|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: -
|
Bios updatelarda ya bir önceki biosta mevcut buglar düzeltiliyor yada yeni özellikler ekleniyor yada her ikiside
Benim anakartım Gigabyte update yapacağım zaman sitesine gidiyorum (www.gigabyte.com.tw) ve bios update kısından benim anakartım için yazılmış biosu çekiyorum.. sonra bilgisayarı dos modunda açıp , çektiğim exe dosyasıyla birlikte yeni bios dosyasını çalıştırıyorum ve işlem bitiyor.. yani sende anakartının markasına göre web sitesine girip support bölümünde bios updatelerine bakabilirsin. tabi bunda azda olsa bir risk var mesela güncelleme sırasında elektirik kesilmesi gibi. ama güncelleme işlemi 7-8 saniye sürdüğü için bu küçük bir ihtimal. Benim anakartımda 2 tane bios var bu yüzden endişe etmeden hertürlü güncellemeyi yapabiliyorum. kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Zahmet Olmazsa...
Prodigy bu açıklaman için çok sağol.Eğer bana yardımcı olursan sevinirim. Bak şimdi Bios umun markası Vtech olarak gözüküyor homepage:http://www.pcpartner.com.hk
i440BX-ITE867 chipsetli ID: 05/07/1999-i440BX-ITE867-2A69KV3IC-00 sayfasına girdim ama bu modele ait bir sürü bios update var bir türlü işin içinden çıkamadım sence hangisini indirmeliyim. Zahmet olmazsa yardımcı olur musun?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: -
|
slm..
Bu iş için anakartının modelini bilmelisin. http://www.pcpartner.com.hk/bios/s1bios.htm#440bx bu adreste "model" bölümünden anakartının modelinin bulunduğu bölmeye gelmelisin.. örneğin BXM829D gibi. bilgisayar açılırken ekranda boyle bir seri no ara. yada anakartın kutusuna falan bak. bunu bulduktan sonra "download" bölümünden biosu ve "Utility" bölümündende awdfxxx türünden dosyayı çek.. awdfxxx.zip içerisinde update dosyasını biosa yazacak olan exe dosyası var. bunu bir kılasöre açıp bios dosyasınıda bunun içine at ve bilgisayarı ms-dos modunda aç. exe dosyasını çalıştırıp , gerekli yere yükleyeceğin biosun ismini yaz. sonra sana mevcut biosun yedeğini alayımmı diye soracak evet diyip rastgele bir isimle kaydet. sonra program gerekli güncellemeyi yapacak sanada sadece reset atmak düşüyor. Tabi bilgisayar açılınca karşında değişik birşeyler görmeyi düşünme çünkü updateler görsel bir değişiklik yapmıyor versiyon numaraları dışında. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!