|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Zonguldak
|
türkçe haber siteleri..
dün gece can sıkıntısından, oturdum aşşa kaliteli içerik babında türkçe haber siteleri üzerine kendimce bir inceleme yaptım.. hangisi daha fazla reklam daha fazla para peşinde, hangisi haber peşinde.. hangisi Firefox uyumlu, hangisi değil vs. gibi bir çok kritere göre de puanlandırdım.. sizler içinde ilgi çekici olacağını düşünüyorum.. paylaşmak istedim: http://1lira.blogspot.com/2008/03/ka...i-analizi.html
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: türkçe haber siteleri..
paylaşmasam da olurmuş sanırım
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Türkçeyi daha düzgün kullanmayı deneyebilirsin. Ben siteye biraz baktım ancak fazla okuyamadım. Hem yazım yanlışları çok fazla hem de anlatım bozuklukları var. "Saçma salak" diye bir ifade yoktur. Onun doğrusu "saçma sapan" oluyor.
Bence bir sonraki araştırma konun hangi sitelerin Türkçeyi ne kadar bozuk kullandığı olabilir. Mesaj erdinç tarafından 09.03.2008 (16:52) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
eleştirel yorumun için teşekkürler erdinç.. hazırlamış olduğum o yazıda ve bahsi geçen blogda kullandığım üslup her zaman bu şekilde.. zoque forumda yazışırken türkçeye karşı olan hassasiyeti biliyorum ve elimden geldiğince de uymaya çalışıyorum ancak benim blogumda böyle bir zorunluluk yok.. iyi ya da kötü, doğru ya da yanlış tartışılabilir.. ancak ben rahat bir dil kullanmayı tercih ettim.. bu tarz yayın yapan onlarca da blog var.. maksatım türkçemizi köreltmek değil..
yazdığım yazı ve bu yazının ana fikri hakkında da yorum yapmanı beklerdim..
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
dili kullanma sekli ile karar vermek, bir insanin giyiim tarzi ile karar vermeye benziyor. bu nedenle "ben boyleyim" demek yerine icerik sunumunu hedefleyen calismani en azindan okunabilir hale getirmek dogru olandir.
bunun yaninda elestiri hakkini sana vermemek uzere yaptigin calismayi okudum ve calismani subjektif ve degersiz buluyorum. kullanmis oldugun metodlari, metrikleri (haber guncelligi, reklam yogunlugu, tarayici uyumlulugu gibi) calismanin bir yerinde aciklaman ve puanlamani bu kriterlere dayandirman dogru olandir. yine de calismani, secmis oldugun konu acisindan umit verici buldugumu da belirtmem gerekli. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | ||
|
|
Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
sanırım ağırlıklı olarak pagerank ve alexa değerlerini göz önünde bulundurmuşsun. diğer bir deyişle milliyet ve hürriyet e kıyak geçmişsin
mesela neden gazeteport yok, alexa'da en geride olduğu için mi?ek olarak, yazının sonundaki "New York Times a girdim.. The Sun a baktım.. Guardian ı inceledim.. onlar bizimkilerden de berbat ya.." kısmını aklım almıyor pek ![]() http://www.times.com/ http://www.guardian.co.uk/ http://www.thesun.co.uk/ |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
yabancı haber sitelerinde ise içerik olarak bilemem de tasarım olarak çok fazla bir üstünlük göremedim.. bu nedenle o şekilde yazdım.. belki biraz abartmış olabilirim ama yazımın en başında belirttiğim gibi yazılanların hepsi tamamıyla benim kişisel fikirlerim.. herkes için değişebilir tabiki de ![]() sen New York Times ın tasarımı müthiş diyorsan eğer saygı duyarım oky
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
turkce haber , sabah , milliyet , internethaber , hurriyet , haber7 , haber3 , analiz |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!