Zoque.Forum
»
.TR uzantisi ve TTNet´in Cumhuriyet´in 84.yilini kutlama reklami
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Re: .TR uzantisi ve TTNet´in Cumhuriyet´in 84.yilini kutlama reklami
Forumda konuyu görünce aklıma 2003 yılında okuduğum şu haber geldi.
Türkiye’deki alan adlarının belirlenmesi üzerine iki yıldır çalışan domain Name server (DNS) Çalışma Grubu, yeni bir sistem geliştirdi. Buna göre jenerik isim uygulaması kaldırılarak, 9 yeni alan adı uygulamaya girecek. Böylece 13 olan alan adı yeni alan adlarının eklenmesiyle 22’ye çıkacak. Bunlar dışında diğer yeni alan adlarından “web.tr” ve “av.tr” için yıllık ödeme 15 milyon, name.tr, bel.tr, pol.tr ve tel.tr alan adları için ise yıllık ödeme 5 milyon lira olarak belirlendi. Sistem, 26 Mayıs Pazartesi günü kullanıcıların hizmetine girecek. Yeni DNS sistemi "https://www.nic.tr" adresinde çalışmaya başlayacak. Sistem hazırlık amacıyla bugün saat 17.00’de hizmet vermeyi durduracak. http://arsiv.zaman.com.tr/2003/05/22/haberler/h15.htm
|
|
|
#12 (permalink) | ||||
|
Yer: Stuttgart
|
Yeniden selamlar,
Düsüncemi aktarabildigime sevindigimi belirtmek isterim. Zaman ilerledikce, kabul görmeye baslamis ancak olmayan bir cok seyle karsilasmaya basladim. Cogunu sadece hayretle izliyorum. Alıntı:
Sayet tedirgin oldugunuz durum gerceklesirse, ki bir cok seyi altüst eder bu. Ilk önce ben sevinirim, bir ihtimal evet bir ihtimal temiz bir alt yapi kurmak icin vesile olabilir. Sizin de bahsettiginiz gibi alaya alma vb seyleri zoque toplulugundan beklemedigim icin hem de böyle sorulari ya da serzenisleri kendi sitem ya da ciddiyetine inanabilecegim yerlerde paylasmayi yegelemeye calisiyorum sagolun. Alıntı:
Alıntı:
Baglanti adresini kaybettim, bir yerde okumustum nic.tr´nin gTLD olarak ".tr" satis hakkinin elinde bulunmadigi yaziyordu. Bu tabi ICANN´in elinde olan bir sey sanirim. Akabinde ".tr" olarak yani Genel Üst Seviye Alan Kodu olarak uzantinin kullanima acik olmayisi sebebiyle olan üzüntüm; misal avrupalilar bu konu da istedigi gibi at kosturabilirken bizim niye ccTLD´in yaninda gTLD kullanamadigimizdir. Yine misalen Almanya, Ingiltere, Fransa, Ispanya, Yunanistan ve hatta hatta Bulgaristan dahi bunu kullanma hakkina sahipken neden üzülmeyelim ya da sevinmelimiyiz ? Bir konu da yanlis anlamissiniz, TTNet in hatasi veya onun yetkisi, alani dahilinde oldugu icin acmadim bu basligi. Bedavadan kendine pay cikardigi icin, olmayan sevleri varmis gibi (yeniliyorum) laf cambazligi ile kendine mal etmesini anliyamiyorum. Alıntı:
Konuya istirak edip, bilgilerinizi ve düsüncelerinizi paylastiginiz icin kendi adima tesekkür ederim. Konu ilk basta bir firma´nin ucuz reklam yöntemini elestirmek olsa da, sonralari esasen isin köküne inildiginde ucuzlugun en basta oldugunu görmeme vesile oldu. |
||||
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
https://www.nic.tr/index.php#22
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Konuyu açan arkadaş nic.tr'nin uygulamalarını, kararlarını ya da Türkiye'deki domain politikasını eleştirmiyor. Tepki tamamen ttnet'in hatalı bilgi içeren reklamı, müşteriyi kasıtlı olarak yanlış yönlendiren pazarlama taktikleri, zammı indirimmiş gibi gösteren zihniyet ve/veya temizleyemediği yüzsüz firma imajına karşı bir tespittir.
.tr domainin olup olmaması, nic.tr'nin Türk internetini kazıklaması, yetkinin kimde ve neden onda olduğu ayrı tartışma konularıdır.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!