|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
sanırım demek istediğin şey..
misal 50 tane değişik resmi küçülterek (2*2) boyutlarına getirerek ve renklerine göre dizerek yeni bir resim oluşturmaktan bahsediyorun (oeehh o söylediklerinle bunu nasıl anladıysam ) buysa bir zamanlar tyler diye bir program vardı. onunla çok güzel yapıyordun. ama nerden bulunur nerdedir şimdi bilmiyorum vallaha hiç. (ps: emailin için teşekkürler)
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
adem,
somut bir örnek vererek biraz daha açıklayabilir misin?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
yanlıs anladın abi farzet ki elinde küçük bir resim var yani ebadı gercekten küçük yani ekran kadar ve sen resmin 100 metre ötesindeki noktanın üzrini büyütüyorsun yavas yavas ve adamın suratı ortaya cıkıyor
bir filmde gördümde merak ettim bu kadar ince proğra var mı belki piyasad ayoktur FBI cı abilerimizde vardır
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Iskenderun
|
hep öyle olur..
***hatta filmde bi konu araştırılıyodur amcalar tarafından bu amcalar bir resime bakıyolardır (saatler boyu resimle ilgilendikleri görülmüştür! hatta bazılarının konusu resim üzerine kurulmuştur o resim olmazsa olmaz..) en olmadık yerde tam resimden vazgeçiceklerken amcalardan biri atılır "hey hey hey durunn bir saniye şu noktayı buyultur musun?" "oOoOo aman Tanrım olamaz böyle bir$ey" "ewet işte bu" "alex kimliği tespit et" "alex: Micheal Breinhem orduda ağır silahlar ve c4 tipi bombalar üzerine uzman..." o figüran orda sayarken amcam gelir bi kere ekrana bakar hemen geri döner (alex`in zaten 3 saniyelik bi rolü wardır onda da pek tınlanmamaktadır) devam eder "reny adamlara haber wer katili bulduk!" o ana kadar sogukkanlılıklarından ve karizmalarından taviz wermez amcamlar o resim büyültme sahnesiyle olay aynı saniyede çözülür ve o andan itibaren ekşın başlar..
***yaa görün işte neyle yapıyolarsa artık o çözünürlükten eksilme olmadan resim büyültme olayını .. o olmasa ne FBI filmi olur, ne olay çözülür, ne de ekşın olur.. bütün bunlar mahfolur.. çok mu uçmuşum yaa!? yok yok bu aralar çok fazla film kiraladım sanırım, Cem Yılmaz`da derinden etkilemiş hani.. ![]()
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: St.Petersburg
|
sevgili adem sanıyorum sabotaj filminde gördün bu olayı
![]() benim de dikkatimi çekmişti o sahne.. ancak inanamadım.. çünkü 300x300 pix. olan resimdeki 20x20 olan kısmını alıyor, büyütüyor ve bi bakmışın 300x300 olan resimden daha kaliteli bi resim çıkmış ortaya ![]() böyle birşey mümkünse bende öğrenmek isterim
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: USA
|
O olay The Watcher filminde de oluyor. 400*400px lik bir resmi 3000*3000 px'e buyutuyor ve hala kucukkenki kalitesinde kaliyor. Ama olamaz gibi geliyor bana, cunku yoktan varetmek gibi biseydir bu. Dusunsenize resimde gorulmeyen bi vazo var mesela sanki resmin bulundugu sahneye kamerayla zoom eder gibi o resmi buyutunce vazo ortaya cikiyor, CIKAR MI YAAA?
![]() resimden, icinde olmayan bisey cikcak yok hayir imkansiz bu. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
vektörel resimlerdir arkadaşlar :P
yok şaka bir yana böyle bir şey duymuştum tabii 20*20 lik resimden 3000*3000 yapmıyorlar ama resimi büyüttükten sonra parazit+bozulmaları BİR NEBZE düzeltebiliyorlar.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!