|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul [okul], balikesir [evim guzel evim]
|
Merhabalar, Herbirimiz durmadan hayatin zorluklarindan bahseder, ve basarisizliklarimiz sonucu cogu zaman hayati kendimize zindan ederiz. Bakin ABD eski baskanlarindan Abraham Lincoln'un yasamindan bir kesit kaynak-Prof N.Casson, Zorluklarla Mucadele)*Ilk siyasi mucadelesinde Lincoln yenildi. *Is hayatina atildi, ama basarili olamadi. *Sevdigi kiz yasamini yitirdi. *Evlendigi kadin hayatini zehir etti. *Devlet memuru olmak istiyordu, ama olamadi. *Senator olmak istiyordu, ama secimleri kaybetti. *Baskan yardimciligi adayligini da kaybetti. Ama tum bunlara ragmen Amerika Birlesik Devletlerine baskan oldu. Hayati basarisizliklarla dolu bu insani, Amerikalilar bugun bir kahraman olarak anarlar. ------------- Iste umudumuzu hicbir zaman yitirmememiz icin harika bir ornek!! |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: USA
|
Evet kesinlikle katılıyorum. Ancak bu kadar zorluklara göğüs gerebilmek, umudumuzu yitirmemek için çok çok güçlü olmamız gerekiyor ki bence herkesin başarabileceği bir şey değil. Daha birinci felakette intihar edenler bile var... Bence insanın varoluşundan gelen, yani karakteristik bi özellik bu SABIR!
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
tabii arkadaşlar haklı.
sen benden farklısın;ben de senden farklıyım.Haliylen gelişen olaylara ve zorluklara olan reaksiyonumuz,davranışlarımız değişken olacak. o yüzden sabırlı olmayı denemek ve sanırım daha önemlisi umutlu bir şekilde yaşamaya çalışmak... saygılar,
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: TR istanbul
|
düştüğümüz en büyük yanlış ?
bu tür örneklerle dolu maalesef , motive olmanın yolu , zorluklarla mücadele etmenin yolu vs ..
bu tür kitaplar amerikada bir sektör oluşturuyor.. insanları ince damarından yakalayıp 3 - 5 saçma sapan örnekle doldurup parayı cebe indirme hesabları peşinde koşan bilim etiğinden uzak kitaplar bunlar.. not : ayrıca insan isterse , azmederse , çabalarsa yapamayacağı şey yok .. ve bu tür kitaplarla motive olmak yanlış bir çaba .. yani ne abraham lincoln olabiliriz , nede bir başkasının başına gelen olayların bizdede aynı etkiyi yapmasını bekleyebiliriz.. herkes önce "ben" dir. O "ben"i yakaladığı zaman mesele hallolmuş olur.. unutmayınki "Çaresizseniz , Çaresizsiniz ..." bir başkasının hayat tecrübeleri üzerine hayatımızı idame edemeyiz değil mi ! |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
o kadar uzağa gitmeye gerek yok
"YAŞLANDIKÇA SEVİNÇ HEYECAN KORKU ÜZÜNTÜ GİBİ DUYGULAR TÖRPÜLENİYOR" en azından ben öyle düşünüyorum ...
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!