Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » .TR uzantisi ve TTNet´in Cumhuriyet´in 84.yilini kutlama reklami

Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 29.10.2007   #1 (permalink)
apiko

apiko's Avatar

Yer: Stuttgart
.TR uzantisi ve TTNet´in Cumhuriyet´in 84.yilini kutlama reklami

Merhabalar,

Su güzel pazartesi gününde hem merhabalar hem de konu vesilesiyle Cumhuriyet bayramimizi kutlarim.

TTNet´in kutlama maksatli reklamini sizlerle paylasmak istiyorum. Eger konunun yeri uygun degilse lütfen yöneticiler geregini yapsin.

Görür görmez, tüylerimi diken diken eden bir slogan kullanilmis. Belki daha önce de kullaniliyordu ama ben ilk defa gördüm. Afferdisiniz ama, bu kutlama maksatli reklam sloganiyla bizi gercekten cuhela toplulugu olarak gördükleri konusunda apansiz garip hislere kapiliyorum. Eger yanlis algiliyorsam, lütfen biri beni aydinlatsin.

apiko şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.10.2007   #2 (permalink)
mentor

mentor's Avatar

Yer: bursa
Re: .TR uzantisi ve TTNet´in Cumhuriyet´in 84.yilini kutlama reklami

Alıntı:
.TR
Değerini çok iyi biliyoruz.
Türkiye cumhuriyetinin 84. yılı kutlu olsun.

TTnet
Türkiye'nin interneti

bunların dışında bir şey mi var göremediğim.
nedir sizi bu kadar üzen.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.10.2007   #3 (permalink)
apiko

apiko's Avatar

Beni üzen sey,

Büyükce yazilmis fakat, olmayan, kullanilamayan, hakki bile elde edilememis, ihmallere gebe gitmis ".tr" uzantisi varmis gibi kendilerine malzeme yapmalari.
apiko şu an çevrimdışı  
Old 29.10.2007   #4 (permalink)
modela

modela's Avatar

Yer: Istanbul
Görsel: 9

Ben birşey anlamadım. Tam olarak ne demek istiyorsunuz?
Old 29.10.2007   #5 (permalink)
Cappadoxia

Cappadoxia's Avatar

Yer: Kapadokya

Alıntı:
apiko tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Beni üzen sey,

Büyükce yazilmis fakat, olmayan, kullanilamayan, hakki bile elde edilememis, ihmallere gebe gitmis ".tr" uzantisi varmis gibi kendilerine malzeme yapmalari.
Nasıl yani
Old 29.10.2007   #6 (permalink)
TrankoBuskas

TrankoBuskas's Avatar

Yer: Ankara

.tr yazmışlarda arkadaşın demek istediği sanırım Türkiye'de .tr yok .com.tr var..

sanırım almanyadaki .de uzantısı vs. gibi söylemek istedi?
Old 29.10.2007   #7 (permalink)
apiko

apiko's Avatar

Yeniden selamlar,

Esasinda cok acikca yazmistim, ama sartlar yüzünden com.tr, net.tr vb. uzantilari kullanmaya alismis arkadaslar icin anlasilmamami anliyorum.

@TrankoBuskas demek istedigimi anlamis.

Reklamda com.tr ya da net.tr gibi bir sey yazilsaydi garipsemezdim. Ancak hemen hemen bir cok ülkenin kendi kisaltmasiyla uzantisi varken bizim ülkemizde .tr uzantisi yok diye biliyorum. Yukarda da yakinmistim.

Yani ".tr" uzantisi TTNet´in bir nevi laf cambazliginin altinda, müthis bir ironi yatmaktadir. Olmayan seyi var gibi gösterip üstünden övünc saglama, beni hayretlere gark etmistir.

Daha da acik olmasi icin örnegin: www.ttnet.tr www.turkiye.tr olmadigi gibi.

Ama bu düsüncelerim sanirim kabullenmislige karsi, korkarim ki anlamsiz kalacak.
apiko şu an çevrimdışı  
Old 29.10.2007   #8 (permalink)
kuduk

Yer: Ankara

Alıntı:
apiko tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
.........bu kutlama maksatli reklam sloganiyla bizi gercekten cuhela toplulugu olarak gördükleri konusunda apansiz garip hislere kapiliyorum...
maalesef büyük gerçeği dikkate almıyorsun. cehalet mutluluktur. bu nedenle size duygusal bir hükmünüzü de içeren bazı gerçekleri dile getirdiğiniz ortamları bu gerçekleri açıklamadan öncelikle dikkatele takip etmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde umursanmazsınız, alaya alınırsınız ve hatta aşağılanabilirsiniz. Neyse ki zoque kitlesi bilinçsiz, umarsız ve nezaketsiz değil.

Ben aynı konuya (tld) ulusal seviyede yapılan kongrelerde, şuralarda dile getirilenlerin, sözde akademik birikime sahip kişiler ve üst seviye yöneticiler tarafından aşağılandığındığını da gördüm.

elbette bu mutlu günü kırmızı üzerine beyaz forecolor ile ".tr" yazmayı kutlama sayacak firmalar da vardır. Ben de sizin gibi firmanın popülerliği kullanıken bu büyük yanlışı yapmasını izlerken, .tr tld sinin com, net, org üzerinden kullanılarak herhangi bir ambargo anında nasıl kullanılamaz bir ağımız olacağını ve her domain kaydı ile global com, net, org tescil firmalarına aktardığımız parayı bilerek mutsuzluğumu yaşıyorum.

mavi hapı iç ve mutlu bir hayat sür.
kuduk şu an çevrimdışı  
Old 29.10.2007   #9 (permalink)
modela

modela's Avatar

Yer: Istanbul
Görsel: 9

@apiko özür dilesem yerine gelir mi herşey? Güzel bir tespit. Tebrik ederim.
Old 30.10.2007   #10 (permalink)
mow

Yer: İzmir

Burada bir şeyi gözden mi kaçırıyorsunuz yoksa ben mi yanlış biliyorum merak ettim.

".com.tr" deki "com" kısmı "nic.tr" tarafından "ürün çeşitlendirmesi, daha çok alan adı satabilme, gruplandırma ve dünya ile uyumluluk " nedenleri ile konulmuş olup herhangi başka bir firma ile ilgisi yoktur, hiç kimseye bunun için para ödenmez (telif hakkı varmıdır veya ICANN ile anlaşmasında ne vardır bilemiyorum ama konumuzla ilgili değil sanırım).

"nic.tr" nin kendine ait ve .tr uzantılı alan adlarını tutan bir kök sunucusu vardır ve bütün bilgiler burada tutulur bu sunucu fiziksel olarak türkiye'de bulunur ve içerisindeki hiç bir bilgi, başka bir ülkedeki başka bir sunucuda değildir (Bu bilgiler alan adı sahiplerini koruma amacıyla ICANN de de bulunabilir.)

"nic.tr" dilerse, "com.tr" değil "bom.tr" de yapabilir "yom.tr" de yapabilir, buna kendi karar verir (ICANN ile anlaşmasına göre de olabilir) yani buradaki "com.tr" nin normal "com" ile alakası yukarıda belirttiğim nedenlerledir, "com.tr" yapmak için kimseye para ödenmez. (ICANN dışında, hatta belki ona da ödenmiyor olabilir.) bu sebeple herhangi bir yere para akıtılmaz. Hatta abuk gubuk "bel.tr" gibi dünyada olmayan ama belediyeleri gruplama amaçlı bir alt alan adıda vardır bildiğiniz gibi.

".tr" yerine ".com.tr" kullanılması tamamen "nic.tr" nin elinde olan birşeydir, kendi tercihleri bu yöndedir. bu konuda kimseye danışmak, para ödemek, hesap vermek gibi yükümlülükleri de yoktur.

Hatta "dr.tr" gibi bir uygulama var, yani doktorları gruplamak ve onlara da daha fahiş fiyattan alan adı satabilmek için bir çeşitleme yaptılar.

Bu tip uzantılara ccTLD denir ve ICANN in bir kolu olan IANA isimli organizasyon işleri yürütür, daha fazla bilgiyi http://www.iana.org/ dan alabilirsiniz.

Bu bağlamda ben sizlerin ".tr" alan adı satılmaması konusundaki üzüntüsünü ve haykırışlarını anlayabilmiş değilim.

Elbette ttnetin yaptığı şey insanın içini kemiriyor fakat "ihmallere gitmesi" "hakkı alınaması" gibi kavramları anlayamıyorum ne hakkı neyin ihmali? veya bir hak / ihmal sorunu varsa bunun ttnet ile ne alakası var? onlar sadece sömürü yapmışlar o kadar gerisiyle bir ilgileri yokki, olamaz?
mow şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
ttnet , tr uzantisi , reklam , cumhuriyet

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa sc