|
|
#31 (permalink) |
|
Haklısın kib.. Kayda değer pek birşey yoktu. Oysa elimizde dolu yazarların görüşleri, gazete küpüleri vardı. Fakat katılımcılar şov amaçlı yapıldığı belliydi. Ama söylenen herşeye cevap vermek için notlarımızıda aldık. Türk Kültüründe röntgencilik vardır diyordu. O toplumbilimci hnm. .. Bunun gibi saçmasapan sözlerde vardı. Neyse leyla007 pek birşey kaçırmadın. İnan
|
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
akşam ilk defa BBG'yi izledim.
Bana bir postmodern pembe dizi gibi geldi. Televizyonun ilk çıktığı zamanları hatırlıyorum, insanlar televizyon başında DALLAS seyreder, kim kiminle flört etmiş, kim kimin sevgilisi, bunları düşünüp dururdu.Aslında TV'nin o zaman yaptığı "günlük gerçekliğimizinin" bir anlamda alternatifi idi. Sonraları insanlar bunları kanıksamaya başladı."hadi canım o da olur mu, bunlar filim zaten" diyerek bundan kurtulur olduk. Ama BBG bu efsunlu "TV gerçekliğinden" kurtulabilme şansını elimizden böylece alıyor. Bana göre BBG'nin yaptığı bu yeni kurtuluş yolunu tıkamak. Gördüklerimiz basbaya gerçek. İnsanlar flört ediyor, kavga ediyor, ve her hafta sonu(pembe dizilerde de hafta sonları hep böyle biterdi) insanlar üzülüyor, ama pazartesi yeni bir hayat başlıyor. Medya geldiği boyut itibariyle gerçekliği bu anlmada sorgulama ve zorlama deneyimlerine ileride canlı sex,canlı cinayet,canlı intihar gibi performanslarla devam edebilir. Saygılar
|
|
|
#33 (permalink) |
|
iki günden beri izliyorum dikkat ettim trunk sistem telsiz kullanıyorlar
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: İzmir, TR
|
Cogu elestirinin on yargi veya eksik gozlem ile sagliksizca yapildigini goruyorum.
Duyduklarinizi ve diger insanlarin elestirilerini onemsemeyerek kendi fikrinizi kendiniz yaratin arastirarak, izleyerek, gozlemleyerek... BBG insanoglunun hangi gereksinimlerine ne sekilde yanit verebilir konusunda genis capli bir arastirma yaparken sizin kadar rahat elestiremiyorum. Yukaridaki yazimin tek amaci kisilerin kendi sahip olduklari beyinleri kullanarak yorumlar yapmaya calismalarinin gerekli oldugunu anlatmak; bunu yapabilmek icin minimal verileri toplamaya cabalamalarinin gerekliligini hatirlatmak. Boylece tvlerde, basin yayin organlarinda kemiksiz dillerin atip tuttugu hatali tespitlerin yayilmasi, ilgileneni cileden cikarmasi önlenebilir. Not: - BBG avusturya produksiyonu olan Taxi Orange 'in turk versiyonudur. web sitesi: http://www.taxiorange.at - Agirliginca Altin 'in yaratimi ve formati ATV 'ye aittir. Herhangi bir produksiyonun turk versiyonu degildir. Lakin cesitli yarismalardan izler tasimadigi soylenemez. - Eglence amaciyla kullaniminin disinda, Psikoloji ogrencileri yahut cesitli sartlardaki insanlarin davranislarini gozlemlemekten hoslanan kisiler icin bulunmaz bir firsattir. - artilari oldugu gibi eksilerinin de oldugu kisisel gorusumdur.
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
BBG Türk kültürüne ters diye eleştiren arkadaşlara soruyorum. Hâlâ tek tip bir Türk kültürü kaldı mı anadoluda?
Yurdumda artık bir kültür karmaşası var, bir türk şöyle yapmaz böyle yapmaz demek tamamen eski zamanlardan kalma bir alışkanlıktan ibarettir. BBG gbi programlar, bu karmaşanın içyüzünü ortaya koyuyor aslında. eğer türk kültürüne ters diye tepki alıp rating rekorları kırmasaydı, eminim yarışma yayından kaldırılırdı. Bu -çoğunluğun-, dedelerinin dedelerinden aldığı Anadolu kültürüyle, içinde yaşamaya çalıştığımız batı kültürünün çatısmasıdır sadece, şampanya bardaklarından şikayet edenler, Müslümanlığı ön plana çıkarırlarsa buna gülerim aramızda kaç kişi Tam anlamıyla müslüman - nüfus cüzdanlarına yazan "Dini" kısmını sormuyorum-yani herkes herşey'i halleti sıra şampanya bardaklarına kaldı ![]() Türk kültürüyle içkinin karşıtlığı zaten alakasız birşey. içki türk kütüründe önemli bir yer tutar (bkz:rakı-kımız) artık toplum değişiyor, ve bu değişime ayak uyduramayanlar var. bu değişen kısımla değişmek istemeyen kısım arasında herzaman böyle gönül kırgınlıkları olacaktır. aslında bu konuyu daha derine indirirsek, türk devriminin 15-20 yıl gibi kısa bir süreye sığdırılmasına kadar inebiliriz ancak buralara kadar inmek konuyu BBG tartışması olmaktan çıkarır belki başka bir konu başlığı altında..neyse çok güldüm
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben bu yarışma için "türk toplum ve ahlak yapısına ters düşüyor, çocuklara kötü örnek oluyor" diyenleri anlayamıyorum.
Yıllardır cinsellik ve diğer konular bir tabu olarak görüldü sonunda noldu? Namus, töre vs vs diye diye göz göre göre masum insanlar öldürüldü. Hem de kendi kardeşleri, abileri tarafından. Sigara ve alkol reklamı yapıyor çocukları özendiriyor diyenler de aslında çocukları, öğrencileri yanında sigara içip en büyük reklamı yapan anne-babalar ve öğretmenler değil mi? Kim kimi kandırıyor? Tamam bu programın çok yararlı olduğunu düşünmüyorum ama televoleler, pazar magazinler çok mu yararlı? Bu program onların yanında solda sıfır kalıyor be. |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
|
Nedir bu "türk toplum ve ahlak yapısı", kim biliyor kriterlerini?
ayrıca gerçek türk kim orta asyadakiler mi biz miyiz? isteyin bakayım ora asyadaki kardeşinizden bir foto, aynada bakın ne kadar benziyorsunuz, nekadar benzer yaşıyosunuz.. |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
|
Niye olduğunu hala anlamadım ama
toplum içinde yanlış olduğu kabul edilen, gereksiz kabul edilen, yasaklanan, suç sayılan, dine ters düştüğü söylenen, siyasete ters düştüğü söylenen vs. vs... her şey insanlığın hoşuna gidiyor ki gerek internet gerek televizyon gerekse diğer iletişim aletleri ile, çok büyük bir toplum tarafından takip ediliyor. yani insanlar özellikle normal olmayan şeyleri arıyor. Tabi bu da bazı insanların işine geliyor ve bu işten para-menfaat-kuvvet kazanıyorlar. Bu yazdıklarım sadece Türk halkı için değil bütün dünya için geçerli.
|
|
|
#39 (permalink) |
|
|
ne basit istemeyen izlemesin demek
ve daha bbasiti reyting ugruna demek televizyonda bi adamin veya kadinin ( kadinin olsa daha cok ilgi ceker ) tuvalatenini yapmasini gizli kamera ile cekseler ve bunu haberlerde yayinlasalar ne olur? reyting rekorlari kirilir peki ya kalite? eee canim izleme o zaman ac belgesel izle dimi yaaa.. böyle demekle bi kac tane ipsiz haberci showman in ekmegine yag surerriz daha yeni medyayla tanismis bi ulke ne bilsin neyin izlenip neyin izlenmiceni burada (almanyada ) herseyin yayinlanmasi serbest hatta gecen gun bi cocugun dogumunu hayatimda ilk defa bi tv de izledim hic de rahatsiz olmadim ama hic bi tv gidipte aptalca diye nitenlendirgimiz seyler yapmioo evet öyle yarismalar burdada var ama bunun özel bi kanali var rtl2 bizim kanalrda ise ne var? her sey..! her sey demek hic bi sey demektir ... ne zamanki özellesdir ve yerli yerine otururr bi seyler belki ozaman .. bi insaat muhendisine sorarsiniz isiniz ne diye oda derki insaat muhendisligi bi vasisifsiz isciye sorasin isiniz ne diye o ne der? ne olursaa yaparim abii.. bizim televizyonlar da iste böyle reha muhtara sorrsin ne haberler verirrsin diye o ne der
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!