|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir
|
Amerikadan - Bulgaristan'a ürün göndermek
Ben Amerika sony.com 'dan bir laptop siparişi vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye 'ye gelirken gümrük'e takılma sorunu oluyormuş. Bir Avruğa birliği ülkesi olan Bulgaristan'a sipariş verdirsem sizce gönderimde herhangi bir prboblem olur mu? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Amerikadan - Bulgaristan'a ürün göndermek
Merhaba, konu hakkında NET bir bilgim olmamak ile birlikte; Bu şekilde alışveriş yapan bir arkadaşım var. Kendisi gümrük sorunlarından uzaklaşmak için amerika'dan aldığı ürünü bulgaristandan tandığı birine göndertiyor, akabinde kendisi gidip oradan getiriyor veya oradaki kişi buraya getiriyor gibi..
Bu şekilde notebook ve iPhone gibi ürünler getirttiğini biliyorum. Detaylarını tam olarak bilmiyorum. Saygı ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Buraya bakmanda fayda var. ABD de Türkiye'ye teslimat yapmayan siteler var, buy.com gibi sen oradan ürünleri alıyorsun ama ABD deki adresine yolluyorsun. Sonra ABD deki adresinden sana yolluyorlar.
Gümrük konusunda da burada yazmışlar.. Bu arada ben hiç denemedim...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Benim taktiğimi kullan. Ben de çok fazla motosiklet malzemesi getiriyorum. Gümrükçü artık yediğim naneyi biliyor, bir kutuya not bırakmış. "Az akıllı değilsin selamlar" diye. Adet az ve parçalar çok aşırı değerli olmadığı için sorun yaratmıyorlar ve hep aynı adama takılıyor bu yönden şanslıyım
![]() Amerika'dan Bulgaristan'a zor ürün gönderirsin. Bulgar çıkışı problem yaratır inan bana. Amerika'dan İngilitere'ye tanıdığın varsa ürünü göndert. Oradan da buraya yollat. Diğer taraftan asla ve asla dhl gibi ekstra kargo şirketlerini kullanma. Hava postasıyla getir. Ancak hava postasının garantisi yok. Diğer taraftan ilk kez ürün getirteceksen problem olmayabilir demek istiyorum fakat laptop'un %10000 gümrüğe takılacak. Bulgaristan'dan dahi gelse yine takılacak. Sana gümrüksüz önerebileceğim tek yöntem şu. Amerika'da bir tanıdığın varsa, gerek kendisi, gerek bir arkadaşı Türkiye'ye gelirken laptopu getirsin. Bavul yöntemi. O zaman sorun kesinlikle çıkmaz. Ancak diğer yolla her türlü gümrük alacaklar emin ol. Belki 1000/1 şansın varsa gümrük memuru "Ulen adam ucuza laptop almış, kıllık yapmayalım" derse ürün gümrükten çıkar. Tek şansın bu emin ol. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Eskişehir
|
Alıntı: