|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
56k sportster modemim hep 33.6k bağlanıyor
Konu kısmında da yazdım, daha açık yazmam gerekirse, eskiden aynı hatta başka bir external modemle hep 50667bps ya da 49333bps bağlanabiliyordum, ama şimdiki usr sportster 56k external modemimle hep 33.6kbps bağlanıyorum, başka hatta denediğimde de hep 33.6k bağlanıyor. umarım derdimi anlatabilmişimdir.acaba bu modem arızalı mı? ya da update falan mı gerekiyor? gerekiyorsa nereden bulurum? teşekkürler
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Turkey/Istanbul
|
yapılabilecek şeyler:
1. www.windrivers.com'dan en son sürücüyü indirmek
2. modem özelliklerinin "en yüksek hız" kısmını 115200'e çıkartmak... 3. yine modem özelliklerinden bağlantı noktası ayarlarına girerek FIFO arabelleklemeyi düşürmek 4. kesinlikle standart modem diye tanıtmamak 5. Telekom'a c4 döşemek ve sorunu kökünden halletmek
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: izmir, Türkiye
|
Buna benzer bişey, bende de robotics u.s. 56k var fakat bağlantı hızı 28.600' ü gösterir herzaman, 56.000' le bağlanmış kadar hızlı bazende 33.000 ile bağlanıyor 28.000 den çok daha yawaş benimkisi kesin hatlardan.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Beşiktaş
|
sorun "cogu zaman" sadece hatlarda. mayhem'in yazdiklari gibi.
@oky -56k modemle 45bin kusurle baglaniyorsan cok sanslisin.. telefon hatlariinin degerini bil oky'mi
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Ne biliym 56k modem denilince mantık olarak 56000bps ile bağlanması gerekiyo gibi geliyo insana
Bi de bu işlerden hiç anlamadığım için yane kendimi şanslı mı yoksa şanssız mı diye niteleyim karar veremedim kararı sen verdin ![]() Ayrıca en fazla 45bin demiştim bu genelde 30bin küsür oluyo ![]() Neyse naapalım hatlar işte
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Mevcut bakır telefon kabloları, 49k hıza kadar müsaade var, ama bu hızı geçmeye kalkışırsak ne olur bilmem
Şaka bir yana, USR'nin resmi sitesinden driver indirdim (aslında driver bile değil, sadece .inf dosyası), modemi yeniden tanıttım, hatta, modemin bilgisayara bağlanan kablosunu bile kısasıyla değiştirdim, sonuç yine aynı, sanırım hatlarda problem var şimdilik. Hıza gelince, 33.6k bağlı iken, Getright ile en fazla 3.8k görebiliyorum. Bambaşka bir hattan tekrar deneyeceğim, belki modemde bir aksaklık var.. Herkese tavsiyeleri için teşekkürler..
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: .
|
yukaridaki arkadaslarin dedigi gibi, sorun genelde tel hatlarin (eger hatlarda gurultu ve cizirti var ise), bir bakima ISP ne de bagli (bandwidth). 56K diye 56 vuracak diye birsey yok. Sirf bunu test icin Robotics 56k lik modemi benim evde denedik. 52.000 vururken, 100 metre uzaklikta oturan ayni ISP'ye sahip arkadasin evinde 48000 vuruyor. Yani modemin gene ayni modem ne kadar driver degistirirsen degistir ayni.
Yeni bir driver ancak Isletim sistemi degistiginde sana yardimci olur.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: LND
|
benimki de 115.200 ile bağlanıyor buna ne diyorsunuz
![]() gerçekten böyle esas olay orada gözükenler değil gidiş gelişten gerçek hız anlaşılıyor...
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
ya arkadaşlar bu modem 33.6k ile bağlanmaya yemin etmiş. bu aletin üzerinde x2 falan yazıyor, acaba upgrade falan mı gerekiyor, yani flash mı yapmak gerekiyor acaba?
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!