|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul [okul], balikesir [evim guzel evim]
|
Merhabalar, Profesyonel anlamda poster ve afişleri hazırlatmak icin nereye basvurmak gerekir? Elbette ki hazirlanacak afise gore degisir ancak genel olarak, eger bilginiz varsa, bunun maliyeti nedir? Tesekkurler... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
afişini reklam ajanslarında hazırlatabilirsin
maliyetine gelince bu: kullanacağın kağıdın cinsine, afişi kaç renk bastıracağına ve afişin ebatına göre değişir... ayrıca tasarım için de ajansın belirlediği bir maliyet olacaktır eğer ajansa tasarımı ve baskı işlemlerini yaptırırsan daha maliyetli olur. onun için tasarım yapıldıktan sonra filmini reprodüksiyon atölyelerinden kendin halledip kalıplarını bir matbaaya çektirip kağıdını da toptancısından sen alırsan maliyeti düşürürsün. eğer izmirdeysen bunları nerelerde yaptırabileceğini söyleyebilirim... bir de afişin konusu nedir? belki tasarımda da yardım edebilirim...
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
istanbuldayım
Selam DarkCrow,
Afisin konusu kurulmakta olan bir universite kulübün faaliyetleri ile ilgili. Eger bana tasarim konusunda ileride de yardimci olabileceksen, e posta yoluyla haberlesmemiz beni cok mutlu edecektir ![]() Cevap icin tesekkurler, ama soylemeliyim ki kafam birazcık (biraz mı dedim?)karisti. Film, reproduksiyon... Acaba istanbuldaki reklam ajanslarinin internet adreslerini biliyor musun? Kendine iyi bak... muratka |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
reklam ajanslarının binbir çeşidi var ve çok pahalı rakkamlar karşına çıkabilir. Sana tavsiyem büyük miktarlarda antetli kağıt, fatura, kartvizit, kartpostal, ufak afiş gibi malzemelerin tasarımını ve baskısını yapan firmalarla çalışman. Biri ile biz çalıştık gayet memnun kaldık. Telefonları (212) 211 31 19. Kare tasarım. Aybey Bey.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Frankfurt/City
|
sayet tasarimla ilgili yardim istersen seve seve yapabilirim! son birkac aydir sadece afis isiyle ugrasiyorum. sonucta sana afisi istedigin formatta hazirlar gönderirim, sana da sadece baski isini yaptirmak kalir!
bana da bi tecrübe olmus olur ![]() ilgilenirsen bana bi email yaz, sana birkac calismami göndereyim!
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Merhaba Cengiz,
Yardim teklifin beni cok mutlu etti, elbette ilgilenirim. Sana e-posta gonderecegim, ah bir de adresini bilsem (bilgilerim kisminda gonderemeyince ben de Icq uzerinden bir mesaj gonderdim.) Umarim daha ayrintili gorusme sansimiz olur.Tesekkurler, calismalarinda kolayliklar... |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Frankfurt/City
|
icq muhabbetleri son dönemde baydigi icin pek girmiyorum oraya.
cen@gmx.ch email en sagliklisi sanirim
|
|
|
#9 (permalink) |
|
selam
film (nasıl ki fotoğrafın çıkması için basılmadan önce bir filme ihtiyaç varsa yaptığın çalışmanın da baskıya girmeden önce bir filme ihtiyacı vardır.) Bunu yapabileceğin yerler de reprodüksiyon atölyeleri oluyor. Zaman olarak müsait olsaydım afiş tasarımına yardım edebilirdim (tatilde iş yeri kapalı ve b.sayar kullanamayacağım) ben izmirdeyim doğal olarak istanbulda hangi firmalar var bilemiyorum. Bence afiş tasarımı bittikten sonra onu harddiskle ya da cd'ye kaydedip varsa tanıdık bir matbaaya git ve nereden (hangi) film ve kağıt alabileceğini öğren. bu arada afişi CMYK'da basmak mümkün oluyor. Yani internetteki gibi RGB kullanamıyorsun. Bunu da Photoshop'ta image/mode seçeneğinden yapabilirsin. Ve 2 ya da 3 renk hazırlarsan bu malyeti yarı yarıya düşürür. Başka bir sorunun olursa darkcrow@grafik-tr.com adresine mail gönderebilirsin. kolay gelsin )
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
KAAN GRAFİK Recep Yolbir
0216 310 56 24 ALTUNİZADE - İSTANBUL Afiş gibi işler için 70x100 boyutunda çıkış alabilen filmciler bulman gerekir. Bildiğim birisini yazdım.... Ayrıca bu tür işlerde, çalıştığınız insanların matbaa tekniğini çok iyi bilmesi önemli. Yaptığınız hataları telafi edeceğine güvendiğiniz birileri olmalı. Tasarımdan sonra, aslında tasarıma başlamadan, neler yapacağınızı da telefon edip öğrenebilirsiniz. Makas payı, traş payı, revolta vs gibi bilmeniz gerekenler var. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!