|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
windowsda türkçe karakter problemi
selamlar. web sayfasında türkçe karakter problemi deseydim, kendimi çok daha şanslı hissedcektim ama problem daha farklı. Problem şukine, win2k ingilizce yüklü, fekat outlook (express değil) türkçe, ve arayüzünde karakterler abuk gözüküo, yani i,ğ,ş gibi karakterleri göremiyorum. Onu geçtim, web sayfası hazırlarken notepadde kodlama yapıyorum, türkçe bişiler yazıyorum, metaları koyuyorum, internet Explorer'da problemsiz gösteriyo ve netscape'te göstermiyo. Açıyorum tekrar notepadden bakiim die o da ne, "ı" ları "i" yapmış, "ş" leri "s" yapmış felan. internet Explorer'da ayarlarımı yapyıroum ama genede çoğu sayfada default encoding'i western olarak gösteriyo. Türkçeye alında düzeliyo ama neden yani.. Ayarları yaptım fekat yemiyor yine. Balatayı yakmak üzereyim. Yardımlarınızı Yapıkredi Üsküdar şubesi... eheh.. Şimdiden teşekkürler. k.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
slm,
bill abi tarafından (gates) yapılan veya sunulan her sürümde bu hata bir kere yaşanıyor. bende ilk winme yüklerken bu sorunu yaşamıştım. düzeltemedim. sadece sana tavsiye olarak denetim masasındaki dille ilgili olan her bölümü türkçe için yapman gerektiğini söyleyebilirim.. eğer bunları yaprığında olursa gerçekten şanslısın.. ha birde unutmadan klavyenide türkçe yap..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul,türkiye
|
windows un ingilizce sürümü orjinal usa sürümü olabilir. bunlar kıtalara göre farklı farklı çıkarılıyor. özellikle bu usa sürümlerinde inanılmaz dil problemi var. xp de bile var.
notepadde yazdığın kodları eğer öle bi seçenek varsa unicode da kaydetmen sorunu çözer. bunun dışında sistemi ne kadar türkçeye göre ayarlasanda yemiyor. bi yerlerden türkçe windows bulman tek çözüm. daha sonra istersen bunun üzerine xp ingilizce upgrade edersin. ama ayarlarını deiştirmeyeceği için sorun çıkmaz. mesela bendede 98 türkçe yüklüydü. ingilizce win me yükledim. sorun yoktu. daha sonra format atıp aynı cd den win me ing i yükleyince tr karakterler hep problem çıkardı. aynı şey xp dede devam etti. (bi nebze çözüldü) eğer bu win2k cd sini yazıcıoğlu önünden aldıysan büyük ihtimal orjinal usa sürümü olabilir. sevgiler
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Re: windowsda türkçe karakter problemi
aynı problemle karşı karşıyayım..
normalde win98 üzerine win me kurduğum için herhangi bir problem yaşamıyordum, ne zaman ki format atıp yalnızca win me (almanca) yükledim.. herşey karıştı türkçe karakterli hiç bir dökümana müdahale edemiyor ve üzerinde çalışamıyorum. var mı bir yolu bu dosyaları yeniden adlandırmanın? (daha önceden dostan yapıyordum ama şimdi ona da izin vermiyor)
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Re: windowsda türkçe karakter problemi
Alıntı:
bunları düzeltebilecek bir yöntem biliyor musunuz?
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!