|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Windows Xp Reklam kampanyasında skandal
Merhaba. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan Microsoft'un yeni işletim sistemi "XP" 'nin tanıtımı tüm hızıyla sürüyor. Hatta bilboardlarıda süslemekte. Zaten forumun konusu da bu. Mutlaka görmüşssünüzdür kocaman bir xp masaüstü , kampanya "bilgisayarınızın yapabilecekleri hakkında bütün bildiklerinizi unutun" üstüne kurulmuş , bunuda kanıtlamak için bir öğe geri döünüşüm kutusuna atılıyor. Ancak benim dikkatimi çeken imleç oldu. İmleç siyahtı..! reklamı ilk gördüğüm günlerde hayllah xp nin işaret imleci siyah mı filan dedim kendi kendime. Bildiğim kadarıyla da değil... Yani reklam Apple da hazırlanmış büyük ihtimalle... Xp'nin reklamında Apple cursor'u...
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
XP NT kökenli ve NT powerpc'lerde (maclerde dahil) çalışabiliyor. Muhtemelen XP de çalışıyordur.
Ama kişisel olarak, XP Microsoft'un çöküşü olacak derim, başka bişii demem.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
hehe, ama ben xp'yi çok sevdim. bir sorunla da karşılaşmadım şimdiye dek. baya kasarak kullanırım bilgisayarı ben; 7-8 ram yiyici programla filan çalışırım ama tık demiyor.
bi de mns'de uzaktan yönetim olayı bitirdi beni; evdeki bilgisayarımı şifketten kontrol ediyorum. download'larımı kontrol ediyorum. bitince yeniden başlatıyorum. çok sıkı olmuş bu olay. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: St.Petersburg
|
sizler ne düşünürsünüz bilmiyorum ancak xp benim çok hoşuma gitti.
reklam sloganı da hiç fena değil! imleç meselesine gelince; sanırım ms' in böyle bir hata yapmayacağını tahmin etmeniz gerekir ya da DDB' nin.. hem unlucky' de belirtmiş: istersen siyah imleç yapabilirsin..
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Skandal nitelemesinde bulunan ya da bu forumun çeşitli başka bölümlerinde çeşitli Microsoft programları hakkında çeşitli eleştirilerde bulunan forum kullanıcılarından kaç tanesi linux, mac os, solaris ya da benzeri bir işletim sistemini kullanıyor acaba?
Ya da kaç kişi office programı olarak star ofis kullanıyor? |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Ayrıca adını bile duyulmamış bir unix vardı, MS Xenix. Bu unix tutulmadı ve MS batmak üzereyken Windows yazmaya kalktı. MS ten önce QuarterDeck ve Watcom (C++ Compileri ünlüdür) windowsları wardı. İlk MS Windows (Ms Bob) bir facia oldu. MS Dos ile gelen dosshell adlı uygulama bunun kalıntısıdır. NT ve devamı olan 2000, XP ; yapı olarak IBM OS/2 ve BSD'ye neden bu kadar çok benziyor anlamıyorum. Sanki renkli kalemlerle çizilmiş bir karikatür gibii......
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!