Zoque.Forum
»
1 Mayıs Kutlu Olsun.
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
1 Mayıs Kutlu Olsun.
Tüm çalışan arkadaşların, emekçi arkadaşların 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun.
Her ne kadar günümüzde bilişim sektörü gibi sektörlerde maaşlı çalışanlar kendilerini işçi olarak görmese de günümüz dünyasının tüm işçilerinin bayramı kutlu olsun. Umarım herkes hak ettiği şartlar altında çalışma şansına bir gün erişir. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: 1 Mayıs Kutlu Olsun.
1 Mayıs Kutlu Olsun(!)
![]()
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Bursa - İstanbul
|
Amaçları İşçi Bayramı'nı kutlamak değil huzuru, düzeni bozmaya yönelik olan, işçi sendikalarını kullanan, işçinin emekçinin üzerinden siyaset yapıp kendi çıkarlarını menfaatlerini yükseltmek uğruna milletimiz dünyaya rezil edenleri KINIYORUM(!)
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
hem bu şekildekileri kınar hemde tüm işcilerin bayramını kutlarım... |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
İşçi bayramı kutlu olsun.
PKK'nın DHKPC'nin ve ülkemize düşmanca tavır takınanların olmadığı bir 1 mayıs dileğiyle..
|
|
|
#8 (permalink) |
|
yaşanan olaylardan utanacağımıza dış dünyaya rezil olduk diye utanıyoruz. bu nasıl bir mantıktır ?
bugün 1 mayıs, bugün işçi bayramı, bugün sabah 6:00 dan beri gaz yutan insanlar terörüst değil, işçi, İŞÇİ ! 1 mayısın neden taksimde kutlanmak isteneceğini anlayamayanlar, tarih sayfalarını açıp baksınlar, acaba amaç siyasi propaganda yapmak mı yoksa bir bayrağı teslim almak mı, şunu bile ayırt edemiyorsanız gerçekten yazık. diyarbakırın göbeginde abdullah öcalanın serbest bırakılmasını isteyen, pkk yanlısı propaganda yapan insanlara yapılan muameleye bir baksınlar, bir de bugünkü mumaleye. kimse eşitlikten, huzurdan bahsetmesin. aa bi saniye, ne diyorum lan ben, bu ülkede her olaylı gün ( derbi maçları, 1 mayıs .. ) öncesi kameralar önünde şov yapan valimiz var emniyet müdürümüz var, taksimde 1 mayıs kutlanmıcak diyorlar, ne bu ısrar yahu ?
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
1 Mayıs kutlu olsun.
Emekçinin meydanını emekçiden saklayan, işçisine terörist muamelesi yapan ve pişkin pişkin "anormal bir durum yok" diyebilen zihniyeti eshefle kınıyorum. Keşke daha zeki olabilseler idi. -- Düzenleme Mesajımı yazdıktan hemen sonra aşağıdaki linklerden günün haberlerini inceledim. Hepinizle paylaşmak istiyorum. Ne noktaya geldiğimizi, polis ve güvenlik adı altında ne şekilde "insanlık dışı" şiddete maruz bırakıldığımızı herkes görebilsin istedim. Şu zaman kadar hiç tasvib etmemiş olsam dahi, kaldırım taşlarını sökerek polisin üzerine atan göstericileri çok daha iyi anlıyorum... http://www.milliyet.com.tr/default.a...ate=01.05.2008 http://www.milliyet.com.tr/default.a...ate=01.05.2008 http://www.milliyet.com.tr/default.a...ate=01.05.2008 http://www.milliyet.com.tr/default.a...ate=01.05.2008
http://scriptman.deviantart.com Mesaj scriptMan tarafından 01.05.2008 (23:04) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
1 Mayıs Orantısız Güç Bayramı
Olayın özünü anlamak lazım.
Endüstri devriminden sonra bir zamanların köylüsü, kölesi, ırgatı olan halk toplulukları ister istemez üretim bantlarında işçi olarak yerlerini aldılar. Çalışma şartları öyle ağırdı ki 14 saat boyunca gündelik mesai ile yaşam sürüyordu. Çocuk işçilerin durumları işe hak getire durumundaydı. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ne göç eden ümitsiz insanlar kısa sürede kendi ülkelerinden gelen insanlara yer ve çalışacak iş sağlamaya başladı bu oluşumlar bir yandan çok güçlü mafya oluşumlarının temelini atarken, bir yandan da ilk sendikalaşma hareketini doğurdu. İstenenler basitti. İnsan gibi çalışma imkanı iş güvencesi, 8 saat çalışma süresi. Bugün sıradan gelen bu hakları elde etmek için binlerce insan yaralandı. Onlarcası öldü. Yıllar boyu süren sendikaların yasal haklar ve statüler kazanmalarıyla bildiğimiz normal dediğimiz bu gündelik hayat kuruldu. Bu karşılıklı çıkar savaşları sonrasında en kapitalist olan Amerika ve İngiltere aynı zamanda işçilerinin en çok hakkını koruyan yerler olmaya başladılar. Öyle ki herkesin sendikalı olması çok normal karşılanıyor. Bizdeyse potansiyel suçludur sendikalı işçi. Çünkü ülkemizde sanayileşme sürecini böyle yaşayamadık. Cumhuriyet öncesi düzgün bir sanayi kurulamamıştı. İzmir İktisat Kongresi sonrasında Atatürk döneminde ve ilerleyen 2. Dünya Savaşı yıllarında, kıt insan gücü ve savaşlarda ölmüş erkek nüfusu nedeniyle, yoğun ve vatan için mecburi hizmetle çalışmalar başladı. Dedelerimin Cumhuriyet Türkiyesi tarafından verilen bu çalışma görev kağıtlarını halen saklıyoruz. Demiryolu inşasında vatanları için akşamları çalışırlarmış. Gündüzse tarla ve köy işlerinde. Dolayısyla bizde zaten akla bile gelmeyen bir çalışma temposu normal olagelmişti. 60'lı yılların anayasasının verdiği yoğun söz söyleme hakkıyla ve siyasi akımların güçlü tırmanışlarıyla olay değişti. Sadece çalışanların hak ve çalışma günlerini düzeltme anlamının ötesine geçti. Bu sadece Türkiye için böyle değildi. Ünlü 68 kuşağı çok büyük değişimler getirdi. Soğuk savaşın bir kanadı olarak Sovyetlerin bu faaliyetlere verdiği destekle sürüyordu ve Amerika için elbette soğuk savaştaki bu estrümanın sesi kesilmeliydi. Sonra üzücü 1977 yılı 1 Mayıs'ı yaşandı ve bir daha 1 Mayıs'lar normal şekilde yaşanamaz oldu. Peki bugün derdimiz ne? Niye coplar var? Niye meydan muharebeleri var? Sebebi açık. Tüm dünyaya zorla kabul ettirilen sosyal güvenlik yasalarında emeklilik yaşının ileri alınması her ülkede aynı savaşlarla kaybediliyor. Komşumuz Yunanistan'da çalışan halk, deliler gibi savaştı ama kaybettiler. Onların da bizdeki 65 yaşta mezarda emeklilik yasası hatta bizden 5 yaş büyük olarak geçti. Kısacası bugün amaçlanan ülkemizde çalışanların fazla mesai verilmeden köle gibi çalıştırılmadığı asgari ücretin en az 1500 ytl olduğu insan gibi yaşanan ve maksimum 6 - 7 saat çalışılan sonunda 50 - 55 yaşında düzgün bir maaşla emekli olunan bir ülke oluşturmak. Bunlar belki hayal geliyor. Ancak mümkündür. Ciddi ve zeki bir kadro bunları başarabilir. İsviçre'de çok lüks saat satan bir dükkana girip satıcı bayanla tanışmıştım. Yanımdaki arkadaşlarım saatleri görmek istemişti. Heves Satıcı bayanın dediği "Evet İstanbul'u tanıyorum siz geç saatlere kadar çalışıyorsunuz." cümlesi bizi şaşırttı.Onlar 17'de (5'te) mecburen kapatıyorlardı ve hafta sonu her yer kapalıydı." Peki siz istemez misiniz" dedim "7'de kapatmak.?" Kadın hayretle bana baktı. "Hayır" dedi. "Ben 5'te çıkmak isterim." Kazanacağı fazla parayı umursamıyordu. Güneş batmadan dünyada nefes alabilmek ve bir masada oturup bir şeyler içmeyi sevdileriyle zaman geçirmeyi istiyordu. Önce çok kazandığı için böyle düşündüğünü sandım ancak tanıştığım Türkler de aynı şeyi söyledi. Mesai saatleri çok önemliydi hepsi için. Bizler de şanslıysak 6'da çıkıyoruz 7'de çıkıyoruz. Uzun yolla eve varmak saatler alıyor. Yorgunluktan ölmüş halde çoluk çocuk, yemek, eş, dost, bir tv dizisi... derken sızıp kalıyoruz. Ne zaman işten kovuluruz bilemiyoruz. Açıklanan enflasyon oranlarının yalan olduğunu biliyoruz ama o ölçüde zam alıyoruz. Benzini en pahalı, meyveyi en pahalı yiyor ancak bu neden oluyor bilemiyoruz. Ömrümüz çalışmayla geçerken, bir ev satın almak için 20 sene maaşlarını hiç yemeden saklasalar yetmeyecek milyonlar halinde yaşıyoruz. İşte bu nedenlerle 1 Mayıs kutlanıyor. İnsan olmayı yitirmeden çalışabilmek için. Tüm dünyada olduğu gibi en büyük meydanlarda sevinçle ve barış içinde kutlanmak isteniyor. Yani amaç millete zarar vermek devlete isyan etmek değil. Bunlar yanlış işler. Ya da dükkan camlarını indirmek değil. Amaç insan olmanın gereklerini kazanmak bu da her isteneni yaparak olmuyor tıpkı yüzyıl önce olduğu gibi uğraşmak ve talep etmeyi gerektiriyor. Peki kötü niyetlileri ne yapacağız? Terör amacıyla gelenleri, çeşitli örgüt mensuplarını ne yapacağız? İşte bizim polisimizin de yöneticilerimizin de asli görevi o kötü niyetli kişilerle, "haklarını dile getiren, aileleri, işleri ve düzenleri belli olan vatanına milletine hizmet eden, vergisi maaşından her ay düzenli şekilde kesilen aramızdan insanlar ve toplumun temel direği olan olan şerefli Türk içisiyle" karıştırmamaktır. Suçluları veya potansiyel suçluları modern teknoloji ile o kalabalığa sokmamaktır. O zaman bir çok ülkede olduğu gibi bizde de bayram gibi kutlama olur.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!