Zoque.Forum
»
Populer site ve karalama kampanyası.
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Populer site ve karalama kampanyası.
Alıntı:
Kardeşim işiniz yokmu hiç boş işlerle uğraşıyorsunuz, Zaten herşey kayıtlanıyor ve isteyen her ülkenin yetkili mercilerine istedikleri bilgi veriliyor, Boş boş işlerle iinsanların bilgilerini, zamanlarını harcıyorsunuz, Ayrıca bu sektörden ekmek yiyenlerin ekmek teknelerini zor duruma düşürüyorsunuz. Not : Sizlerin de yorumlarınızı ve düşüncelerinizi ögrenmek isteri(z)m..
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Populer site ve karalama kampanyası.
ana haber bültenlerinede konu oluyor bu tür haberler, seviyorum ben
eğlenceli oluyor. başlıkların çoğuda "çocuklarınızı potansiyel tehlikelerden koruyun" gibi saçma sapan giriş cümlelerinden ibaret. diğer benzer haberlerde "çocuğunuz satanist olmasın", "çocuğunuzu uyuşturuculardan koruyun" aynı kefede popüler olan üzerinden geyikler dönüyor işte...bir zaman sonrada facebook'ta tanışıp evlenenler. 101 adımda facebook'tan iş bulma teknikleri ve kadın programlarında anne kızın 20 yıl sonra facebook'ta karşılaşıp birbirlerine kavuşmaları tarzında haberler dönecektir. sonra yine internetden sosyalleşmenin tehlikeleri v.s. diye ısıtılıp ısıtılıp getirilir. bu konularda makaleler yazılır. bloglarda sayfalar doldurulur. tv'de programlar yapılır. yapılırda yapılır...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Televizyon ve günlük basın facebook'tan daha az tehlikeli değil. Televizyon'da her gün, her dakika vahşet görüntüleri yayınlanıyor; gazeteler insanın içini karartan haberlerle dolu. Neymiş? Günlük hayattan haberdar olmak lazımmış. Yok öyle bir şey... gazeteye ve televizyona karşı olduğumdan değil ama zaten yıllardır zihinler sistemli bir şekilde kirletiliyor. İnternet, diğer medya mecralarının yerini çok hızlı kapmaya başladığı için ciddi bir telaş söz konusu. Çünkü TV ve Gazeteden elde edilen gelir yenir yutulur cinsten değil. O yüzden internetin erişim ucuzluğuna ve reklam giderlerinin buna göre daha düşük ancak getirisinin yüksek oluşuna iki jenerasyon öncesinin kafasının basmaması normaldir.
Daha önceden de vardı sosyal networkler, hala da bir sürü var, gelecekte de olmaya devam edecek. gmail, Yahoo ve Microsoft da yıllardır ellerindeki bilgileri istifliyorlar (belki de satıyorlar, ya da belli bir takım avantajlar karşılığı kullandırıyorlar). Başka siteler de bilgi biriktiriyor. Herkesin kişisel bilgisayarları bilgi dolu. O bilgilere erişilmediği konusunda bir teminat mı var sanki..? Her sosyal network'te olduğu gibi facebook'ta da bir üyelik sözleşmesi var. İnsanların büyük çoğunluğu bu sözleşmeleri doğru dürüst okumadan onaylıyor... Zoque'un da üyelik sözleşmesi var. Kaç kişi üye olduğu sırada o sözleşmeyi okuyarak onayladı acaba? Oranın çok düşük olduğuna eminim ben. Sadece buraya özgü bir durum değil. Dün de mezun olduğum liseden bir abim bu konuyu açtı. Tam olarak nereye varmak istediği bile belli değildi. "Yani facebook özgür iradeyle verilen kişisel bilgileri, üyelik sözleşmesinde belirttiği gibi satıyorsa veya kullanıyorsa bunun ne sakıncası var?" sorusuna verdiği yanıt içimi daralttı: "sizin için bir sakıncası yoksa söyleyecek bir sözüm yok". Söyleyecek sözün yoksa, fikrini savunmasını beceremiyorsan konuşmaman en iyisi zaten... Bir deli kuyuya taş atıyor, bunu görenler başlıyor geyiğe; sar babam sar. Sanki Beyoğlu'nun arka sokaklarında (Istanbul'un göbeği) fuhuş yok, sanki televizyonlardaki reklamların hepsi gerçeği yansıtıyor, facebook tü kaka da aleyhine konuşanlar sütten çıkmış ak kaşık. Ben anlamam facebook falan; oranın gelirinden pay da almıyorum... ama bu kadar çok bağırıp çağıranların samimi olmadıkları konusunda da en ufak şüphem yok. O yüzden bu tartışmaların daha çok ayağına basılanların takımındaki sözcülerin ağzından çıktığına inanıyorum.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bu yazdıklarım facebook'a özel değil, bu örnekten yola çıkarak daha genel bir yorumlama...
insanlarımızın garip bir huyu var; başarılı olan takdir edileceğine arkasında entrika ve hile-hurda aranıyor. gerçekten zeka ve emek ile başarılı olunabileceğine pek inanılmıyor. başarılıyı çekemiyor ve çirkin bir şekilde kıskanıyoruz.zaten bu yüzden de kaliteli ve nitelikli bir ürün geliştirmek pek de mümkün değil. geliştirsen direk karalamaya başlanıyorsun, türlü yerden türlü ilişki aranıyor. yabancıların sevdiğim bakış açısı, negatifliğe ve olumsuzluğa odaklı değil, başarı ve pozitifliğe odaklı yaklaşmaları. eğitim sistemimiz bile başarıdan ziyade cezayı daha önemsiyor. teşekkür ve takdirname pek de bir işe yaramayan birer kağıt parçası iken cezalar nedense daha sert etkili olabiliyor. bu anlayış devam ettiği sürece de her potansiyeli olan iş modeline çamur atma huyumuz devam edecek, her oluşturulan ve başarıya ulaşan projeye de elbet vardır arkasında bir nane diye köşemizde hüsnü kuruntumuzu oynayacağız. bu arada o projeleri yapanlar da fersah fersah ilerlemiş olacaklar. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
paranoyak olmam izlenmediğim anlamına gelmez diye bir söz vardır.
yukarıdaki spam'i okumadım, yazılan yorumlara da aynen katılıyorum. ancak yine de facebook gibi sitelerin dikkatli kullanılması gerektiği taraftarıyım. çünkü ilerde insanın başına -şu anda kestiremeyeceği kadar dolaylı yollardan- bela olabileceğini düşünüyorum. maşallah herkesin listesinde 100'er 200'er arkadaş var. bunlardan kaç tanesi gerçekten arkadaşımız? ne kadar tanıyoruz onları? sırf forumun tekinde adınızı gördüğü için arkadaş ekleyenler var. yarın öbürgün kapıma polis dayanıp da tanımadığım birinin işlediği suç hakkında beni sorguya çekmeye kalkışırsa şaşırmıycam. çünkü facebook'a bakarak bizi can ciğer kuzu sarması zannedeceğini biliyorum. bu sadece ufacık bir örnek. hayal gücünüze göre çok daha ilginç şeylere varabilirsiniz. evet bugüne kadar MSN, windows, gmail, cart, curt pek çok şey tartışma konusu oldu ancak hiçbiri facebook gibi gündem yaratıp ciddiye alınmadı çünkü hiçbirisi facebook kadar "hepsi bir arada" olmadı. bugüne kadar hiçbir sosyal ağ tanımadığımız birinin fotoğrafını görmekten öteye gidemedi. ben şimdi herhangi birinin yedi ceddiinin profilini çıkarabiliyorum. veya bu forumdan gerçekte hiç görüşmediğim ama listemde olan biri şak diye benim ilkokul 1. sınıf okuma bayramında giymiş olduğum ayakkabının modelini öğrenebiliyor. bu benim kontrolümün dışında. ve unutmayın biz robot değil birer canlı türüyüz, içgüdülerimiz var, geçirmekte olduğumuz evrim sadece genetik değil psikolojiyi de içeriyor ve hızlandırılmış tura girdik gibi bir şey, psikolojimizin kaldırıp kaldıramayacağımız meçhul. "saklayacak bir şeyleriniz mi var ki?" savunmasını ise mantıklı bulmuyorum. o halde neden akşam olup ışıkları açtığınızda perdeleri çekme gereği duyuyorsunuz? saklayacak bir şeylerim her zaman için vardır. anneme anlatabildiğim bir şeyi babama anlatamam, sevgilime anlatabildiğim bir şeyi aileme anlatamam, arkadaşıma anlatabildiğim bir şeyi öğretmenime anlatamam, vs vs vs ve bu terörist olduğum anlamına gelmiyor. internet çok yeni, facebook ise daha da yeni. ben şu anki durumu lost dizisine benzetiyorum. yani sonuçları kestiremiyoruz bir şeyler oluyor çok yeni şeyler iyi mi kötü mü karar veremeden yapmak zorundayız sonuçlarını çok daha ilerde gelecekte anlayacağız. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!