Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Sinavsiz Universite...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 22.04.2001   #11 (permalink)

Yer: Samsun

meslik lisesi elektronik bölümü mezunuyum.
lise 1'e başlarken sınıfa 3 bayan öğrenci geldi ve bu üç öğrenci sınavla öğrenci alan bir okulda
elektronik kazanmalarına rağmen bayan oldukları için bilgisayar bölümüne aktarıldılar.
Yanlış hatırlamıyorsam lise 1'in 2. döneminde kredili sisteme geçtik ve sınıfta "artık sınıfta kalma yok" gibi bir tespitte bulunuldu ki hocalarımız dahi o zamanlar bu sistemin nasıl birşey olduğunu bize doğru düzgün anlatamamışlardı.Tabi sınıf döküldü ilk dönemde ve biz dönem uzattık.Meslek lisesi öğretmenlerinden bizim okula denk düşen! hocalarımız nedense bizleri okuldan çıkınca dükkan açacakmışız gibi yetiştirmeyi uygun gördüler.O zamanlar yaptığımız sadece haylazlık olduğu için üniversite nedir?Yenilirmi içilirmi bilmiryoduk ve hocalarımızda üniversite adını bile anmadılar.Sayısal dersleri zaten biliyorsunuz.Siz biliyorsunuz ama ben bilmiyorum, hala dersaneden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Daha birçok şey var ama saymanın ne anlamı var.Biz tam bir kobaydık.YÖK öys'den tek sınava geçti,sorular çalındı filan.Eğitim sisteminde her zaman eksiklikler var yani sizinde bildiğiniz gibi.Ama en çok acısını çekenler sanırım meslek liseliler oluyordur.Geçen seneki üniversite sınavı için eski okuluma gitmiştim ve hocama elektronik yazmayacağımı, o konuda hiçbir gelecek görmediğimi belirttim. o ise bu konuda büyük eleman sıkıntısı olduğunu ve kesinlikle yazmam gerektiğini söyledi.Bence bu tasarı öyle gökten zembille filan inmedi.Meslek liseleri amacından çıkmış olmalıki revizyon yapma gereği duydular.Bence bu tasarı çıkmalı.Hatta çıkmakta geç bile kaldı.
Fazla kişisel özür dilerim ama olayın içinde olan biri olarak canımızın yandığını söyleyeyim.
antivitamin şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 22.04.2001   #12 (permalink)

Yer: -
Yok kişisel olduğu falan yok neredeyse tam olarak benide anlattın Forumda benim gibiler olduğuna sevindim bende elektronik mezunuyum ve elektronik tercih etmeyi düşünmüyorum çünkü bu konuyla alakalı bir iş yapmak istemiyorum.
Hocalar aynı senin dediğin gibi , mezun olur olmaz çırak olarak bir ustanın yanına girecekmişiz gibi anlattı herşeyi , yok boyle lehim yaparsanız usta sizi kovar falan
Tasarı harbiden çok geç kaldı , haksız yere çok ezildik , madem yeni bir yönetmelik uygulayacaksınız , bu yalnızca o yıl yeni gireceklerden itibaren geçerli olsun , ben baştan bilseydim oraya gitmezdim belki. Yani söylenecek çok şey var ama bunların hepsini özetlersek , ünlü sözümüzü yine görürüz ,Burası Türkiye !
prodigy şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 22.04.2001   #13 (permalink)

c_yolacan's Avatar

Yer: Kahramanmaraş/Türkiye
İNŞALLAH OLUR

arakdaşla bende Teknik lise CNC bölümü mezunuyum bu olay olursa valla cok iyi olur AnTiViTaMiN sözlerine katılıyorum ve bence yasa şu nedenle çıkıyor olabilir bizim okulda toplam 200 personel vardı bunların büyük çogunlugu meslek hocalarıydı düşünün türkiyinin her yerinde kaç meslek lisesi var bu hocalar ne yapacak. Nasıl derseniz geçenlerde okula gittim bizim CNC bölümün 2 sınıf fı yok hocalara sordum durum nedir hocam " valla öğrenci yok" dedi tabi yok not kırma yok kendi bölümünü seçecen gibi sözler. Tam okuldan cıkıyordum ki müdür ayrdımcısı ile karşılaştım biraz sohbet edelim dedik hocaya öğrenci azlıgını sordum inanın bu sene meslek lisesine kayıt olan öğrenci sayası k.maraşta 150 kişi dedi ve ekledi Istanbul anakra gibi büyük şehirlerde de durum aynı dedi inanamadım bizim zamanımızda okulun mevcudu 1500'e yakındı ve bunların çogunlugnu lise 1 liler oluşturuyordu düşünün öğrenci olmazsa öğretmeni ne yapsın okul tabi okula kilit vuracak halide yok mecburen bu işi yapmak zorunda bence yasa tasarısı kabul edilir. Ama benim aklıma takılan ise mezun öğrenciler için geçerlimi bu olay yoksa sadece okulda ve lise 3 te olan öğrenciler içinmi acaba bu benim aklımı karıştırıyor. Yasa inşallah çıkar ve mezunlarıda kapsar ama sanırım yine diploma notuna göre sıralama yapalar gibi geliyor bana.
Old 22.04.2001   #14 (permalink)

Yer: Kocaeli
Bende ya :)

Ya bende meslek lisesi çıkışlıyım.(Hayatımın hatası)
Gecen sene bitirdim.Tek avantajım bilgisayar bolumu bitirmem.Yani zaten bana ek puan gelicek...
Ama tasarının cıkmasını istiyorum.Tum meslek liseliler için...Hem bu sene kazanamassam iyi olur...Adamlar en az %10'unu da 4 yıllık ogretimlere gecirecez diyolar...(İki yıllık bitince)Super yani...Ama eleyici bişe kesinlikle olacak gibi gelyiyor bana cunku herkesi nası alacaklarki...

Ben pclife'te okumuştum bi ara bilişim elemanı eksikliği yaşanacak diyeordu.Galiba başladı ne dersiniz?

GEÇ KALINAN BU TASARI
İNŞALLAH KABUL EDİLİR...!
ArkHe şu an çevrimdışı  
Old 22.04.2001   #15 (permalink)

Yer: Bodrum - İstanbul, Türkiye
Olur olmasına ama nasıl ? Önemli olan bu... Sistem nasıl yüreyecek ? Ortaöğretim sonuçlarına göre mi ? Peki tüm mezunlar yerleşecekmi ? Bu kadar öğrenciye hangi okul yeter ?
Asıl sormamız ve öğrenmemiz gereken bu arkadaşlar... Örn; ben Trakya/Edirne Üniversitesini istiyordum, buraya girme şansım ne olacak? Benim bu sistem uygulanacakmı sorunsundan sonraki sorularım bunlar. Bilmem sizin aklınıza bunun gibi kaç soru geleçek.
Konu ile ilgili doğru bilgileri öğrenen arkadaşlar lütfen bize iletsin, çünkü bu sistem Meslek Liselerinden mezun insanların bir nevi gelecek konusundaki karamsarlıklarıdır. Nasıl yürüdüğünden dahi bilgimiz olamayan bir sistemde eğitilmek isteniyoruz.
Konuyu saptırmış olacağım belki ama "Türkiye'deki bu eğitim ayıbını gençlerin üserine atılıyor vebizlerde seve seve üstleniyormuşuz gibi geliyor..."

Saygılar...
Volkan şu an çevrimdışı  
Old 22.04.2001   #16 (permalink)

cengiz's Avatar

Yer: Frankfurt/City
91 yilinda lise 1'i bitirdim (düz lise). sonra da almanyaya geldim. bugünkü sistemden pek haberdar degilim acikcasi. fakat söyleyebilecegim tek sey var:

sistem gün gectikce karisiyor, bircok ögrenci zarar görüyor. birkac üniversitenin disindaki üniversitelerin diplomasi pek bir ise yaramiyor. milli egitim bakanligimizin yillardir cözemedigi en büyük sorunlardan biri bu! insallah cözülür!

benim dönemimde kredi olayi yoktu liselerde!

kredi icat oldu, disiplin bozuldu diyorum

Old 23.04.2001   #17 (permalink)

Yer: Bodrum - İstanbul, Türkiye
Konu ile ilgili bir kaç kişiye sorduğum sorular neticesinde 1 ay için bir kesinlik kazanacak(mış)

Volkan şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

universite , sinavsiz

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 15:23.