|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Okumak ve inandığımız kavramların içini doldurmak kritik bence. Okumak, anlamak ve uzun uzun tartışıp üzerine kafa yormak. Kod yazmak gibi işte.. Okumayanlarınız varsa NUTUK yeniden okunmalı derim.. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Dünya'nın en uzun bayrağı diye tartışmamakmı gerek bence milli duyguları kullanıyor adam bizim burada bir başkan daha var ona benzeyen..
Adam tekerleklerinin arkasına süpürme diyorlar galiba ( lastik takar kamyoncular ferdiden yazılar yazarlar hani..) çöp kamyonlarının arkasına onlardan takmış türk bayrağı çizdirip vatan millet sakarya!.. Hasta oluyorum böylelerine..Burada bayrak değil bayrağı ve milli duyguları kullananlara öfkem ... |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
"Bugünkü kuşaklar, tabii, aklı başında olanlar, Cumhuriyet'in Kurucularının hedeflerini henüz gerçekleştirilememiş, ülkeyi Avrupa düzeyinde refaha ulaştıramamış, mutlu yurttaşların yaşadığı, başı dik, özgür ve bağımsız bir ülke yaratamamış olmanın ezikliği içindeler", Orhan Bursalı
Dün okudum da bu cümleleri, aynı üzüntüleri paylaşıyorum. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
@Murathan: Duyguları gösterme boyutunun, uluslara göre değişir diye düşünüyorum. Süpürgeliklere takanda oluyor, bikini olarakta, pantolon, t-shirt olarak giyende oluyor yada, rozet olarak takanda oluyor. Bu, sergileme şeklidir. Dünyanın en uzun bayrağı ise, bundan önce Yunanistan'ın imiş. Yani, bunu yapmış olmamızında, gereksiz ve saçma birşey olarak görülmemesi gerekiyor. Sonuç olarak, o kadar büyük bayrak yaptırılmasaydı, onca tekstil malzemesi ile, binlerce bayrak yapılıp yine insanlara verilecekti. Sonuçta, böyle birşey için kullanıldı ve bence, çokta yerinde bir işti. Ayrıca, Sarıgül, bence memleketin sahip olduğu, "çok iyi" statüsündeki Belediye Başkanlarındandır. Yargılama noktası böyle bir durumda "Ne kadar para harcandı? Harcanan para, fakirlere yardım olarak kullanılamazmıydı?" olursa daha keskin olur.
Böyle şeylerin, utanılıp yargılanmaması gerekiyor diye düşünüyorum. Bayrağın ne bikini olarak, kıça girmesinin, nede süpürgelik yapılıp arabalara takılmasının değerini düşürmeyeceği aşikâr. Bende, çalıştığım heryerde odama, Atatürk ve Bayrağımızı asarım. Hatta şuanda, Ahmet Necdet Sezer dahi var. Değer yargıdır. Değerlere ve yargılara sahip çıkılması gerekir. Tüketim ve türetim toplumu olduğumuz şu zamanlarda, aykırı bir fikir ile, dikkatleri çekmek bence hoş oldu. Bjk bayrağından sonra, BBC 'de, bayrağımızında böyle bir şey için konu olması ve "çok güzel bir bağlılık..." olarak nitelendirilmesi şahsen hoşuma gitti. Standartlardan kurtulup, kendimize özgü birşeyler yapalım diye düşünüp, konuşuyorsak, bence bu bayrak meselesinede saygı duyulmalıdır. Hoş, memleketimizde yapılan herşey son zamanlarda edinilen bir başka adettenmidir nedir, ya "Gereksiz iş yapmışlar kardeşim", ya da "öfff yaa, bu memleket adam olmaz..." diye eleştiri oklarının hedefi oluyor. Samimi olanların bile, ne şekilde yaranmaları gerektiğini hesap edemediklerini düşünüyorum. İyide yapsalar, kötüde yapsalar beğenmiyoruz. Sonuç olarak, Ortaokul ve Lise yıllarımda kaçmak için mümkün mertebe bir taraflarımı yırttığım aklıma geliyorda, şuanda böyle günlerde gönüllü olarak gidip uğraşıyor olmamın ne kadar tezat olduğunu farkediyorum. Çocukluk işte... Sürü psikolojisi ile, böyle şeylerden kaçıp kaçıp duruyorduk. Aileden gelen miras gibi, Atatürk'e herşeyden öte bir saygı duyuyordum ama, bir kitap alıp okumamıştım bile. Şimdiyse neredeyse hepsini okudum. Özdeğerlerimize, tarihimize iyide olsa, kötüde olsa sahip çıkmamız gerekiyor. Sonuçta, bunlar bizim gözardı edemeyeceğimiz gerçeklerimiz. Cumhuriyet'in kuruluşu ile ilgili, her yıl kutlanan anma törenleride bunlardan sadece bir tanesi. Her ne kadar işleyişten, bende birçok insan gibi yakınsamda, bu şeylerin çaresinin bende, ben olmasam bile benden sonra gelecek olan çocuklarımda olduğunun farkındayım. Sevemediğim bazı noktalar olsada, bu ülkeyi kayıtsız şartsız seviyorum. Herkesin böyle olması gerektiğinede inanıyorum. @neo_neuro 'nun dediği gibi, NUTUK isimli, tarihin (bence) en büyük eserini mutlaka okuyunuz. Geç diliyor olsamda, Cumhuriyet Bayramımız, 80. Yılımız kutlu olsun. Daha başarılı, iddialı, başı dik, özgür ve bağımsız bir ülke için, ÇALIŞALIM.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!