Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » TTNet A.Ş Rekabet Yasağını çiğniyor mu ?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.05.2008   #1 (permalink)

Yer: Bursa
TTNet A.Ş Rekabet Yasağını çiğniyor mu ?

Arkadaşlar TTNet A.Ş nin başlatmış olduğu ( TTNetİşyerim Paketleri Aylık 19 YTL ) lik Paketin içinde aşağıdaki hizmeti de verdiklerini bildirmektedirler.Bu firmanın İnternet Bağlantısını kendilerinden alanlara yönelik yapmış olduğuu bu uygulamanın Rekabet Kanunlarına aykırı olduğunu düşünüyorum.Türküyenin İnternet Dağıtıcı Tekeli olan , elinde böyle büyük bir gücü bu şekilde kötü niyetle kullanması sizce rekabet Kanunlarına aykırı değilmidir,tasarımcı arkadaşlar, böyle bir uygulama ile piyasada bulunan firmaların, daha müşteriye ulaşma imkanı bile kalmadan TTNet AŞ bu müşterileri kendilerine çekmektedir ve Yazılım ve Tasarımcı firmalar ile rekabeti engellemektedir.Böyle bir uygulamanın haksız olduğunu ve Mahkemeye başvurulması gerektiğini düşünüyorum,ki ben kendi adıma bir başvuru yapacağım ama yapmadan önce sizlerinde bilgilerini önerileri almak istedim,böyle giderse sadece internet bağlantı fiyatına hem alan adı hem host hem site de vermeye kalkarlarsa inanın ki bütün web yazılım firmalarının işleri % 50-75 düşecektir.Firmaların ilk kurulum aşamaları biliosunuz ki ofis araç gerç ve internet bağlantılarıdır.Daha firmalar piyasaya çıkmadan, TTNET bu güçlerini kullanarak,diğer firmalar ile rekabet edilmesini engellemektedir.Lütfen bu konuya yazılımcı ,tasarımcı, domain,host tüm firmalar sessiz kalmasın ve TTNET i şikayet yağmuruna tutmalı ve tüm haklarımızı da yasal yollardan aramalıyız diye düşünüyorum.Lütfen yorumlarınızı da yazınız,Yazılım ve Tasarım Sektörü böyle bir uygulama ile zor durumda kalacaktır...

kurumsal web sitesi: TTNetWebim hizmeti ile alan adınızı alır (örnek: http://forum.zoque.net/www/28164-ttn...rinizinadi.com), sektörünüze özel pek çok şablondan istediğinizi seçip kurumsal web sitenizi kolayca oluşturur ve yayınlarsınız. İşinizi büyütürsünüz!
http://www.ttnet.net.tr/259.aspx
beyazcennet şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 28.05.2008   #2 (permalink)

yunus::t's Avatar

Yer: İstanbul
Re: TTNet A.Ş Rekabet Yasağını çiğniyor mu ?

Bu kanun belli olduktan sonra bir süredir açık olan ve doldurulması gereken ciddi bir pasta idi, güçlü bir girişim olacak gibi görünüyor. Bu girişimin Turk Ticaret.net'ten daha başarılı olmasını dilerim.

Böylece ilk jenerasyon websitesini yaptıracak bu konudan habersiz ve bizleri çok süründüren müşteri grubu biraz eğitim almış ve gerçek bir websitesine ihtiyacı olup olmadığının kararını vermiş olacaktır.

Bu arada buna benzer hızlı çözümleri yerel olarak geliştirip çok ciddi paralar kazanabilirsiniz, tavsiye ederim. Rekabeti öldürmekten öte pazar yaratıyor denebilir. Tartışılabilir bir görüş tabiki, izleyip görmek lazım kanımca.

Bazı güçlerini kendi avantajına kullandığı kesin ama özgür bir ülkede değiliz neticesinde... (bkz. YasakTube...)
yunus::t şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 28.05.2008   #3 (permalink)

scriptMan's Avatar

Görsel: 19

Alıntı:
yunus::t tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bu kanun belli olduktan sonra bir süredir açık olan ve doldurulması gereken ciddi bir pasta idi, güçlü bir girişim olacak gibi görünüyor. Bu girişimin Turk Ticaret.net'ten daha başarılı olmasını dilerim.

Böylece ilk jenerasyon websitesini yaptıracak bu konudan habersiz ve bizleri çok süründüren müşteri grubu biraz eğitim almış ve gerçek bir websitesine ihtiyacı olup olmadığının kararını vermiş olacaktır.

Bu arada buna benzer hızlı çözümleri yerel olarak geliştirip çok ciddi paralar kazanabilirsiniz, tavsiye ederim. Rekabeti öldürmekten öte pazar yaratıyor denebilir. Tartışılabilir bir görüş tabiki, izleyip görmek lazım kanımca.

Bazı güçlerini kendi avantajına kullandığı kesin ama özgür bir ülkede değiliz neticesinde... (bkz. YasakTube...)
Telekom'un verdiği hizmete ne kadar güvenilebileceği tartışılır. (bknz: kesintisiz (!) yasaklı internet) Bu yüzden aklı başında firmaların böyle bir pakete yöneleceğini pek tahmin etmiyorum.

Kaldı ki piyasada hosting ve alan adı konusunda kendini kanıtlamış, portföyü geniş ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan firmalar varken Türk Telekom'un "emekleyen çocuk" misali hizmeti gelir gelmez pastanın %50 sini alacak kadar tehlikeli görünmedi gözüme.

Rekabet adına yaptıkları şeyin yanlış olduğu tartışılabilir tabiki, ama bence hiç tartışmayalım... Mazallah sulh hukuk mahkemelerinin şu günlerde internette sörf yapmaktan başka işi yok, güzelim Zoque "sansür" görmesin sonra.

Konu dışı: Bu arada, winamp'ın "streaming audio" portalı olan "ShoutCast" sisteminin de Telekom & TC Mahkemeleri tarafından yasaklandığını belirtmek isterim.
Old 28.05.2008   #4 (permalink)

FikretAkın's Avatar

İlginç bir el atmadığı bu sektör kalmıştı.

En ufak paket olarak 19*10 = 190 ytl ,
En büyük paket 60*10 = 600 ytl olucaktır.

Bence çok pahalı ve dinamik içerikli web siteleri yapılamıyacaktır diye düşünüyorum.
Old 28.05.2008   #5 (permalink)

muhammedd's Avatar

Yer: kocaeli

konunun mahkemeye taşınması durumunda bile mahkeme kararında birşey çıkacağını sanmıyorum sonuçta Telekom zorla paketi alan herkese böyle bir hizmetide almasını şart koşmuyor, dolayısıyla mahkemeden de bi sonuç çıkmaz. ama olan bi işten anlamayan firmalara olur...
telekomun yaptığı siteki kim beğenirki ?
sonra yine bir tasarımcı bulup ona yaptıracaklar, buda çift maliyet demek
muhammedd şu an çevrimdışı  
Old 29.05.2008   #6 (permalink)

Arkadaşlar Tasarım + hazır Yazılım Paketleri hazırlayarak çok kolay bi şeklilde de yapabilirler bence.bir E-Ticaret Sitesi çakarlarsa ve BEdavaya verirlerse o zaman piyasadaki e-Ticaret satışı yapan firmalar Nal toplasınlar.Hem bu şekilde de hem domain hemde hosting işine de gireceklerdir eminim. Çünkü daha firma piyasaya çıkmadan,diğer bilgisayar yazılım firmaları ile tanışamadan TTNET bunları kapatmış olacak.Eğer yapmazlar ! diye düşünüyosanız bence aldanıyosunuz.Firma olarak fazla bilgisi olmayan kişilerde mutlaka alacaktır emin olun , hele hele bedava ise, sanırım hiç yeni firmalar piyasaya düşmeden TTNET tarafından kapatılacaktır.İnanın bu olayda web te tasarım ve Yazılım Yapmaya çalışanların çok zor duruma düşürecektir.
Resmen Rekabeti Kanunlarına aykırı olduğunu düşünüyorum.yakında tüm internet işlerine el atmazlarsa şaşırırım...
beyazcennet şu an çevrimdışı  
Old 30.05.2008   #7 (permalink)

nurkan's Avatar

Yer: ankara

Bedava, ücretsiz, 20 ytl Profesyonel web sitesi gibi sloganlara artık kimse pek de aldırış etmiyor bence. Hergün mail kutumdaki buna benzer onlarca maili siliyorum. ücretsiz sağlayıcılar zaten mevcut.

Uzun zamandır ticaretin içerisindeyim. Benim düşüncem şu : bedava hizmet değersizdir. Şöyle bir örnek vereyim 3 senedir ücretli web filtre programı satıyoruz piyasaya bedavaları çıktı hatta yazılım anlamında marka olmuş firmalar reklam amacıyla kendi ürettikleri yazılımları bedava dağıttılar (bkz. akınsoft) fakat bu benim sattığım programların fiyatını düşürmedi aksine satışını hızlandırdı. çünkü müşteri o firmaların reklamlarını gördüler bilinçlendiler ve benden bu konuda çözüm istediler. Çözüm, hizmet bedava verilemeyecek kadar değerlidir. Türk Telekom aile korumasını bedava sunduğu halde ben web filtre programlarını satıyorum. Çünkü ben aldığım ücret karşılığında hem destek verebiliyorum hem de kişiye karşı çözüm üretebiliyorum.
nurkan şu an çevrimdışı  
Old 28.06.2008   #8 (permalink)

Bence de bu uygulama tutacaktır. Çoğu işyeri sahibinin host neymiş, kaliteli tasarım neymiş bildiğini sanmıyorum. Her sorunda yardımcı olabilicek bir teknik destek ve ucuz fiyatlarla sektöre ağırlığını koyabilir. Bize de klonlanmış, en son 6ay önce güncellenmiş sitelerle karşılaşmak kalır.

Not: "* İndirimli fiyatlar 31 Temmuz 2008 tarihine kadar yapılacak olan 24 aylık taahhütlü aboneliklerde geçerlidir."

ve

"** Paket ücretinde %50 indirim 31 Temmuz 2008'e kadar yapılacak 24 aylık aboneliklerde ilk 3 ay için geçerlidir. 3 aydan sonra Esnaf Ekstra paket ücreti tüm vergiler dahil aylık 45 YTL olarak yansıtılacaktır."

Tüm paket fiyatları 3 ay sonra iki katına çıkacakmış.
erkangur şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

rekabet , rekabet yasagi , telekom , ttnet

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 16:08.