Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » AMD çift işlemcili anakart mewzuatı

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 04.12.2001   #1 (permalink)

Loco's Avatar

Yer: Istanbul
AMD çift işlemcili anakart mewzuatı

Hörmetler ahali..

Warolan 900mhz AMD Athlon Thunderbird işlemcime kuma getirerek bi adet de 1.3 Thunderbird daha aldım. Aslında 900'ü satıcaktım ama vazcayıp birleştirme kararı aldım şimdik. Ve fakat bunları birleştirmek gibi bi sorunsal doğdu haliyle

Yaptığım araştırmaya göre TYAN die bi anakart böle bi güzellik yapıyo. Trinity s2390b modelli anakartı benim aradıım anakart. Ve fakat bu anakartı satan adam bulamadım, öle minik bi problem war

Cizgi elektronik sadece thunder ve tiger modellerini satıyo, ama onlar da işime yaramıyolar.

Başka markaların çift AMD destekleyenini, ve bunu satan firmaları bilen kardeşler warmı aramızda? Çok sewincem walla warsa..

Toplucana sewgiler
K.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 04.12.2001   #2 (permalink)

Yer: Istanbul
şimdi kaancım herşey iyi güzel de bir hatırlatmada bulunarak büyük bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırayım, belki de biliyorsundur ama söyleyeyim ben yine de. içimde kalmasın.

çift işlemci demek iki işlemci hızında çalışan bilgisayar demek değildir. yine birisi çalışacaktır. sadece birisine zeval gelirse sana bile hissettirmeden ikinci yedek işlemciyi devreye sokarak makinayı durdurmadan işine devam etmesini sağlar.

yani ekstra hız değil. bu sebebtendir ki serverler çift işlemcilidir.

bence sen sat, paraya çevir.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 04.12.2001   #3 (permalink)

Yer: İstanbul
unlucky yanlış demişsin aslında öyle değil. ben bi ara araştırmıştım yanlış hatırlamıyorsam durum şöyle ; çift işlemci iki işlemciyi birden kullanıyor yani ikinci işlemciyi kullanması için birine bir şey olmasına gerek yok. ancak burda en önemli şey kullanılan yazılımların çift işlemciyi destekliyor olması, eğer kullanılan programlar ve işletim sistemi çift işlemciyi desteklemiyorsa malesef bir işlemcinin gereksiz yere fanı dönüyor. ayrıca çift işlemcili makinanın peformansını iki işlemcinin toplamı kadar etkilemiyor. bu hız değişken olmakla beraber aynı olması gereken işlemcilerin x2 değil maximum 1,6 katı kadar performans getiriyor. Mesela ikitane 1 ghz işlemci bağlarsan performans 2ghz olmuyor maximum 1,6 ghz civarı oluyor. İşlemciler aynı olması lazım dedim evet böyle bir durum var yani 900 ile 1,3'ü bağlayamıyorsun. işlemciler aynı hızda olmalı üstüne üstlük daha iyi performans için aynı seride olmaları filanda tavsiye ediliyor. Ayrıca olay yeni board almaklada bitmeyip kasanıda değiştirmen gerekecek, ona göre güç kaynağı felan olması lazım..

Armacomputer'de çift işlemciyi destekleyen ddr ram li ve raid bağlantı desteği olan güzel bir board vardı 300$ civarı, kontak kurarsan yardımcı oluyorlar.
http://www.armacomputer.com/

benim tavsiyen 900 lük işlemcini şurda sat ;
http://pub9.ezboard.com/fdarkhardwar...tlanlar?page=1
(burası süper bi yer 1-2 günde satarsın, inanılmaz hit alıyor)

sonra bir tane daha 1,3 lük işlemci al o şekilde bir kombinasyon uygula daha iyi performans alırsın.

bu kadar masrafa değecekmi dersen pek zannetmiyorum bence hızlı bir board ve 512ddr ram al hatta fantazi yapmak istiyorsan ikinci bir disk daha alıp raid bağlatıyla 7200+7200 = 14400 rpm hızında bir disk elde et (scsi gibin) daha hayırlı olur senin için..

Mesaj aptal tarafından 04.12.2001 (21:51) yeniden düzenlendi.
aptal şu an çevrimdışı  
Old 04.12.2001   #4 (permalink)

cihangir's Avatar

Yer: Karlsruhe / Freiburg
Görsel: 169
aptal'in söylediklerine ek olarak bu hiz artisi sadece belirli programlarda oluyor. yani office programlarinda herhangi bir hiz artisi hissedilmezken 3d, cad, animasyon programlarinda cift islemci kendini gösteriyor. benim aklimda kalan sayi 1.6 degil 1.8 yanlista olabilir tabii ki. bende de cift islemci var (p III 600) ama henüz bir hayrini göremedim, bilgisayara bir türlü w2k kuramadigimdan bu yüzden bu hafta büyük bir olasilikla tamire gidecek. ayrica su an kullandigim anakarta normallerinde yaklasik 2-3 misli para vermistim. isin birde böyle bir yani var. anakartlar digerlerinde daha pahali. bence iyi düsün. ben en azinda bir daha cift islemci sevdasina kapilmayacagimi biliyorum.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

mewzuati , anakart , islemcili , cift , amd

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 16:38.