|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Protesto Çağrısı - İnternette Sansüre Hayır
Bilindiği gibi son zamanlarda internette ki özgürlüğümüze çirkin kısıtlamalar getirilmekte. Bu yasakları protesto etmek için, her web sitesi sahibi duyarlı insanımızı bu gece saat 24:00′den itibaren açılış sayfamızı 1 gün boyunca “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.” içerikli bir sayfayla değiştirmeye davet ediyorum. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Protesto Çağrısı - İnternette Sansüre Hayır
Bence bu konuların artık yargı sürecine girmesi ve yargı yoluyla emsal teşkil edilecek bir kararınalınması birçok sorunu çözecektir.
bunun yerine ortak bir site oluşturulup online veya posta yoluyla gerekli mercilere sunulacak bir dilekçe hazırlanıp bu dilekçeleri imzalayarak gerekli mercilere göndermek daha saglıklı ve kalıcı bir çözüm getire bilir. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
insanlar ulaşmak istedikleri bilgilere ulaşamayınca mesajımız yerini bulacaktır.
şu anda kendi kişisel sitemi kapatmış bulunmaktayım. ama gördüğüm kadarıyla her zaman ki gibi sessis kalmayı yeğeliyoruz. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Tamam internette sansüre hayır ama ..
Hedef Bir Milletin, Bir Uulusun Ulu Önderine ve Şehitlerine, Şahsı ve Kültürel Değerlerine Yapılan saygısızlık ise sansüre Evet...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
En mantıklı çözüm yasal yollara başvurmak gibi duruyor, bu konuda oldukça yoğunlamış bir tepkinin olduğu açık. sorun bu tepkileri sonuç alabilecek şekilde tek bir noktada toplayabilmek. Sitenin açılış sayfasını değiştirmek ise yerel ve etkisiz bir tepki olacak gibi duruyor. Lakin mahkeme kararı alabilmenin oldukça zor olduğu da zaten açık. Hem internetin "ne" olduğunu bilen hem de sansür konusunda "ama"sız düşünebilen bir hakime denk düşmek oldukça zor olacak.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Konuyu bolmek istemiyorum ama benim anlamadigim bir sey var, niye sansuru kabul ediyorda internette sansuru kabul etmek istemiyoruz.
Lokal sansurun devlet acisindan internete tasinmasindan dogal bir sey goremiyorum hatta tasinmazsa bence o zaman sorun var. Dolayisiyla bir sey suc ise ve sansurleniyorsa, internette de ayni suc islenirse sansurlenir. Bundan dogal bir seyde olamaz.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Kendi adıma konuşmak gerekirse sansürün her türlüsüne karşıyım.
Fakat son zamanlarda internet'te yapılan sansürlemeler oldukça arttı. Bu da beni çok rahatsız etmeye başladı ve benim gibi düşünen insan sayısının azımsanmayacak kadar da çok olduğunu düşünüyorum. Eğer ortada bir suç varsa suçlu hakkında gereken işlemler başlatılır ve gereği yapılır. Son olan YouTube kapama olayında ise gerekli sayfa sansürlenir olur biter ve gerekli merciilere gerekli bilgiler iletilir,ilgili video yayından kaldırtılır.Tamamen erşimi kapatmakta neyin nesi. Ama bu son yapılanla biz, bizim suçlu olmadığımız bir konuda cezalandırılıyoruz. Eğer buna karşı değilseniz, zaten böyle bir konuya mesaj atmanızında bir manası olduğunu düşünmüyorum. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
Youtube'daki o tarz videolar kesinlikle kabul edilemez. Bunda hemfikiriz. Şöyle düşünenler olabilir. Youtube'a Türkiye'den girmeyi engelledik. Youtube Türkiye'den elde ettiği ziyaretçileri kaybetti. Şimdi yanıp tutuşacaktır ve Türkiye'deki engellemenin kalkması için bize yalvaracaktır. Sanmıyorum. |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!