazla emek harcanması gerekiyordur ve buna bağlı olarak hatalar meydana geliyordur ama bazı durumlar apaçık dikkatsiz olunduğunu ispatlıyor. Bir keresinde bir yazarın toplam 2 sayfalık makalesinde 10 kadar hata görmüştüm. Sanıyorum yazan kişi uykuluydu ve makale sonuna doğru ipin ucu iyice kaçmıştı. Okurken o makalenin hangi dikkatle hazırlanıp baskıya yetiştirildiği gözümde canlandı. Belki benden başka dikkat eden olmuştur, belki ben aşırı dikkat ettiğim için gözüme takılıyordur. Chip dergisi çok hoşuma gidiyor ve onların böyle yapması beni üzdüğü için sizinle paylaşmak istedim.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Chip dergisi yazım hataları
Son 1-2 yıl içinde kadroya yeni yazarlar katıldı dikkat ettiyseniz. Onların pişme sürecinde böyle şeyler olacaktır diye düşünüyorum. Beni de en çok rahatsız eden konulardan bir tanesi CHIP Online'ın yazarlarından Halil Mollaoğlu'nun 2 haberde bir kullandığı "varyant" kelimesi. Bir kaç kere yorumlarda uyardım ama çok da dikkate almadılar. Okurlardan gelen eleştirileri daha az dikkate alır oldular sanki
![]() |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!