Zoque.Forum
»
Kim Engellemiş Paranoyası
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Kim Engellemiş Paranoyası
Merhaba başıma yakın zamanda gelen bir olayı paylaşacağım sizinle:
Bilirsiniz MSN Messenger'da sizi kimlerin engellediğini çoğumuz merak ettik.. ''Sizi Kimin Engellediğini Öğrenin'' sloganıyla sözde hayr-ı lutufta bulunan sitemiz guzelce hizmetini sağlıyor.. Neyse siteye girdik kullanıcı adı ve parolamızı yazdık (neye guvenerek yazdık o da ayrı konu) engelleyenler karşımıza çıktı... Öğrendik, mutluyuz. Ya sonra? Kullanıcı Adı ve Parolamızı kayıt eden sistemin sahip(ler)i kendi sitelerini mail yoluyla tanıtarak kendi mailimiz uzerinden MSN listemizde bulunan arkadaşlarımıza defalarca reklam mailleri atıyor.. Arkadasım ile aramda geçen diyalog: - Cansu : Merhaba bir mail atmışsın! -Ben: Ben sana mail atmadım. -Cansu : Senden bunu beklemezdim. -Ben : Biraz açarmıyız konuyu? Rezil olduğuma mı yanayım, kandırıldığımamı bilemiyorum.. Kıssadan hisse; Fazla merak cana bela getiriyor.. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Kim Engellemiş Paranoyası
Geçmiş olsun. Malesef bu tip sitelerin ne amaçla bu hizmetleri verdikleri ile ilgili çok fazla örnek vaka var nette.
Bir de değinmeden edemeyeceğim ama "MSN'den engelleyenleri görmek" neden bu kadar önemli ben bir türlü anlayamıyorum. MSN üzerinde böyle bir opsiyon verilmiş ise bu HAK'tır. Ve bu hakkı kullanmak ta gayet normal bir eylemdir. Bilinçaltımızdaki "sen beni engelleyemezsin" düşüncesini bir kenara bırakıp "isteyen istediği gibi engellesin benimle konuşmak isteyenle konuşurum" diye düşünmek neden bu kadar zor, gerçekten anlayamıyorum. Neyse... Tekrar geçmiş olsun. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Ya bu tip sitelerin genel amacı zaten MSN şifrelerinin ele geçirilmesi. Aynı mantıkla bana habire Akbank hesabınızı güncelleyin benzeri mailler geliyor.Halbuki Akbank hesabım yok
Tıklıyorum yurtdışında host edilen bir sitede bir mail form scripti kullanmışlar. Özellikle adres çubuğuna çok dikkat etmek gerekir.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
MSN Spaces açmakla ilgili popüler bir konu açmamdan sonradır ki yüzbinlerce kişi tarafından okunan bu konu bana bombardıman halinde gelen MSN Messenger başvurularına yol açtı.
İlk başlarda günlük 30 kişi adresimi eklemek istiyordu. Bu günlerde 10'a kadar düştü. Bu arada dünya kadar insanı engelledim. Ne yapsaydım? Kabul etseydim sanırım şu anda adaylığımı herhangi bir ilden koyup milletvekili çıkabilirdim ![]() Cidden MSN düzgün kullanılması gereken bir araç ve kişilerin cep telefonu gibi kapatma, açmama hakkı olmalı. Sadece listede online görünüyorsunuz diye, günün istenen saati müşteriniz sizi aramamalı. Telefonda olduğu gibi bir adabı olmalı. E-mail parola çalıcı siteler ise cidden kabak tadı verdi. Spam bombardımanları şu an dünya internet trafiğinin ciddi bir yüzdesini teşkil ediyor hemen ardından torrent ve Youtube videoları gibi sistemler geliyor.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: adana
|
Tabi kim engellemiş öğrenmek istemek yada istememek kişisel tercih. İsteyenler için aslında hiçbir siteye (msnin kendi sitesi hariç) ihtiyaç yok.Kısaca anlatmaya çalışayım;
Engellediğini düşündüğünüz kişiye MSN ana penceresinde sağ tıklıyoruz .Görünümden profili seçiyoruz .Bizi kişinin profil sayfasına götürüyor.Burada sol taraftaki Kişi resminin altında Profil ayrıntılarını göster linkine tıklıyoruz ve gelen sayfada kişinin MSN bilgileri altta görünmüyor ise engellenmişsiniz demek oluyor.Şimdi kahrolabiliriz ![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!