|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Filmlerdeki işletim sistemleri
Amerikan filimlerinde gördüğüm işletim sistemleri ne windows nede Linux veya türevi bir işletim sistemi değil. Bu konuda bir bilgisi olan varmı. Şimdiye kadar hiç windows görmedim. Acaba amerikada bu kadar tutulmuyormu. Biraz garip soru oldu ama idare edin işte ![]() Sevgiler...Saygılar...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
citten bazen benim de kafama takılır bu ama galiba microsoftun reklamı yapmak istemediklerindendir diye düşünüyorum. Bide hangi filme yada reklama bakarsam bilgisayarlar genelde mac hatta bir reklamda browser penceresi yada bir menu kullanılacaksa bu mac'a ait bir menü oluyor belkide reklamcılar hep mac kullanıyodur olabilir mi?
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
![]() Mac de güzeldir .. Görünüş itibariyle .. Belkide o işletim sistemi değilde windows üzerinde çalışan bir exe dir .. yani exe yi tam boyutta bir çalıştırır ayarlama yapar ve kendi işletim sistemi gibi gözükür .. Saçmaladım siz bana bakmayın
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Belki de sadece o anlığına işlerini görecek seyirciyi aldatacak windows yada linux üzerinde çalışan grafik ağırlıklı program olabilir...
Yani işlevi olmayan ama gözü aldatabilecek tarzda bir şey....
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ille de bir işlerim sitemi olması gerekmiyor. sadece bir programcığın arayüzü, yada o ana uyabilecek grafik düzenlemeleri olabilir.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
:)
reklam , basın yayın ve özelliklede Film sektöründe kullanılan tek işletim sistemi Mac'dir. Fakat bildiğiniz Maclerle pek alakaları yoktur bunların.
Mesela EN basitinden ilgimi çektiği için ( bende Mac Kullanıcısyım ) Spawn filminin özel efektlerinde kullanılan teknikleri araştırmıştım. Hep karşıma Lightwave Softimage ve Macintosh çıktı. Adamların Kullandığı makinalardan örnek vereyim sizlere ; 4 GB RAM ( Ram haa HDiskle karıştırmayın )350 GB HDD 21 inch Monitörler ve O zaman ki en son Mac işletim sistemi Olan MacOS 8.5 reklam sektörüde aynı şekilde hep Macintoshlar üzerine kurulu. Çünki niye ? Mac kolay kolay halk tabiriyle , Şişmez , Sistem az çöker çöksede 12 dakikada eski haline gelir , her zaman rahat bir masaüstü ve çalışma pencereleri sağlar ve Çünki o bir Macintosh 'dur. Kullananlar bilirler hehe
|
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: LND
|
heheh hepsi özel program o tip işletim sistemleri falan yok filmler için özel sadece arabirimler tasarlanıyor...
Bende eskiden merak ederdim
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!