|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Beşiktaş
|
IKINCI ISTIKLAL MARSI Korkma; bitmez bu hazineleri hep calsak, Sonmeden asgari ucretlideki en son ocak! O benim milletimin krizidir, patlayacak, O benimdir,o benim Rantiyemindir ancak. Catma, kurban olayim, cehreni ey zavalli hilal En kahraman kolelere bir gul! Ne bu siddet, bu celal? Sana olmaz verdigimiz faizler sonra helal Hakkidir, haktan sapan milletime istibdat. Ben ezelden beridir soydum, hep soyarim Hangi cilgin hortumumu kesecekmis? Sasarim Doymayan fil gibiyim, hortumu atar calarim Yirtarim TL`leri, dolara sigmam, tasarim A.B.`nin afakini sarmissa celik zirhli duvar Benim para dolu kasam gibi serhaddim var Ulusun, kacma! Nasil bu krizler seni bogar? "Enflasyon" dedigin otuziki disli canavar! Arkadas! Yabanci sermayeyi kacirma sakin Bonfile et govdenden, icecekleri olsun kanin Dogacaktir sana vaadettigi gunler hakkin Kabirde bekliyor seni ozgur yasamin. Bastigin yerleri "toprak" diyerek gecme, tani Sermayeye satilik her santimini, hem gramini Sen sehit oglusun, incitme yaziktir atani Kim cok verirse ona sat, bu cennet vatani. Kim bu cennet vatanin ugruna olmaz ki feda? Yolsuzluk fiskiracak topragi siksan surada Telekomumu, THY`mi, bankalarimi alsin da Etmesin menfaatimden beni dunyada cuda. Ruhumun senden, ilahi sudur ancak emeli Degmesin cikarlarima bu milletin eli Bu ezanlar-ki milletime ninni gibi gelmeli Ebedi yurdumun ustunde benim hep boyle inlemeli. O zaman repo yuzde yuzbine cikar, varsa-sansim Her kasamdan bosanir para, canlida kalmaz karim Belki yerden fiskiran ruhlari da soyarim O zaman yukselir dolar, arsa deger basim. Dalgalan sen de serbest kur gibi zavalli hilal Olsun artik verdigimiz faizlerin hepsi helal Ebediyyen sana yok, irkima yok istikrar Hakkidir, rantiyenin mandalarin hurriyet Hakkidir, haktan sapan milletime istibdat. Mehmet Hortum ERSOYAN ********************************************** Dogruya dogru...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
...
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|