|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
IBM ThinkPad
Selam; Benim 6 sene önce IBM ThinkPad'im vardı, şirket vermişti, size biraz (a+dez)vantajlarından bahsetmek istiyorum. İlk başta, alet şarj olurken, kırmızı noktaya (f ile g arasında bulunan şu garip çubuk dokunmadığım halde, fare işaretçisi kendi kendine sol üst'e doğru çıkmaya başlıyordu. Bundan başka,8mb ram, 170 MB'lık diski vardı, cd yoktu tabi ki. bütün bunlar bugün için çok yetersiz, tabi o zamanlar oldukça iyiydi. Bugünkü modellerde sanırım bu konuda iyi yönde eleştirilmiş, ısınma problemi çok kötüydü. Diz üstüne konduğunda yarım saat sonra laptopun altı artık iyice ısınıyordu.Bütün bunlara rağmen niye iyiydi, pil ömrü uzundu (5-6 saat kadar), pcmcia 'ye takılı modem sayesinde telefon hattı olan heryerden HiTNeT'e takılıyordum, bütün bunlardan öte, alet hiç çökmemişti, hatta üzerinde win3.1 bulunurken, win95 kurduğum gün, oldukça ter dökmüştüm ya çalışmazsa diye ve tabi ki çalıştı ![]() Nostalji gibi oldu ama , eskilerle kıyaslanırsa, bugünkü teknoloji gerçekten çok gelişti, dvd, büyük ekran, docking olayı, ve bazı bilgisayarların da komple multimedia (ses modem vs vs) seçeneği sunması çok hoş. senin bilgisayarına gelince, web tasarımcısı için olduğuna göre pentium 3 olması yetersiz olabilir, biliyorsun teknoloji günlük değişiyor, bunun yerine pentium 4 olabilirdi. ayrıyeten Photoshop gibi ağır programları çalıştıracaksın demektir, bunlar 128mb ram'de çok rahat çalışıyor, sadece ram'i arttırırsan ileride problem olmaz. diğer özellikler ise çok iyi, dvd olması büyük avantaj.
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
TV ÇIKIŞI
yeniceri nickli arkadaşın yazdığı mesaj üzerine:
Laptoplarda tv çıkış mı oluyor? Yani laptop ı televizyona bağlıyabilir miyim? Bu çıkışın olup olmadığını nasıl anlıycağımı yada tv ye nasıl bağlıycağı mı yazarsanız sevinirim. Ayrıca bu sorular üzerine bir sorum daha olcak. Eğer tv ye bağlıyabilirsem tv kartı olmadan, cine5 i kırabilirmiyim televizyon üzerinde? Ve Laptop a tv kartı taktırabilirmiyim? Çok masraflı mı olur? Son soru - Pentium 4 ler çıktı mı? Yada şu an EN ÜST seviyedeki işlemci hangisi? Ehehe evet bİliyorum çok soru sordum. Yardımcı olan ve olacak herkese çok teşekkürler.
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Kahramanmaraş/Türkiye
|
1 : Tv çıkışı yok yalnız USB portu var burdan USB girişli bir tv kartı alırsın (hariçi modem gibi yani) ama fiyat pc ler için olnalrdan fazla.
2 : Laptoplarda en fazla sanırım 16 mb ekran kartı var ve tv çıkışları yok onun için yapamazsın. 3 : Cine 5'in şifresini çözemezsin 4 : Sanırım tv kartı taktıramazsın çünkü üretilislerine göre baya küçük oldukları için ek yapılamıyor sanırım ama takılabiliyorsa fiyatları baya pahalı olduguna eminim. 5 : P 4 ler piyasaya sürüleli yaklaşık 1 aydan fazla oldu ama fiyat tuzlu oldugu için firmalar bile zor yklaşıyor. Sanırm P 4 1.700 Mhz var. Bu sistemlerde RDRAM teknoljisi var main borlarda bu ramlardan başka yani Pc 133 Mhz'lik ram kullanamazsın. Çünkü P 4 lerin veri yolu hızları 400 mhz de çalışıyor ve buna görede ram üretilmesi lazım. Herkese bir tavsiye kriz geçtikten sonra eger sisteminizi upgrade etmek istiyorsanız hemen yapın çünkü Pc 100 ve Pc 133 ramları piyasada bulamayabilirsiniz. Yeterlidir sanırım
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!