|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Istanbul/Türkiye
|
Anlayamıyorum... Heyecanla bir şeyi savunan kişinin aleyhinde harıl harıl deliller aramak nasıl bir ruh halini gerektiriyor? Veya kişi, bu olaydan ne bekliyor? "Sitende kullandığın: - Harddisk'in yerine = Sabit disk - Fransız'ca bir kelime olan Motive'nin yerine de Türkçe başka bir kelime bulmanı da." demişsin... Bu şekilde çocukça şeylerle bir yere varabilecek miyiz? Hemen karşılık vereyim varabileceksek... Sabit sözcüğü de, kelime sözcüğü de Türkçe değil... Benim savaşını verdiğim konuyu çok küçümsüyorsunuz. Umarım ilerde pişman olmazsınız (olmayız). |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
yapmayın, etmeyin
ya arkadaslar yapmayın etmeyin ya
cok üzüldüm şimdi ben sadece preloading olayını öğrenmek için bir konu açtım ve tama kabul ediyorum, şaçma bir cümle kullandım topic de. Böyle bir tartışmaya yer açmak istememiştim. Lütfen şaçma bir konu üzerinde tartışmayalım. Hepimiz web tasarım ve diger şeyler konusunda epey yol almışız ve hepimizin yaptığı şeyler de güzel şeyler. Kimi öz türkçeyi tam kullanıri kimi karıştırır. Kimi düşüncelerini rahatlıkla söyler insanlara, kimi ise karşıdakinin kırılmaması için kendini tutar. Bunlar tartışılcak şeyler değil. Lütfen üzmeyin beni ![]() Ozzy: Bu gayretin ve hassasiyetin beni çok memnun etti ama kendini fazla yorma çünkü böyle bir devlette ikinci bir ekonomik kriz geçirmiş şekilde; kendi dilimize sahip çıkmayı bırak yakında kendi para birimimize, değerlerimize, TÜRK benliğimize bile sahip çıkamıycagız ve bu devletin borç batağı yüzünden hep güçsüz olcaz, sömürülcez. Malasef üzücü ama doğru. Bu arada istediğim ve "animasyonlu web page preloading" dediğim şeyin tam adını öğrendim: "Preloading with Progress Bar" ve sitemde uyguladım. Çok güzel oldu. Herkese yardımları ve hassasiyeti için teşekkürler. Bir sonraki mesajımda sitemin adresini de vericegim. Kerim Dündar |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
|
Sevgili Ozzy,
Olayı basitleştiren sizsiniz. Eğer Farsça ve Arapça'dan İmp. zamanında alınmış ve Osmanlıca dilinin temelini oluşturan bahsettiğin kelimeleride bu dilden saymayacaksak, ortada 300-500 kelimeden ibaret biçare bir lehçe kalacak. Aziz Atatürk'ün vecizlerinde de bu kelimeleri bol bol bulabilirsiniz. Siz Göktürk alfabesi ve diliyle mi konuşulmasını arzu ediyorsunuz yoksa? Elma ile armutu birbirine karıştırmayalım. Artı, daha evvel bir kişi sitesinde giriş yerine enter yazdı diye üşenmeyip bir sürü yazı döktüren birinin şimdi benim nacizane uyarılarım için 'çocukça' demesini esefle karşıladım. Bu konuyu small talk'a taşımanın zamanı geldi artık. Konuyu açma şerefini size bırakıyorum.
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: USA
|
Ama "hard" kelimesinin "sabit" yerine kullanılması, "kelime" sözcüğünün "sözcük" yerine kullanılmasıyla eşdeğer bir kuralsızlık mı? "Kelime" sözcüğünü kullanmak veya sabit sözcüğünü kullanmak kuralsızlık bile değil. Ama hard... Bunları aynı kefeye koymak... İnsaf yani.
Ayrıca Kib'in bahsettiği Ozzy Osbourne detayı. Çok önemli bence. Hem neden çocukça olsun? Senin savunduğunu sana karşı savundu. Biraz paradoks gibi oldu ama gerçekten de öyle oldu. |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
sitemin adresi....
Arkadaşlar;
Sitemin adresi: http://www.snowboard-tr.com/ Snowboard'un bizim için spor'dan öte, bir yaşam tarzı, bir hayat felsefesi oldugunu anlatmaya çalıştım Bu adresi site Analizi bölümüne de yazdım. Lütfen bilgi düşünce ve önerilerinizi oradaki bölüme iletin. Bu sitede karşıma çıkan zorlukları bu forumdan yardım alarak yaptım. Yani bu sizlerinde eseri sayılır. ![]() Herkese çok teşekkürler... Kerim Dündar |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
böyle birşey demiyorum, lütfen çarpıtmayalım, yazdığ9ım yazı yukarıda mevcut. ufak kelime oyunlarıyla kendini haklı çıkarmaya çalışmak senin gibi saygıyadeğer bir arkadaşımıza hiç yakışmıyor. ve "madrix" isimli arkadaşımızın dediklerine de kulak tıkamayınız, ona vereceğin cevabı ben de merakla bekliyorum. benim eklemek istediğim ise; kimse kimsenin en ufak hatasını yakalamak için uğramıyor kanısındayım. sadece madrix'in dediği gibi senin insanlara yaptığını o da sana yaptı. gerçi ben senin takma isminin neden bu olduğunu daha önce de sormuştum ama tahmin edilceleği gibi duymamazlıktan gelindim. çünkü ben neyim, kuran sitesi yapan bir yobazım öyle değil mi?..
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
|
Son söz
Sizin gibi öztürkçe meraklıları "en basitinden karşısında durduğunuz aleti ele alalım" computer sözcüğünü dilimize bilgisayar diye bir ucube olarak çevirdiler. Neyi sayıyor? Abaküs mü bu?
Dilimizin yozlaştırılması ile ilgili kendi düşüncelerimide açıklayayımda kimsenin aklında soru işareti kalmasın. Ex sevgili vs. gibi her türlü yozlaşmanın karşısındayım. Karizmatik görünüyor diye firmaların yabancı isimleri almalarına, sonrada Apo krizinde olduğu gibi zor durumda kalıp, gazetelere çarşaf çarşaf ilan vermelerinede sadece gülüyorum. Türkçe karşılığı olan her kelimenin çevirilmesi tarafındayım. Ancaaaak, alet isimleri ve terminolojik kelimeleri kapsam dışında tutuyorum. Geçmişte bunların çevrilmeye çalışılmasında ortaya çıkan komedi herkesin malumu. Teknoloji üretemeyen, bunun sonucunda da terminiloji üretemeyen, bilimde geri kalan bir ülkenin, ancak iş dış ülkelerin terminolojisinin dile kazandırılmasına gelince aslan kesilmesinede sadece gülüyorum. Bir bilişimcinin sizden daha esnek tavırlar sergilemesi taraftarıyım. Ayrıca geçmişten gelen her türlü kazanımın korunmasınında taraftarıyım. İngilizce'den Latince kelimeleri ayıklamaya kalkışsalar ortada bir dil kalmaz. Son olarak, eğer Pacoz arkadaşımızın önce tasarımını eleştirseydiniz, buradaki arkadaşımızında önce sorusunu cevaplayıp bunların sonrasında arada gerekli uyarıları yapsaydınız çok daha şık olacağını düşünüyorum. Eğer bu forumda bulunma amacınızı sırf dilimizi koruma boyutuna indirgediyseniz sizin adınıza üzüldüm. Saygılar.
|
|
|
#28 (permalink) |
|
|
Ben öz Türkçe meraklısı olduğumu söylemedim. Daha önce konuyla ilgili yazdığım yazıları okumadan, tahminler yaparak bir yere ulaşamayacaksınız gerçekten. Umarım bu kez daha dikkatli bir şekilde okursunuz. Kullanıcı adıyla arama yapacaksanız Ozzy'yi değil Ozan'ı kullanınız...
|
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
|
"Millete efendilik yoktur. Hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur."
Mustafa Kemal - 1921 - Tüm forum dostlarına sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam dilerim. Sevgi ve Saygılarımla... Ozan |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
|
Ben kelime ve sabit sözcükleri ile yazdıklarınızdan sonra öztürkçe terimini kullanmayı uygun buldum. Eğer inanmadan o sözleri söylediyseniz bir anlamı kalmıyor tabiki.
Birde kendi düşüncelerini etkili bir şekilde ortaya koyamayıp sürekli alıntılar yapanlarla tartışmaktan pek hazzetmem. Alıntı yapılan yüce Atam dahi olsa. Ayrıca benim uyarımdan sonra nickinizi değiştirmeniz benim için hiçbir anlam taşımıyor. Başkaları için bir anlam taşırsa bilemem. Bunu çok evvelden düşünmeliydiniz. Hayırlı uğurlu olsun. Tüm forum kullanıcılarından birazda benim yüzünden alakasız bir yerde uzayan bu tartışma için özür dilerim. Ama bu iş yavaş yavaş kangren halini alıyordu. Sevgiler. Nokta.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!