Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » İstanbul, 2008 de Olimpiyat'a doğru ..

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 01.03.2001   #1 (permalink)

evrenkent's Avatar

Yer: İstanbul, TR
Görsel: 3

Herkese selam..

Kriz çıktıktan beri düşünüyorum.. Bu Türkiye nasıl kalkınabilir, nasıl belini doğrultucak, ne yapmalı, ne etmeli?? diye kafamda bir soru oluşadururken bir gazete küpürü dikkatimi dağıttı. Bu ne yeni bir kur sistemi idi ne de bir siyasi politika yazısı...

Haber şöyle..
Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2008 oyunlarına aday 5 kenti açıkladı. İstanbul ile birlikte Pekin, Toronto, Osaka ve Paris de aday kentler arasında.

İstanbul ile birlikte 2008’in ev sahipliğini üstlenmek için yarışacak olan diğer kentler de şöyle:
- Pekin (Çin Halk Cumhuriyeti)
- Toronto (Kanada)
- Osaka (Japonya)
- Paris (Fransa)

Oyunlara ev sahipliği yapacak kent, IOC’nin gelecek yıl Temmuz ayında Rusya’nın başkenti Moskova’da yapacağı kongrede açıklanacak.[/b]

----------------------------------------
Eğer Temmuz da "İstanbul-2008" onay verilirse; 2008 yılına kadar ülke yeni bir dönemece girmek zorunda..

Düşünsenize..
* İşsizliği en aza indirmenin yolu ..
* Ülkeye döziv girdisinin yolu ..
* Sosyal bir halk oluşturmanın yolu ..
* Bir nebzede olsa Sivil Toplum Kuruluşlarına önem verilecek ..
* İstanbul için trafik sorununu halletmek zorundalar (aslında sorun basitte, işlerine gelmiyor ama bu sefer çare yok..)
* Metro, yol çalışmaları, kente yeniden bir görünüm vermek zorundalar..

Hadi sizde birşeyler yazın.. Haksız mıyım??

evrenkent şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 01.03.2001   #2 (permalink)
kib

Hemen yazayım

Basketbol'da yaptığımız çıkışın ardından bildiğiniz üzere 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası finalleri ülkemizde düzenlenecek. Bunun ilanından sonra finallerin İstanbul'da düzenlenmesi, Abdi İpekçi Salonunun 3-4 milyon $'a yenilenmesi ve bir tane daha salonun yapılması karar verildi. Meşhur 'yapmışken en büyüğünü yapalım' zihniyetiyle Ataköy'de 30.000 kişilik salon inşaatına başlandı. Daha sonra farkedildi ki projede hata var ve 'üstünü kapatmaya' olanak yok (!)

Üstüne üstlük devlet olaya gereken ilgiyi göstermedi. A. İpekçi için gerekli ödeneği ayırmadığı gibi, federasyonu tabiri yerindeyse sallamıyor bile.

Bunun üzerine şampiyonanın İstanbul-Antalya-Ankara gibi birbirinden yüzlerce km. uzaklıkta yerlerde yapılması gibi ucubeye doğru gidiliyor.
4-5 ay kadar bir zaman kaldı. Ortada bu işi kotarabileceğimize dair hiçbir karine yok. Birde onlarca spor dalının yapılacağı ve 10.000 civarı sporcunun katılacağı bir organizasyonu düzenleyeceğiz ha ?

Tüm bunları bir yana bırakırsak, olimpiyat düzenleyebilmek için öncellikle o milletin olimpik ruha sahip olması gerekir ki o da bizde hiç yok.

Sonuç almayı başarsakta yüzümüze gözümüze bulaştıracağımızı düşünüyorum. Önce kendimize bir soralım 'biz olimpiyatı hakediyor muyuz?'

Not: Şimdi birileri çıkıp 'Bizden adam olmaz düşüncesi yanlış' diyeceklerdir mutlaka. Onlarla tartışmaya girmeyeceğim. Bu konuda oldukça sabit fikirliyim.

Zira ünlü Türk düşünürü Fatih Terim'in eylediği gibi :

Yaşanmış olaylar daima hayallerden daha gerçektir.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 01.03.2001   #3 (permalink)

nikita's Avatar

Yer: istanbul
ilk olarak Olimpiyatların Türkiye'ye gelebileceğini hiçbir zaman düşünmemiştim ve hala da düşünmüyorum.çünkü olimpiyat sadece efendim 100 bin kişilil bir stad yapmak,etrafı her türlü spor mekanlarıyla doldurmak değildir.
bu bir ruhtur.Yani Olimpizm ruhu.O ülkede yaşayan insanların olimpiyata hazır olması gerekir,şehirlerin değil.eğer öyle olsaydı bastır parayı al olimpiyatı gibi bir şey ortaya çıkardı.

şimdi soruyorum:Kim Türkiye'de kano,badminton,yelken[Avustralya'da oldukça rağbet görmüştü] veya tenis'i gidip seyreder.Tabii gidecek mutlaka vardır...
yani Türk Sporu ve insanların bilinci sadece futbol,basketbol,güreş ve biraz da haltere yoğunlaşmış.
ortaya çıkmış bir spor bilinci yok;fair play yok.
bunları kötülemek veya karamsar olduğum için söylemiyorum.sadece bana göre gerçekleri zikrediyorum.Sanırım bunun böyle olduğunda herkes hemfikir olur...

Arkadaşın da örneğin de olduğu gibi daha bir Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı adam gibi organize edemezken binlerce insanın katılacağı;tüm dünyanın odaklanacağı bir olayı nasol organize edelim?

Sonuç olarak olimpiyatı şu bakan,şu başbakan veya Süleyman Demirel değil;halk alır,halkın olimpizm ruhu alır.

saygılar,
Old 02.03.2001   #4 (permalink)

cengiz's Avatar

Yer: Frankfurt/City
karamsar diceksiniz belki, ama bence Istanbul böyle bir organizasyonla bas edemez! sadece bir trafik sorunu bunu engeller! bunun yanina kaliteli stadyum yetersizligi ve organizatörlerimizin mutlak sorumsuzluklarini eklersek....

cok isterdim, ama
Old 02.03.2001   #5 (permalink)

doubt's Avatar

Yer: Moskova
Görsel: 101
yok ya karamsar olmayın habitatta olduğu gibi sokak çocuklarını toplarız gözaltına bitince salarız dışarı, bunun gibi ne var ne yoksa buluur bi çaresi trafik mi belirli yolar trafiğe kapatılır o da çözülür.. burası türkiye valla alırsak bi şekilde! yaparız
Old 02.03.2001   #6 (permalink)

Yer: istanbul [okul], balikesir [evim guzel evim]
Gelisime bu ulkenin insanlari olarak bizler inanmadiktan sonra, elin adami ne diye kalkip organizasyonunu burada duzenlesin ki? Boylesine karamsar olduktan sonra 2000,2004,2008... dorder dorder hic takilmadan saymasini ogrenecegiz hepsi o.
muratka şu an çevrimdışı  
Old 02.03.2001   #7 (permalink)

evrenkent's Avatar

Bu olumsuz tablo çizen arkadaşlarımıza katılmamak mümkün değil. Sistem denilen olgu yanlış kurulunca ortaya böyle sonuçlar çıkıyor. Hele de o yanlış sistemi yanlış adamlar yönetince işlerdeki başarısızlık kaçınılmz oluyor ama benim anlayamadığım nokta bu eleştirileri yapan arkadaşlarımızın 'pasif vatandaş' zihniyetindeki görüşler. lütfen bunu yıkıcı bir eleştiri olarak algılamayın, tam tersi yapıcı bir eleştiri yapıyorum.

Toplumumuz neden gelişmiyor?
Bizi yönetenlerin sorumsuzluklarından mı yoksa tepki göstermeyen vatandaşlardan mı? Kaderci bir millet olmamızdan dolayı önümüze ne gelirse YARABBİ ŞÜKÜR zihniyeti ile alıyoruz. Oysaki almamız gereken pay belki de verilenden 5-6 kat daha fazla olmalı!! İşte bu Yarabbi Şükür düşüncesi bizi geriye doğru götürüyor.
  • Hangi birimiz bir Sivil Toplum Örgütü üyesiyiz ve ne derece faaliyetler yapıyoruz?
  • Hangi birimiz gazete küpürü arşivi yapıyor?
  • Hangi birimizin kütüphane arşivi var?

Nereden nereye geldi konu ve daha nereye gidecektir...

Konu başlığını, gecenin bir vakti büyük ümitler ile yazdım ama büyük bir hayal kırıklığı ile devam ediyorum. Oysaki yapılan hataları sözlü ev/veya yazılı eleştirmektense çözüm önerileri getirmek ve bunu hayata geçirmeyi düşünürüm daima. Hele de böyle bir Türkiye şartlarında hangimiz ister?

[NOT: 'ARI HAREKETİ' ilk etapta İstanbul'daki üniversite spor kulüpleri başkanlarını ve onun gözetiminde duyarlı katılımcıları bir araya toplayım örgütlemeyi düşünüyor.
Katılmak isteyen olursa ister benimle isterse de gencolimpiyat@yahoogroups.com 'un haberleşme listesine kayıt olarak iletişim kurabilirsiniz.]

Old 02.03.2001   #8 (permalink)

stalker's Avatar

Yer: İstanbul
Olimpiyat

Olimpiyat isteyen arkadaşlar hiç maç vakitleri mecidiyeköy'e uğramıyorlar galiba.
Old 03.03.2001   #9 (permalink)

evrenkent's Avatar

Re: Olimpiyat

Alıntı:
Gönderen: stalker
Olimpiyat isteyen arkadaşlar hiç maç vakitleri mecidiyeköy'e uğramıyorlar galiba.

Sevgili stalker..
Yarama bastın. Bu iyi oldu. Şişlide oturan ve GS lı birisi olarak çok haklısın.

Trafik sorunu var. Cahillik sorunu var.. Varoğlu var .. ama bunun çözümü yok mu?..

Eğer 'var' diyorsan... Benim tarifime göre sen pasif vatandaşsın. Tekrar söylüyorum bunu yanlış anlamayın. Bu sistemin getirdiği bir olgudur.

Saygılar,
Erol Serhat Kuseyri
Old 03.03.2001   #10 (permalink)

cemshid's Avatar

Yer: Istanbul,Turkiye
arkadaşlar,
eğer olimpiyatlar türkiye'ye verilirse eminimki bütün tesisler ve sorunlar halledilir.
çünkü ozamana kadar olan süre boyunca sürekli planlara bağlı kalıp kalmadığımız incelenicek ve eğer geri kalırsak başka şehirlere kaydırılabilicek.

benim korkum olimpizm ruhu, acaba kaç kişi sabahın 9'undaki 100m'lerinin 1. elemelerini izlemeye gidicek? yada kaç kişi badminton izliyecek? istanbulda sanırım 2 sene önce yapılan Yüzme şampiyonasında eğer sporcular oturmasaydı tribünlerde daha belli olacaktı herşey. üstelik ataköy gibi istanbulun en kolay ulaşılan yerinde oldu bu organizasyon.

yok arkadaşım ülkemin iyiliği için 2008'i istemiyorum ben. tüm tesisleri tamamlayalım, okullara inerek olimpizm ruhunu aşılayalım 2016 yı alalım. tüm gençlerimizle, ekonomimizle hazır olarak
cemshid şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

dogru , olimpiyata , 2008 , istanbul

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 16:04.