|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Arkadaşlar dün babam gazetede okumuş ... Sordum hangi gazete diye galiba takvim dedi... Olay şu:Meslek lisesi mezunlarını üniversteye sınavsız almak icin bi tasarı sunulmuş...Ama ben bole bişe bulamadım gazetelerde...Aranızda bole bişeye denk gelen yada bilen varmı acaba? Gazete takvim olunca insanın inanası gelmiyo ama ![]() Tesekkurler...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
hangi gazete olduğunu hatırlamıyorum ama öyle bir başlık ben de görmüştüm
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
o zaman şimdi herkes meslek liselerine gider.bu durumda bundan da vazgeçerler
![]() böyle bir şey bana biraz zor geliyor. ama belli de olmaz tabi...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: -
|
bu olay benide oldukça ilgilendiriyor , meslek lisesi mağduru olduğum için
![]() Ntvmsnbc'de vardır bi araştırayım dedim ve buldum. http://www.ntvmsnbc.com/news/78161.asp |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
bu meslek yüksek okulu dedikleri şey 2 yıllık olanlardı değil mi?
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Bodrum - İstanbul, Türkiye
|
Evet 2 yıllık ama sadece Meslet Liseleri için...
Diğer üniversite sınavına gireçek insanlara haksızlık olur iddasınada cevabım olacak... Meslek lisesinde kimya, biyoloji, fizik, dilbilgisi, coğrafya ve gelişmiş bir matematik dersi verilmiyor ama TM (Türkçe-Matematik) olarak sınava giriyorlar. Aynı zamanda branşları dışı bir tercih yaparlarsa puanları düşüyor... Bende bir meslek lisesi mezunu olarak bu uygulamanın hayata geçmesini istiyorum. Konu ile ilgili bilgi sahibi olanlar mesaj gönderirse sevinirim... |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
tabii yapılan şey yanlıştı zaten.
bir nevi haksız rekabetti. ben de öyle bir durumlar karşılaşacağımı bildiğim için okuldan ayrılmıştım... bir de şu fen-edebiyat fakültelerindekilere formasyon verme olayını da düzeltseler aslında iyi olacak...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
prodigy
prodigy sen de sınava girecekmisin bu sene?
yoksa eski olaymı
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Konuyu bende duydum ve gerçekten güzel bir şey diye düşünüyorum. Meslek lisesi çıkışlılar 2 yıllık okullardan birine,kendi bölgelerinde olmak kaydı ile direk olarak başvurabileceklermiş.
Türkiye kıpırdanıyor ama hayırlısı bakalım. 2 yıl az gibi aslında ama bence insan hayatında üniversitede geçirilmiş 2 yıl 10 yıl gibidir,en azından benim için öyleydi.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: -
|
hakanzy, evet hersene olduğu gibi bu senede girecem ne yazıkki
Ama şu olay olursa hakketen iyi olur yani. Fakat benim anlamadığım nokta , herkezi almalarına imkan yok gibi görünüyor acaba bir çeşit elememi yapılacak örneğin diploma notuna göre falan.Herkez kendi bölümüne göre bir yere girecek ama örneğin elektronik mezunu bilgisayara girebilecekmi ? sonuçta bilgisayarın içi elektronik
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!