Zoque.Forum
»
2. Zoque Istanbul Zirvesi (Ne Dersiniz?)
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul/Türkiye
|
Sevgili Erol Kuseyri'nin yaptığı açık oturum duyurusunu okudum. Forumumuzda da sıkça sözünü ettiğimiz gibi dil konusu çok önemli. Bu yüzden Istanbul'da yaşayan veya oturum gününde Istanbul'da olabilecek tüm forum dostlarını İkinci Zoque Istanbul Zirvesi'ni düzenlemeye davet ediyorum.
İşlerim dolayısıyla katılamadığım ilk buluşmada 10 dostumuz bir araya gelebilmişti. Dolayısıyla bir çoğumuz tanışma fırsatı bulamamıştık. Şimdi; hem tanışıp keyifli bir gün geçirmek, hem bu hayati önem taşıyan konuyla ilgili oturumda bulunmak için 24 Şubat 2001 Cumartesi günü Mecidiyeköy'de buluşmayı öneriyorum. Tabii gerekli çoğunluğu sağlayabilmemiz çok önemli. Yorumlarınızı, olumlu veya olumsuz yanıtlarınızı bekliyorum. Sevgili Erol Kuseyri'nin duyurduğu oturum bilgilerini kısaca hatırlatalım: Prof.Dr.Aydın KÖKSAL (Dilbilimcisi), Prof.Dr.Oktay Sinanoğlu (YTÜ Öğrt. üyesi), birçok değerli bilimadamı ve Atatürkçü Düşünce Derneği, İstanbul Eğitimciler Derneği'nin de katkılarıyla, 24.Şubat.Cumartesi, Saat: 14.00 da Mecidiyeköy Kültür Merkezinde (Kat Ototarkı Üstü, Ali Sami Yen yanı) oturum düzenlenecektir. Tüm duyarlı vatandaşlar davetlidir. İlgililere duyrulur... Sevgilerle... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
2. Istanbul toplantisi icin karari Istanbul'da oturan forum yöneticilerinin vermelerini daha uygun buluyorum
uygun bir zamanda bir ikincisini yapacaklarina eminim.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Sevgili Ozan,
İlgin için teşekkür ederim. Türk Dili'ni yabancı dillerin boyundurluğundan kurtarmak her Türk Vatandaşının görevidir. Bunun ilk aşaması ise bilgili olmaktan geçer. Ve bunun için bir 2. Zoque Istanbul Zirvesi yapmaya gerek yok. Elbetteki olsa çok iyi olur. Belki İst. daki yöneticiler cevap verir. Ama olmasa da özellikle senin katılmanı isterim. Çünkü gerçekten hassasiyetle durduğun bir konu. Ve zaten de duyarlı insanlar da zaman bulurlarsa gelmek isteyecektir. Bu yüzden bu konu başlığı altında gelmek isteyenlerle irtibata geçelim derim. Özellikle de karşı düşüncede olan insanları bekliyoruz. Ne yapmak istediğimizi daha iyi anlayacaklardır. Konuşma tanışma fırsatı da bulacaklardır. Saygılarımla, Erol Serhat Kuseyri.. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Bu kadar basit düşüneceğiniz gelmemişti aklıma... Adını "İkinci Zoque Zirvesi" koymak zorunda değiliz. forum dostları olarak bir araya gelip bu oturuma katılmak gerektiğini düşünüyorum. Sevgili Zoque, ilk kez verdiğin bir yanıt beni çok şaşırttı. Sanırım mesajımı değil yalnızca başlığı okudunuz.
Daha anlamlı bir ilgi bekliyordum. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Sanırım öyle Malina... Ben Zoque Zirvesi lafının bu denli dokunulmaz olabileceğini tahmin edememiştim.
Amacım, burada sıklıkla önemine değindiğim dil konusunu yetkili ağızlardan dinleyebilme fırsatından herkesin yararlanmasını sağlamaktı. Oturum gününe kadar ciddi bir ilgi olmasını yürekten istiyorum. Umarım bu isteğim yerine gelir... Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Frankfurt/City
|
sevgili ozan...
dil konusu hakkindaki duyarli tavrin cok güzel. ama öbür yandan da TR'in fikrine de katilmiyor degilim. zoque zirvesi tabii ki cok hos bi fikir. gönül isterdi ki tüm üyeler, yöneticiler ve adminler herhangibir organizasyonda bir araya gelme, tanisma ve sohbet edebilme imkani bulsunlar. ben arzumu belirteyim: insallah yakinda, merkezi bir yerde (mesela Istanbul), hos bir gecede tüm dostlar bir araya gelir! zoque! ucuza bilet buldum
|
|
|
#10 (permalink) |
|
2 Öneri
Selam ..
Biz bundan epeyce bir süre önce tosuba, Ozzy ve Jarusalem ile birlikte bir araya geldik. Ve çok güzel bir pazar günü geçirdik... Ta ki arabama arkadan vuran bir densize kadar Ama olsun o bile güzel bir anıydı. Çünkü hiç yüzlerini tanımadığım kişiler ile arkadaşlık kurmuştum. Önce tosuba ile buluştuk. Beyazıt'a gittik.. korsan CD aldık Sonra Jarusalem'i iç güdüsel olarak bulduk Ve Ozzy de Kadıköy'den alarak bir proje üzerinde birleştik. (Ne kadar projemiz başarılı olamadıysa da o noktaya gelmek bile güzel birşeydi.)Gelelim asıl konuma, bu konuda bana göre 2 yol izlenebilir. 1. Elbetteki Zoque ibaresinin kullanılması sitenin bir etkinliği anlamına gelir. Ve bu site içinde çok iyi bir hal alabilir. Ozzy fotoğraf çeker.. TR yorum yazar.. tosuba muzurluk yapar .. Diğerleride vasıflarına göre katkıda bulunur ve bu olayı bir site etkinliği olarak gündeme getiririz. Bu da diğer etkinliklere önayak olur. SIRADIŞI bir site olur...2. Ama yok 'Zoque' ibaresi olmadan böyle birşey yapılmak istenirse bu bölümden herkes "Ben gelebilirim.." deyip ismini mesela bana veya Ozzy'e yazdırır. Ve son günden 2-3 gün önce belirli bir yer, saat belirlenir ve toplanılıp oturuma katılınır. Belki öncesinde mesela Profilo Alış-veriş Merkezinde toplanılıp kahve eşliğinde sohbet yapılır vs... Sonuçta 2 seçenek varsa görüşlerinizi bu doğrultuda belirtirseniz de bu işe el atalım derim. Saygılarımla, Erol Serhat Kuseyri |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!