Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » 2008 Olimpiyatları Pekin'de..!

Anket Sonuçlarını Göster: 2008 Olimpiyatları ev sahipliğini Pekin kazandı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
İyi oldu çünkü haketmişti.. 9 75.00%
İstanbul kazanmalıydı..! 0 0%
2004 Atina'da olmasaydı kazanırdık.. 0 0%
İstanbul olmasa bile Pekin almamalıydı..! 2 16.67%
Bu işlerin içinde başka işler var (?) 1 8.33%
Katılımcı: 12. Bu ankete oy veremezsiniz

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 13.07.2001   #1 (permalink)
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12
2008 Olimpiyatları Pekin'de..!

2008 Olimpiyatları evsahipliğini Çin'in başkenti olan Pekin kazandı. Bence iyi de oldu. Nitekim favori de o idi. Beni şaşırtan, incelemeler sonrasında yetersiz bulunan İstanbul'un elemelerde 3. tura kadar yükselmesiydi. Osaka ve Paris'i eledik..! Evet yanlış duymadınız Paris dedim Pekin'den sonraki en büyük favoriydi. Neyse sonuçta Pekin kazandı bunu duyurmak istedim.

Bi de farkettiyseniz, sonuçlar açıklanır açıklanmaz Çin de inanılmaz gösteriler gerçekleştirildi. CNNTürk Manşet programında da gündeme getirildi benim de aklımdan ilk geçen buydu: İstanbul kazansaydı böyle gösterileri sunabilirmiydik dünyaya ?!

Bu arada İstanbul tanıtım filmi çok beğenilmiş dünya basını tarafından gerçekten de çok iyiydi ben de beğendim aferim İstanbul'un olimpiyatları alması için yapılan en güzel şeydi bu film heralde..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 13.07.2001   #2 (permalink)

Coach's Avatar

Yer: istanbul
Benim asıl favorim Pekin idi. Ancak A.B.D.'nin bunu engelleyeceğini düşünmüştüm. ve İstanbul'a o kadar olumsuzluğuna rağmen (Ulaşım, Güvenlik, Altyapı, Ekonomi, Belki terör olasılığı...v.b.) büyük şans vermiştim. Ama olmadı.

Zaten Pekin bunu fazlası ile haketmişti. (yapılan yayınlara göre)

Herşeye rağmen olumsuzlukları büyük ölçüde yenebilirsek 2012'de favorim (%90) İstanbul...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 13.07.2001   #3 (permalink)

nikita's Avatar

ben şahsen bize çıkmayacağından emindim.böyle yanlış bir tercih yapmazlardı heralde.
bu gidişle büyük ihtimalle yeniden başvuracağımız 2012 oyunlarını da alamayacağız.bu olay sanki şu günlerde forumda tartışılan bir olaya benziyor.daha tamamlanmamış,sadece girişi bitmiş projelerle ,altyapıyla,üstyapıyla kendimizi analiz ettirmeye çalışıyoruz.
doğal olarak geri tepiyor.

bu manteliteyle 2012ye de girersek aynı sonucun çıkması çok doğal olur...
Old 13.07.2001   #4 (permalink)

Yer: L./Almanya
Hic sanmiyorum 2012 de Istanbul Olimpiyat icin ev sahipligini yapacagini. Avrupa ülkeri Peking 2008 icin uygun buldular ve sectiler. Cünkü biliniyor ki 2008 de Avrupa da Olimpiyatlar olsaydi ancak ve ancak 20 seneye yakin sonra tekrar bir Avrupa ülkesinde Olimpiyatlara sans tanilirdi. Onun icindir ki Avrupa ülkeri Peking´i favori gördüler (ve "kazandirdilar" diyebiliriz). 2008 icin Istanbul sanirim hic ve hic sansi yoktu. Ataköy de bir Olimpiyat köyü ile bir yere varilamiyacigini her seferinde görmekteyiz (kendim gördüm ve üzüldüm). Apache yaptiklari tesbitler yerinde. 2008 de Peking de olacagina Avrupa icin büyük ihtimal 2012. Simdiden söyliyeyim: Paris - London - Berlin.
Herkes gibi Istanbul u cok isterdik. Ama sanirim biraz da hayal oluyor gibi bana.
Old 13.07.2001   #5 (permalink)
oky

oky's Avatar

Görsel: 12
Düzeltme

Düzeltme yapıyorum ilk yazdığım mesaj için.. İstanbul 3. tura çıkmamış 2. tura çıkmış. Osaka'yı elemiş ancak Paris'i elememiş sadece ilk turda puan olarak geçmiş. Yanlışlık için özür dilerim
Old 14.07.2001   #6 (permalink)

tuncau's Avatar

Görsel: 1
ben verilmemesine çok sevindim. olimpiyat birikim ve altyapı işi. biz bu işi yüzümüze gözümüze bulaştırırdık.

bence şöyle birşey yapılmalı. atıyorum 2040 olimpiyatları için şimdiden çalışmalar başlatılmalı. ne gerekiyorsa yapılmalı. altyapı, güvenlik, ulaşım vs. ve bir olimpiyat şehri kurulmalı. olimpik bütün tesisler buraya kurulmalı. olimpiyatlara gelen herkes ihtiyaçlarını buralardan karşılayabilmeli.

ve en önemlisi halk eğitilmeli. kafasına basa basa televizyonlar, radyolar, gazeteler hergün olimpiyatın bir kolu hakkında halkı eğitmeli...

hemen biz alacağız edeceğiz bakın bayraklar astıktan başlamaktansa sıfırdan temelden başlamalıyız...

inanıyorum olimpiyat birgün türkiye'de olacak. ama daha almamız gerek çok yol var bunu kabul edelim
Old 14.07.2001   #7 (permalink)
DuMuR

olimpiyat ? kim izleyecek?

-türkiyede spor deseniz sokakta ne cevap alırsınız? futbol, değil mi? belki basketbol.kaç kişi atletizm ile ilgili? ??? kaç kişi yüzme ile ilgili? kaç kişi ??? yurdumuz resmen futbol beyinli insanlarla doldu bana göre. bu insanlar olimpiyatlardan nası zevk alacaklar? peki basın ... 2008 dedik hemen hani sporcu dediler. peki ne hakla bunu söylüyorlar? hangisi bir atletizm yarışına gelmiş. mesela hıncal uluç konuşmasını çok iyi biliyor.herşeyi bildigini sanıyor ama hangi yarışa gelmiş ? neyse biraz saptım

-insanlarımız spor un futbol demek olmadıgını ögrendiği,
-ioc nin karşısına bitmiş tesisler çıktığımız,
-Istanbul'un altyapsının tamamlandığı(nasıl olacaksa),
zaman alma şansımız olur.

not:amerikalılar 2012 üyeler ama hangi şehirle bilmiyorum.bu yüzden onlar toronto nun almasını istemiyorlardı.

Old 17.07.2001   #8 (permalink)

nikita's Avatar

olimpiyatları alamayacagimiza dair fikirlerim geçen gün okuduğum haberle daha da pekişti.
izmir'de sanırım balkan bisiklet şampiyonası,katılan sporculara yapılan hareketler...yolun kapatılması sebebiyle üzerlerine araba sürülmüş,küfür edilmiş,el kol hareketleri yapılmış,her nevi madde atılmış.bu olay olimpiyata aday olduğunu söyleyen bir ülkede meydana geliyor.

yine bisikletle ilgili bir örnek.karşılaştırma babında olsun diye..
eurosport izliyorsan görmüşsünüzdür.şu sıralar dünyadaki en önemli bisiklet organizasyonu olan FRANSA BİSİKLET TURU düzenleniyor.inanılmaz bir şekilde seyircilerden,geçtiği kasaba ve köylerdeki halktan destek görüyor,teşvik ediliyor ve bu tüm dünyaya yayınlanıyor..

sadece bir karşılaştırma olsun istedim.olayın sadece yol,su,kanalizasyon,stadla ilintili olmadığını görmek lazım...
Old 17.07.2001   #9 (permalink)
DuMuR

abi gerçekten çok görmemiş bir milletiz. kısaca ben bunu söylemek istiyorum.ya şimdi kızacaksınız ama ben konuşmak istiyorum.her taraf bilgisiz,görgüsüz kro insanlarla dolu ya..

Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

pekinde , olimpiyatlari , 2008

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 15:35.