Zoque.Forum
»
Yaşasın! Youtube yeniden kapatıldı!
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Yaşasın! Youtube yeniden kapatıldı!
Yaşasın bildim!
Demiştim ki; burası, en olmadık şeylerin bile "çok sıradan" olduğu, Petrisya. O zaman, büyük bir /utanç/zihin kıtlığı/kısıtlama/sansür/yaşın yanında kuruda yansın hukuksuzluğu/teknoloji cahilliği/... yeniden yaşanmalı ki bu olay sıradanlaşsın dedim. Yani, blogcu ya da amazon vb. olamazdı. Youtube olmalı idi ki, bari bu sefer hamile kalsın internet ve özgürlükler. (Hem fena da olmazdı, İsviçreli CEReNa'nın, Ankiralı Sulhi'den bir oğlu, Sistenbullu Sulhi'den de bir kızı olurdu. Adlarını da Erkin ve Atike koyalardı.) Vel hasıl, sıradakini bildim! ![]() Pertisya!.. Oley! Pertisya!.. Oley! .
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: Yaşasın! Youtube yeniden kapatıldı!
başlat -> çalıştır kutusuna
%windir%\system32\drivers\etc\hosts yazıp enter'a basın. size ne ile açmak istediğinizi soracak. notepad (not defteri) ni seçin. açılan dosyada en sona aşağıdaki 3 satırı ekleyin. 208.65.153.253 www.youtube.com 208.65.153.238 www.youtube.com 208.65.153.251 www.youtube.com eğer yine açılmazsa opendns.com un vereceği dns adreslerini kullanın
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
.
Engeli aşmak için ücretsiz programlar da var: http://ntcanuck.com/downloads.htm Ama mesele o değil. youtube.com/watch?id=x7d56sxc adresi yerine youtube.com adresini engleyen, üniversite bitirip avukat/savci/hakim/sistem mühendisi/ağ yöneticisi.. olmuş ama "2 resim arasındaki 7 fark" sorularını hala çözemezen okumuş geri zekalıların ve "istersem mynet'i istersem yahoo'u kapatırım!" zihniyetini taşıyan beyinlere kuracak program yok ne yazık ki. Zaten meseleye yaklaşım temelden farklı... başlat>çalıştır değil durdur>bitir. .
Z:web 2.0 As Flowers E-kart Düşünüyorum Öyleyse e-Varim Emre Murat Tatar Duyarlı Gençlik TR Mesaj emremer tarafından 19.01.2008 (12:10) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
peki opendns veya başka bir yolla yasaklanmış sitelere girmek suç olabilir mi?
yani yarın kapıya dayanmasınlar "bir merkeze kadar gidelim" diyerek. olabilir yani. hatta geçen birinin bir gazete web sitesinde yazılan -sanırım hakaret içeren- bir yorumdan dolayı ceza aldığını duydum.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
Aslında çok şaşırmadım. Yurtdışı internet bağlantısını kapatmalarını beklerdim.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Tavşan&dağ muhasebesi yapıp mevzunun bin kere tartışılmış noktalarında gezinmek istemiyorum. Elbette sansüre, karartmaya karşıyız/karşı olmamız gerekir fakat, bugüne kadar içinde vatanımıza, ondan da öte milletimize ve şehitlerimize küfredilen videoları barındırdığı için hiçbir videoyu, üyeyi, grubu youtube yöneticilerine e-posta göndermek suretiyle şikayet eden oldu mu? Videoların altındaki Flag butonunu kullanarak yöneticilerin gözüne çöp sokan oldu mu?
Kendi cevabımı verecek olursam, evet oldu. Ben bu dediklerimi onlarca kez tekrarladım. En son şehit sayılarımızın hızlı bir şekilde arttığı dönemde sadece cenaze ve Atatürk fotoğraflarının kullanılarak onlara küfredildiği, üzerlerinde oynanarak hakaret edildiği bir sürü videoyu bu şekilde bildirdim. Benimle beraber en az beş arkadaşım da hazırladığımız iletileri youtube'a gönderdi. Sonuç olarak o dönemdeki yaşanan olaylar süresince videolara hiçbir müdahalede bulunulmadı. Bahsettiğim videoları hazırlayan ve gözümüzün önünde ekleyen üye adını İstanbul Bilişim Suçları'na bildirdik ve üç-dört gün akabinde üye ve videoları silindi. Tüm bunları niye mi anlatıyorum peki? Bugün düşünce ve ifade özgürlüğü, insan hakları vs. bilimum bahane ile kendimize çok güzel hakaret ettirdik. Aradaki sınırı çizmek yerine sansür yaptık, yasakladık. Ama binlerce kişi akın edip sansüre sebep videolar için birşeyler yapmaya çalışsaydık, eminim tavşan olmazdık.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yayınlanan ve kitlelere ulaşan her şey "onları korumak için" onlardan daha yetkin(!) ve bilge(!) kişilerce incelenmeli ve sakıncalı görülürse sansürlenmeli diyorsunuz yani kısaca?
Ayrıca siteye "bağımlı" olup "oraya buraya kusan" insanların düşünce ve ifade özgürlüğünden bahsetmeye çalıştığı açıkken bu söyleminiz komik ve rahatsız edici oluyor. (Elbette bir kaç densiz ve saçma insanı hariç tutuyorum) |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!