Zoque.Forum
»
Online Oyunlar
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Online Oyunlar
bağımlılık derecesinde oynadığım bir browser oyunu var. burada bir arkadaşın yanlış hatırlamıyorsam arsende nin link vermesiyle başladı. ilk başta çok eğlenceliydi oradaki arkadaşlıklar, birilkler ,mesajlar süperdi ama artık bana tehlikeli geliyor. günümün çoğu bu oyunda geçiyor. başına geçmesemde aklımda sürekli köylerim var. oyuna harcadığım para rahatsız etmiyor beni çünkü arkadaşlarımla bir yerlerde oturup harcadığım para kadar bile para harcamıyorum. ayrıca sigara da içmediğimi, bu kötü alışkanlık yerine oyuna para harcamak çok daha masumane diye kendimi kandırıyorum belki de fakat asıl sorun ben bu oyundan kurtulamıyorum. Hesaplarmın hepsini geçen ay sildim ama bu ay bir de baktım ki 2. köyü kuruyorum. aranızda mutlaka oynayan vardır. deneyimlerinizi ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: Online Oyunlar
Benim tavsiyem kendine başka bir oyun bulman. Örneğin satranç oynamayı düşünebilirsin. Ben son sekiz yıldır İnternette gerçek rakiplerle satranç oynuyorum. Bu iş için en iyi ücretsiz site bence pogo.com.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Yillardir oynarim hic bagimlilik yaptigini gormedim
![]() Bu oyunu oynamiyorum ama demek istedigini anliyorum, yogun bir multiplayer oyuncusuyum. Ilk sorum oyunu ne kadar suredir oynuyorsun? Eger 4 aydan fazlaysa ciddi bir sorun var demek ve genel bagimlilik ile ilgili cozumlere basvurman gerekiyor. Eger 4 aydan az ise 4 ay icerisinde gececegini varsayarak takilmaya devam edebilirsin. Eger genel olarak durum seni cok rahatsiz ediyorsa kendi kendini bloklama yollarini secebilirsin. Mesela web sitesi adresini hosts dosyana ekle ya da seni daha cok ugrastiracak farkli bloklar koy bu sayede tam oynayacagin sirada bir dizi is yapmaya usenip oynamaktan vazgecebilirsin. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir
|
Browser oyunları belli bir zaman geçtikten sonra hep aynı şeyler, gelişmeler önüne getiriyor. Ondan sonrada sıkılıyorsun. Zamanında "gladiatus" diye bir oyun vardı. 2 hafta oynadım. Sıkıldım. Şimdilerde "ikariam" oyunu var, aynı köy oyunu gibi. Şimdi ben bunu oynuyorum. Ama 2 hafta sonra bu oyundan da bıkacağımı biliyorum. Dediğiniz gibi vakit öldürmek için birebir bu oyunlar. Hiç başlamamak en iyisi.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
zamanında bende oyunlara kendimi kaptırdım. Ama iş yoğunlugu oldugunda yavaş avaş elimi çektim. şimdi ise hiç oynamıyorum yai oynamaya fırsat bulamıyorum.
Online ve browser oyunları bagımlılık yapabiliyor..
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Zamanında ben de Ogame'e kaptırmıştım kendimi. Gece saat 3'e 4'e alarm kuruyordum flioyu karşılamak için. Sonra baktım böyle olmayacak bırakıyorum dedim. Hesabı sildim ve bir daha yeni hesap oluşturmadım. SEn nasıl oldu da yeniden başladın? O tarz oyunlara sıfırdan başlamanın insanı soğutması lazım. Şöyle düşünmeye çalış. Ben bir ara neler yaptım şimdi tüm o angarya işleri tekrar mı yapacağım? Belki oyundan soğursun. Mesela bu oyunu da şimdi sil. Oynamak istediğin zamanlar olduğu kadar sıkıldığın anlar da olur. İşte tam o anda hesabını sil. Elbet soğursun.
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
ben de bundan 1.5 yıl kadar önce world of warcraft'a takılıp kalmıştım. 5-6 ayımı yoketti resmen. kendimce çözümü yapmayı sevdiğim fakat bilgisayar oyunlarının aksine fiziksel hareket, yani enerji harcamamı gerektiren ve aynı zamanda zihnimi de meşgul edecek şeylere yönelmekte buldum. böylelikle hem aklımı oyundan uzaklaştırabildim, hem de aklıma geldiğinde genellikle umursamayacak kadar yorgun oluyordum. benim için çözüm gitar oldu (inanın günde 2-3 saat, bazen daha fazla zaman gitar çalmak insanı fevkalade yorabiliyor
). benim bu şekilde oyundan uzaklaşmamdan sonra bir diğer arkadaşım da kendini spora, temelde ağırlık kaldırmaya ve koşmaya verdi ve şu an ikimiz de oyundan gayet vazgeçmiş durumdayız .işin en güzel yanı ise oyunu oynamak yerine yaptığımız şeylerin bize birşeyler katması - oyunun aksine! şu an gitara hakimiyetim beni tatmin edecek seviyede, arkadaşımsa baklava dilimlerini sayıyor bu da sanırım beyindeki ödül mekanızmasını harekete geçiriyor ki oyun artık aklıma bile gelmiyor ![]() bol şans ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Hesabı silemiyorsanız şifrenizi orda herhangi bir oyuncuya verin bence onlar sizi uzaklaştırır
.Bende online bir oyun oynuyorum ama günde yarım saatten fazla zamanımı harcamıyorum ama dediğiniz gibi kafamda benimde planlar yaptığım oluyor sıksık en kolay çözüm hesabı silip bir daha uğramamak bunlar dışındaki çözümler bağımlılığı devam ettirmekten başka birşey değil .Umarım bırakırsın . |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yaklaşık 1,5 yıldır World Of Warcraft oynuyorum ve bağımlısı değilim! : )) Level 70 karakterim bile yok henüz
![]() İşin doğrusu, ölçüsü kaçmadığı sürece stresten, işin yoğunluğundan ve dünyadan uzaklaşmak için online oyunlar gerçekten harika. Birde, WoW bağımlılığından korkanlar için Guild Wars öneririm. Daha az bağımlılık yapıtığına dair duyumlarım var ![]()
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
öncelikle hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum. oyunu 6 ayı aşkın süredir oynuyorum. ve kötü kısmı işimi artık engellemeye başladı. iş yerinde zaten 10 saati aşkın bilgisayar başındayım yolda eve gidene kadar oyundaki olasılıkları hesaplıyorum. oyunu oyundan sıkıldığım için değil kafamı meşgul ettiği için siliyorum. daha sonra yeni bir server açıldığında giriyorum ve hızla gelişiyorum çok kısa sürede 2. 3. köyü kurup bir süre sonra hesabı yeniden siliyorum. herhangi bir serverda devretmediğim ve silmediğim hiç hesabım olmadı
ama sanırım online oyun değil de browser oyunlarının sonucu bu. kardeşim yurt dışında warcraft oynuyor fakat 20 gb bir kurulum var yani pc ye 20 gb dosya yüklüyor böylece sadece evde oynayabiliyor. iş yerinde de kafasını çok meşgul ettiğini sanmıyorum ama browser oyunlarını cepten bile oynayabiliyoruz... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!