Zoque.Forum
»
Amerikadan laptop getirmek
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Amerikadan laptop getirmek
Arkadaşlar bir tanıdığpım vasıtasıyla amerikadan laptop getirmek istiyorum.Getirmek istediğim laptop:
http://www.buy.com/retail/product.as...938861#moreimg birebir bu arkadaş.Hp Türkiye aynı model ülkemizdede satılıyorsa 1 sene garanti veriyormuş ama bunun ülkemizde satılıp satılmadığını nerden bulacağımı bilmiyorum 1. sorunum bu. 2.de bilindiği üzere abdnin şebeke gerilimi 110 volt ben Türkiyede düşürücü ile kullanmayı düşünüyorum bir problem çıkar mı? yada sizce çıkabilecek başka problemler neler ![]() çok soru sordum galiba ![]() ![]()
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Amerikadan laptop getirmek
son dönemde birçok marka universal adaptör kullanmaya başladı. bu adaptörler 110-220 farkını algılayıp buna göre düzenlemeyi yapıyor. tek problem olabilecek nokta, onların garip fişleri, onu da ufak bir adaptör fişle çözümleyebilirsin. dilersen piyasada da her marka için laptop adaptörleri mevcut.
dipnot: ben getirtiyor olsam, buradaki fiyatıyla çok fark etmeyen bir laptop getirtmek yerine Apple macpro gibi gerçekten farkın değeceği bir laptop getirtirdim. hatta zaten sırf Mac tercih ederdim... şu an 1 haftadır macbook pro'ya geççmiş bulunuyorum, muhteşem rahat ve kullanışlı bir cihaz... pc'ye dönmeyi düşünmüyorum; evdeki toshiba laptop'a bile osx kurduğumu söylesem, durumu net anlatmış olurum herhalde... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: adana
|
Arkadaşım work&travella amerikadan toshiba A215-s4807 laptop aldı türkiyede satılmayan bir model.Burada bozuldu ve 1 yıl uluslararası garanti kapsamında (burası önemli) garanti belgesi ve FATURA ile tamir ediyorlar.
Elektrik problemine gelince normalde şarj kutusuna kadar gelen kablo o kutudan ayrılabiliyor.Yani elektrikçiden alacağın normal türkiyeden kullanılan kablolar ile kullanabilirsin çünkü adaptörler 110-220 diye yazar zaten.Bu konuda bir problemin olmasın.Yada direk bu iki ince uç olan amerikan tipi erkek fişlerin üzerine takılan ve 50 kuruşa alabileceğin aparatllar var. Laptopta güzelmiş.Ama sen aslında istediğin özellikleri belirt ve amerikada bazı günler özel indirmler oluyor arkadaşın ondan faydalanabilir ve orada satış yapan kişilere de özel indirim yapıyorlar yani birini tavlayabilirse satış elemanlarında 50-100$ arası indirim alabilir.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: adana
|
evet onu unutmuşuz. ingilizce klavyede en uyuz olduğum şey @ işaretinin altgr+q yerine shift+2 de olması.noktalama işaretlerine kolay alışılıyor.Zaten 17 imç olacağı için mobilite değil masaüstü yerine kullanacaksın büyük ihtimal bir klavye -fare seti alır türkçe kullanırsın .
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Türkçe tuşlar sorununu yetkili firma ile görüşüp halledebilirsiniz.
Örneğin bir arkadaşım Tashiba laptop unda böyle birşey yapmıştı. Tuşlar değiştirilmiş sorun hallolmuştu. Ama maaliyeti ya da hangi ürünlerde uygulanabilirliği konusunda kesin bir fikrim yok, sormak lazım. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Öncewlikle hepinize teşekkürler.
@cgencer macbook pro öğrenci adam için çok tuzlu bence ilerde inş. @theyneck garanti belgesi ile faturası olur diye tamin ediyorum ama hpde ürünün burda olması şartmış aynı özelliklerde toshiba bulursam ona bakim. satıcı kızları tavlama konusuna gelirsem ben olsaydım belki ![]() ![]() @erdinç klavye için nette biraz gezindim sanırım sticklar varmışi onlarla düzeltilebiliyomuşuz.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
klavyesini sonradan değiştirim yeterki ilk başta biraz idare edebilim.
theyneck'inki gibi bende toshiba getirim diyorum garantiside direk geçerli oluyormuş şöyle bir şey buldum http://www.bestbuy.com/site/olspage....#productdetail
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!