|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul [okul], balikesir [evim guzel evim]
|
universite hakkinda gorusleriniz
bu yil universitedeki ilk yilimdi, bolumum bilgisayar muhendisligi ve puanina bakilirsa turkiye'deki en cok tercih edilen okullarindan biri. hocalarin ozgecmislerine bakiyorum, kagit uzerinde inanilmaz basarilarla dolu: yuksek GPA, yurtdisindaki en iyi universitelerde PhD, yayimlanmis cok sayida makale, bildiri... ama burada gecirdigim bir yildan sonra cok daha iyi anladim ki insan olmak, cok bilmekle olmuyor... hocalar cogunlukla, kendilerinin de bir donem ogrenci olduklarini unutmuslar. sizi sinav kagitlariniza gore degerlendiriyorlar. dunyada varolan tek seyin kendi anadallari oldugu hissine kapilmislar. karsisindakinin bir insan oldugunu unuttuklari da olmuyor degil... kisaca, universite hic de bekledigim gibi biryer cikmadi. ben universiteyi bilim yuvasi sanirdim, ezber yuvasi cikti.... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
benim de bu sene 1. yılımdı.yerini de söyleyelim bari reklam olsun
![]() ist.uni. ingilizce iktisat şahsen daha tam olarak universiteye baslamis gibi hissetmiyorum.çünkü hazirlik okudum...ama tabii ki bu geçen sürede izlenimlerim oldu. universiteye girmeden önce ne bekliyorsam hepsini gördüm.ne az ne çok...aynen hayal ettiğim gibiydi... tamamen türkiye şartlarına ve özellikle Istanbul üni.'ye uygun ![]() bilmiyorum universiteyi bilim yuvası olarak görmek ne yazıkki diyorum ancak bir kaç universiteyle sinirli...diğer yerlerde okuyanlara biraz daha kendilerini kasmak kalıyor gibi...imkanlarını kendin yaratmak vs. işte...
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
aynen öle.Gerçi ülkemizdeki bir kısım genç üniversite'yi askerlikden kaçma yada belli birsüre uzatma amacı olarak kullanıyo.Bu ne derece doğru tartışılır.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
ben mimarlik ögrencisiyim, okudugum okulda cok ilginc profesörler var, genelde hepsi cok iyi almanya capinda ünlü mimarlar. fakat kimisi ögrenciyi asagilar bir tavir icinde (proje görüsmelerinde mesela), kimisiyle ise bir arkadasinla oldugun gibi senli benli bir sekilde konusabiliyorsun.
hatta aralarinda bir ordinaryusumuz var ki yabanci düsmani diyebiliriz. kendisine ait ders scriptinde ortadogu ülkelerinden gelen ögrencilerin perspektif güclerinin cok zayif oldugunu ve 3d düsünemediklerini dile getirmis. örnek olarakta yanlis hatirlamiyorsam bir selcuklu calismasina yer vermis (hz. muhammed namaz seccade namaz kilarken ama bariz axonometri hatasi var). isin komik tarafi ayni caglarda avrupa resimlerinde de bu tür geometrik hatalara rastlaniyor. 30-40 yillarin ideolojisini hala daha damarlarinda tasiyan yasli bir bunak olarak görüyorum kendisini baska bir profesör ise mimarligin bir erkek meslek oldugunu ifade ediyor (oran olarak % 50 bayan ögrenci mesela)... genel olarak cok az tolerans gösteriliyor. verilen terminlere, düzene uymak zorundasin. lisede oldugu gibi ögretmenin seni tanimasi 1-1 , sana adinla hitap etmesi... cok nadir olan olaylar. belirli bir mesafa her zaman mevcut.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Ben Uluslararası İlişkiler okuyorum (G.Ü.) 3. senem
Ben ilk girdiğimde çok umutlu değildim Türkiye'deki Üniversitelerin bilim yuvaları olmadığını biliyordum ama daha da kötü çıktı. Öğrenciler hocalar tarafından koyun gibi görülüyorlar ve dışlanıyorlar. Sizin fikirlerinize hiç bir zaman itibar edilmiyor. Lisedekinden bile daha ezberci bir sistem lisede sınavlarda kendi görüşlerimi yazdığımda iyi puanlar alırdım burada ise kitaptakiler dışında bir şey yazdığında hiç puan alamıyorsun. 1. sene dur bakalım yeni başladık yakında ben de bu sisteme dahil olurum diyordum. 2. sene eee hani daha bi şey yok burda dedim 3. sene bitiyor artık okulu bırakmaya karar verdim ama 3. sınıfa gelmişim bu zamandan sonra bırakmayı gözüm yemiyor. Şimdi kendimi tamamen bilgisayarıma verdim ve mutluyum okulda nasıl olsa kendi kendine bitecek... |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: ankara/turkiye
|
Ben birinci sınıfı yeni bitiriyorum,ünv. tede ilk senem ve dışarıdan göründüğü kadar büyülü bir yer olmadığını anladım , en güzel yönü hocaların tanınmış ve büyük emekleri geçmiş profesörler oluşu , çoğu sıcak kanlı ve öğrenci dostu fakat arada bir kaç tane kompleksli çıkabiliyor.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
sanırım genelde ön ünvanları ne kadar arttıkça insanların,öğrencilerle olan bağları da azalıyor gibi.hele devlette genellikle yaşlı hocalar olduğunu düşünürsek...
mesela benim ingilizce okutmanlarım gerçekten çok iyi insanlardı.yani bizim bir şeyler öğrenmemiz için kendilerini yırttılar tabiri caizse ![]() aslında en kısa şekilde üniversiteye yüklenecek anlam size bağlı.siz ne kadar çok şey beklerseniz o kadar da az şey alabilirsiniz...
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
ben odtü mimarlık'da okuyorum, 4. sınıftayım, teoride bu sene kepi fırlatıp okulu bitirmemiz gerekiyo ama pratikte bunu başaramayanlar sınıfın yarısına yakın
. ben ikinci sınıfta endüstriyel tasarım bölümüne geçmek istedim ama aptal bir ders engel oldu.hocalar denizdeki kum kadar çeşitli ama çoğu negatif, çoğu geri kafalı -evet geri kafalı, kendisini yenileyememiş-. sanat tarihini hocasından devralan tembel asistan -geleceğin hocası- yaratıcı olamadığı için dersi hocasından gördüğü tarihi metodlarla işliyo... iyi hocalar da var oturup içki içebildiğimiz, gezilerde barda şömine muhabbeti yapabildiğimiz ama bir elin parmağı kadar az sayıdalar. ben şuan -4. sınıf bitti ama- kaydımı dondurup yurtdışında animasyon okumayı düşünüyorum, bezdim artık ezberlemekten, aptal şeyler öğrenmeye çalışmaktan
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
Fatih uni ingiliz dili ve edebiyati ikinci sinif terk! acayip mutluyum o okuldan yakami siyirabildigim icin; zaten kalsaydim da malum devlet okutmazdi
![]() Parasi olanlar direk yurtdisinda bir okulu hedef edinsinler benim fikrim... Buradaki ozel universielerden dahi daha az ucret talep edenler var ki Phoenix universitesi benim favorim; yilda $12000 istiyor ve egitim almak istedigim bolum information technologies & assistance. Toefl sinavini evvelce verdiyseniz kayit icin yolun yarisini gecmis oluyorsunuz, kalan yarisi da paradan ibaret zaten Okulu basariyla bitirenlerin kesinlikle onu acik oluyor, tavsiyedir=)
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!