|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Alışverişlerde T.C. kimlik no istenmesi
Selamlar, buroteknik nokta com'dan bir alışveriş yapmaya karar verdim ancak kimlik numarası istediklerini görünce vaz geçtim. Sonra bir öneri emaili yazdım. Bana verdiklere cevapta diyorlar ki, "Ürünlerimizi satarken fatura kesmek zorundayız ve bu şekilde ürünün garantisi verilmiş olur. Fatura kesmek için de burdaki vergi kanunlarımıza göre kişilere kesilecek faturalarda T.C. kimlik numarasi yazılması zorunluluğu getirilmiştir." Eğer böyle bir zorunluluk varsa o zaman durum yaş demektir. T.C. kimlik no başkalarına vermemeniz gereken önemli bir bilgidir. Ancak güvenilir olacağını varsaydığımız resmi kurumlara, banka vb. kurumsal işletmelere verilebilir. Dolandırıcılık konusunda çok uyanık olan insanlar var. Bu verdiğiniz bilgiler sizi dolandırmak için kullanılabilir. Sonuçta oradan alışveriş yapmaktan vazgeçtim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: Alışverişlerde T.C. kimlik no istenmesi
Biz de firmada fatura keserken tckimlik numarası istiyoruz. Eskiden istenen vergi numarası yerine tckimlik numarası zorunlu olarak alınıyor artık. Tabi bu şahsa fatura kesilirken isteniyor. Firmalara fatura kesilirken ise eskisi gibi yine vergi dairesi ve vergi numarası isteniyor.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: BURSA
|
merhaba arkadaşlar,
Konuyu açan arkadaşıma firma tarafından verilen cevap oldukça sağlıklı. Ayrıca T.C. Kimlik No evet kişisel bilgilerimizi barındıracak alt yapı için birer anahtar görevi yapmakta ancak bu verilerin güvenliği Devletimiz tarafından garanti edilmeli ve edilmektedir. Konuyu derinlemesine düşününce (paranoyakça) gerçekten tüm kişisel bilgilerimize ( kaç arsa, arazin var, hangi şirketlere ortaksın, hangi bankalarda kaç paran var, üzerine kayıtlı cep telefonları, bu telefonlarla konşutugun kişilerin bilgileri, kaç araban var, sağlık durumun nasıl, nerelere harcama yapmışsın,hangi adreste oturuyorsun, sosyal güvenlik prim durumun, kaç para kazancın var ve vergi ödüyor musun, banka hesap ekstrelerin vb...) 11 haneli bir sayının girilerek ulaşılması oldukça ürkütücü. Hatta ulaşılabilecek bilgiler şu anda sadece bir anda aklıma gelen veya hayal edebildiklerim. Elbette daha da fazlasına ulaşılabilecektir. Herşeyden ziyade Devletimize güvenmeli ve bu konuyu fazla kafamıza takmamalıyız.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Kafaya takmayalım ancak benim aklıma hemen gelen iki örnek var.
Örnek 1: Bankamatiklerin önünde bırakılan bankamatik fişlerinden yola çıkarak vergi dairesinde çalışan bir kişinin yardımı ile kişisel kayıtlara ulaşılması yoluyla ve kargo teslimatı bahanesi ile imzanın kopyalanması yoluyla yapılan sahtecilik olayında, sdolandırıclar banka hesaplarındaki parayı çekmeyi başardılar. Dikkat ederseniz vergi dairesinde çalışan birinin yardımı var. Kaynak: nethaber.com "Çetenin bilgileri vergi dairesinde çalışan üyesi aracılığıyla aldığı..." Örnek 2: Bu daha yeni bir konu. Siz de duymuşsunuzdur emlak çetesini. Tapu dairesinde çalışan pek çok kişinin yardımı ile kişisel bilgilere ulaşılması yoluyla cinayet işleyen bir cetenin bazı konutları ele geçirmesi olayı söz konusu. Kaynak : cnnturk.com "Gözaltındakiler arasında Beykoz ve Şişli tapu müdürleri ile Ümraniye Tapu Müdürlüğü'nde görevli bir kişi var." Daha kimbilir kaç tane yüzlerce farklı örnek var. Başka ülkelerde de bu tür numaralar var ancak onun da bir gizliliği var. Öyle her yerde istemiyorlar senden. Bu bilgileri şimdi bir de hiç bir güvenilirliği olmayan özel şirket çalışanlarına vermemiz gerekiyor. Bence bu doğru bir uygulama değil. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Beyan esastır, ben ali veli 49 50 yim dersen öyle olursun, erdinçim dersen erdinç olursun, kimlik numaram bu dersen bu olur, yok şu dersen şu olur daha fazla yazmayayım belki cezası vardır
Sonradan bir şey çıkarsa aa yanlış yazmışım der geçersin.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!