|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Böyle Gitmemesi Gerek..
Eleman Bakımından: Her aklına esen,
Bu sektör de oluyorsalar... İş Veren Bakımından
Oluyorsa.. Şu Anki Sonuç; XXX Üniv. bilgisayar Programlama mezunu kişi iş Bulamayıp, Gidip baba mesleği diyerek Parkecilik yapar.. End. Meslek lisesi Mezunu elema karın tokluguna gidip konfeksiyonda çalışır.. İşveren kuruluşlar aldığı temel programlama mantığından yoksun kişilerle 6 ayda bitecek projeyi 12 ayda bitirir. Yapılan tasarımların özgünlügü, gerçekçiligi, kalitesi olmaz..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: Böyle Gitmemesi Gerek..
Sertifika önemli değil o kadar aslında. Sertifikalı olup bişey bilmeyenler de var, sertifikasız olup da bir çok adamı cebinden çıkaracak olanlar da var. Barındırma ve tasarım hizmeti için konuşmak gerekirse piyasa warezcilerle vs dolu, fiyat kıranlarla dolu; ancak yaptığın iş güzelse, değerli ise firma olup kurumsal çalışırsın, yani son kullanıcıya hizmet vermezsin. mesela avea'nın 20 ytl ye tasarım kodlama yaptırdığını gördün mü
![]() Ben de e-e müh okuyorum ama 8 yıldır netteyim, hatta o zamanlar 8m.com popülerdi, bir arkadaşın deyim yerinde ise gazı ile HTML ye başlamıştım, birkaç firmaya ve birçok kişi ile ortak çalışmaya kadar geldi olay. Amatör olarak yaptığım ve hala da yaptığım çalışmalar da var, onlar ayrı. İşveren konusuna girmiyorum, girersek çıkamayız.. Dediğim gibi son kullanıcıda mantıktan yoksun birçok adam ile muhattap olmak zorunda kalabiliyorsun.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Bir şeyin okulunu okuyunca o işin uzmanı olmazsınız. Bu ne bilgisayarda böyledir ne de bir başka alanda.
Ben makine mühendisliği okuyorum ancak kariyerim bilgisayarda başladı ve orada devam edecek. Bölümümü sevmiyorum ve makine mühendisliğinden mezun olduğumda "makine mühendisi" olacağıma da inanmıyorum. Belki benden daha kötü bir üniversitede eğitim alan, hatta belki hiç eğitim almayan birisi benden kat kat daha iyi yapabilir bu işi çünkü, bunu biliyorum ve bundan gocunmuyorum. Çünkü aynı şekilde ben de bir çok bilgisayar mühendisini cebimden çıkartabilirim. Amatörlük, kopyacılık vs. gibi konularda haklı olmanıza rağmen genel "alaylı/mektepli" yaklaşımınız pek de doğru değil bence. Çünkü "alaylı" tabir ettiğimiz bir çok insan da alanında "iyi" olmak istedikten sonra ki alaylı olmasının sebebi de genelde o alana tutkuyla bağlı olmasıdır, normal bir çok insandan çok daha fazla kaynağa ulaşacaktır. Aynı şekilde tutkulu ve istekli olduğu için de o kaynaklardan normal bir kişiye göre daha fazla yarar sağlayacaktır. Alaylı olamsının zaman zaman dezavantaj yaratacağının da farkındaysa alanında en iyisi olmak için çaba sarfedecektir ki bu da bir çok "mektepli"nin yapmayacağı bir şey. Aynı şekilde zamanında bildirgec'te çıkan bir haberde bahsedilen iyi programcıları "tanımanın bilmem kaç yolu" başlıklı makalede mektepli olsun olmasın çocukluğunda/gençliğinde bu işle ilgilenmiş olması büyük bir artı kabul ediliyor ki gerçek de bu bence. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
bilgisayar mühendislerinin çoğu c/p mantığı ile gidiyor. En azından bana gelenler öyleydi.
Mühendislik zaten zeka işidir bana göre, salt okulda çalışarak zaten mühendis olunmuyor, hele Türkiye'nin eğitim sistemine bakılırsa
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
sevgili Filkret
Kişisel fikrimce "Böyle Gitmemesi Gerek" başlıklı yazındaki hiç bir şey zaten öyle gitmiyor. Ben uzun yıllardır bu işin içindeyim ve örnek olarak yazdığın hiç bir şeyi görmedim, duymadım. Her şey zaten anlatmaya çalıştığın gibi yürüyor. Kimlere denk geldin bilmiyorum ama yanlış ve azınlık bir kesime denk gelmişsin. Ben şimdiye kadar diploma ya da sertifika sorana rastlamadım. Hazırladığım bir adet CV'm var her şeyi düzgün ve dürüst yazdığım (yüksekokul terk vs.). İçinde kişisel becerilerim ve daha önce yaptığım işlerin adresleri mevcut. Şimdiye kadar bu cv yi göndermem yeterli oldu.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Ortaokuldan beridir bu sektörün bir şekilde içindeyim. Şimdiye kadar bitirme tezini / ödevlerini yaptığım bilgisayar programcılığı / mühendisliği okuyan arkadaşlarımın haddi hesabı yok..
Ben mi? Biyomedikal cihaz teknolojisi okudum, şimdide aöf işletme okuyorum. Ama ne elektronikçiyim, nede işletme uzmanı. Ben bir programcıyım, ve şimdiye kadar cv'mi gönderdiğim hiçbiryerden dönüş olmadığını görmedim. İş, insanın kendisinde biter. Evet sistemde pek çok şey yanlış, pek çok aciz işveren "az paraya çalıştırayım, kurslardan bulayım başıma fazla iş açmasın" mantığında eleman arıyor olabilir. Ama kendine güveniyorsan çıtanı yüksek tut ve bu firmalardan uzak dur. Gerisinin zaten anlattığın gibi olmadığını göreceksin.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@ScriptMan "Ben mi? Biyomedikal cihaz teknolojisi okudum, şimdide aöf işletme okuyorum. Ama ne elektronikçiyim, nede işletme uzmanı."
Soru: Peki neden okudun ?? @heady Evet başıma geldi bi kaç tanesi.. Ama şu an çok şükür bir Firmanın Bilgi İşlem Sorumlusuyum.. @Scud Hocam siz yaşamamış olabilirsiniz ama benim tanıdıklarımın çogu tarif ettigim konum da.. Sessiz olanlarsa boynu bükük durmaya devam ettikleri sürece batmaya mahkumdurlar... @aspcibertan bilgisayar muh. copy/paste yapmayan çok kişi var.. ve neden kendi işini yapmıyorsun?? Türkiye' de sektörde doğru düzgün iş, emek, kalite olmayınca ve Türkiye geriye gittigin de dediklerim, endişelerim anlaşılacaktır.. Bu gün bi firma PHP, ASP, ASP.net bilip web programlaması yapıp sizin işinizin değerini düşürecek şekilde tehlike arz ediyorsa beni anlarsınız..
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Yazdıklarından bazılarına katılmakla beraber işini en iyi şekilde yapan kimse için okul,diplama falan bunların önemli olacağını sanmıyorum. Eğer bir insanın bu alana ilgisi varsa ve ÖSS denen dandik sınavda 10 biyoloji - bilgisayar ile ne alakaysa artık - sorusunu eksik çözdü diye bilg. müh'de değilde makina,gıda,tekstil müh. gidip o bölümü bitiriyorsa - hiç okumamaktan iyidir,ki üniversitenin insana kattığı şey sadece bildi değildir bence - ancak deli gönlü bu alanda çalışmak, hizmet vermek, sevdiği işi yapmak, en iyi şekilde yapmak istiyorsa o kişi o işi hakkıyla yapar. Zaten "bu işte para varmış, girelim çat pat bişeyler yapar çorbayı çıkartırız" diyen insanların çoğu piyasada kalıcı olamıyor bence. Belki biraz kısa gelebilir ancak bu alandaki 3,5-4 senelik yaşantımda ben bunu gördüm.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!