Zoque.Forum
»
Win2000 Hakkinda...!!! (Çok Acil Lütfen)
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Win2000 Hakkinda...!!! (Çok Acil Lütfen)
Arkadaşlar ben sonunda sırf hevesten win2000 kurdum...
Ama bikaç sorum olacak sizlere... Ve gercekten önemli soru bunlar benim için... 1-Ben win2000 kurmak için dosa gectiğimde(cd ile başlatarak) normal windows kurulumu gibi cd içerisinde herhangi bir setup dosyasının olmadığını gördüm(Var ama dosta calısmıyor).Ve windowsumu açtım win2000 cdsini taktım.Win98 üzerine win2000 kurabileceğimi söyleyen bir uyarı mesajı geldi ve bende bu şekilde kurdum... Yani sorum şu iki işletim sistemi olmadan sadece win2000 kullanamammı? Yani sıfırdan(dostan) win2000 kuramammı? 2-Birde win2000 üzerine Norton Antivirüs 2001 kurmak istedim.Fakat hata verdi. Acaba bu tip hatayı(yani programların win9x için yazılmış oldugundan dolayı kullanamıyacağımı) cok sık görecekmiyim? Cevaplarınızı ve tavsiyelerini bekliyorum... Şimdiden teşekkürler...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Beşiktaş
|
Win 2000 kurabilmen icin baska bir isletim sistemi gerekmiyor. BIOS'a gir ve CD-ROM BOOTABLE veya D,C,A Boot seklinde ayarla ve kaydet. win2k cd'sini cd-rom player'e tak ve makinani yeniden calistir. simdi boot islemini cd'den baslayacak ve otomatikman win2k setup baslayacaktir.. Dos mos bunlari unut
butun ayarlar ve formatlama ve partisyonlama islemeri setup'in icinde gerceklesecektir..norton av 2001 win2k icin belki baska bir surum kullaniyor olabilir.. bu tabi diger programlar icin degil.. birkac program ve ozellikle eski driverler calismaya bilir win2k'de.. basarilar..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Beşiktaş
|
sevgili msecure win2k' kurmak icin neden win 98 kurmak gerekiyor kurban??
misal yeni bir bilgisayar satin aldim ve 1 adet wink2 professional paketi. simdi sayin bill gates efendiye birde win98 parasimi verecegim ![]() yok yok. kesin yanlisin var msecure..
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
msecure win2000 professional kullanıyorum...
ve sevgili lemi ; ben senin dediğin gibi yaptım setuptan "Cdrom,C,A" seklinde yaptım zaten , cdyide takmam rağmen cdden acılmadı... yani başlangıç dosyaları yokmuşçasına davrandı. Oyle denedim yani sonuc olarak... Ama başlamadı... Ya kıl şey şimdide Apache 56K fax modemimi tanımadı... Yok abi naptıysam yaptım tanımıyo... Bende sinirlendim ve 98'i geri kurdum dün gece ve herbişe normal ama aklım win2000'de kaldı ya... Cok hızlıydı bence... Bide menülere hasta oldum Tavsiye ederim sırf menüleri görmek için kurmalısınız... Tekrar teşekkürler... Cevaplarınızı bekliycem... Kolay Gelsin...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
bir de şöyle dene
evvela kendine bir normal ms-dos startup disketi bul bilgisayarı onunla aç d:\bootdisk\makeboot a: yazın. (burada d: CD-ROM sürücünüze atanan harftir), sonra Tamam'ı tıklatın. bunun amacı win 2000 başlatma disketi oluşturmaktır (4 adet boş disketinizin olması gerekir.) sonrasını adım adım uygulayın... (kaynak win 2000 help) hata olabilir
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: .
|
windows 2000 kurulumu-DOS (arisive yarasin)
Belki ilerde lazim olur acisindan yazayim.
win2000 uc yolla yuklenebilir 1- DoS sisteminden (arakadasin yapamaya calistigi sey) 2-netwok'ten 3-CD-ROM'dan (kurulmus isletim sisteminin ustune) yukaridakilerden 3 uncu şık haric digerleri sifirdan installation. Gel gelelim arkadasin yontemine. Elinde hic bir win2000 boot disk olmadigini da farezederek bu iside yapabilirsin. Su ana kadar bu yontemle kurudgum bilgisayarlarin sayisi uc haneliden fazla Eger elimde win98 start up disk var diyosan olay daha basit. 1-windows98 start up disketi koy 2- restart yap 3-ekranda cikan seceneklerden CD-ROM destekli olani sec 4-start up dsiketinin icindeki scriptin islemi bitirmesini bekle 5-D: yaparak cd-rom drive na gec, (seninkini D olarak sayiyorum) 6-sonra cd I386 komutunu yaz enter'a bas 7-ve winnt yaz ve win200 kurulmaya baslasin. 8-Bundan sonraki is sana sorulanlara cevap vermek ![]() (winnt yaziyoruz cunku win2000 daha installation dosyalari kurulmadi o yuzden winnt32 komutunu geciyoruz.) Olayi dos tan yapacagin icin win2000 kurulum dosyalarini cd-romdan ilk once makineye kopya edip sonra kurmaya baslicaktir. Bu islem CD-ROM dan kurulum yapmantak biraz daha uzun surer. Driver'larin FAT16, 32 veya NTFS olmasina kafani yorma cunku ileride sana bu secenek sorulacak. (bana kalirsa NTFS secerim, ozellikle network aginda isen) Su anda karsimda duran bilgisayari da bu yontemle kurdum ve en son network kurdugumuz sirketinde bilgisayarlari dahil ![]() Modem tanima olayina gelince, eger win98 modemini taniyorsa, win2000 kesinlikle taniyacaktir. Cunku her cikan isletim sisteminde, piyasaya cikan her device'in driver'larida Microsft'a kaydedilmekte Windows NT de zor taninan NIC kartimi bile windows 2000 de yuklememe gerek olmadi. Genelde networkcilerin bas agrisidir bu olay. Hele birde obur makinalari network te goremiyorsa.. Yani lemi'nin de dedigi gibi baska bir isletim sistemnie gerek yok. Birde bu yontemin win2000 kurulum disketlerini kullanilarak yapilan installation var. Ben sana en kotu senaryodan anlatmak istedim. 2- NAV 2001'e gelince. Ben hem NAV 2001 kullaniyorum hemde internet security 2001. Hata olmamasi lazim. 2001 ama hangi isletim sistemi icin birde onu kontrol et KOlay gelsin
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Simdi win98 kurman lazim diyorum cunku herzaman elinde bir fat olayin olsun...Win2000 aslen ntfs dir sen onu fat uzerine kurarsan hic kurma daha iyi...Ayrica neden professional kullaniyorsunuz ki..Yani bence cok gereksiz ...Cunku sonuc olarak bir workstation..
Sirf goruntu amacli 2000 kuracaginiza WinMe kullanin bence onun goruntusu daha iyi ....Sonuc olarak ben derimki eger Win2000 ailesinden birini kuracaksiniz once Win98 kurun sonra win2000 kullanin..Benden size bir tavsiye... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Herkese teşekkürler...
Arkadaşlar herkese teşekkürler...
Olayı anladım... Bu arada niye solediğimi bende bilmiyorum ama ben 2 sene boyunca teknin servis elemanı olarak calıstım... Yani win2000 hakkında cahilim ama win95-98vs... sürümlerini kurma sayım yani baya fazla ![]() Ama win2000 hakkında cahilliğimin sebebi daha yeni merak salmış olmam heralde... Win2000 kurma sayım = 1 ![]() TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLER...
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bende yakında Windows 2000 Professional kurcağım. Bu yararlı mesajlar için hepinize teşekkür ederim.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!