|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Nostalji (Disket) Oyunları
"Return to castle of wolfenstein" konusundan esinlendim de, bilgisayar mazisi söyle bi 10 seneye kadar uzananlar sevdiğiniz eski nostalji oyunlarını sayın, paylaşalım Hani 186-486 işlemci serileri arası max. 4 veya 8 ram isteyen 256 renk VGA monitörlerde çalışan.Ben hatırlıyorumda o zaman gider disketlere çektirirdik oyunları, ARJ'lanırdı disketlere. disketin tekinde bir tane bad sector varsa ARJ dosyası açılmazdı. O disketi birdaha çektirirdik, evde bad sectorü olmayan disket arardık. CD ler çıktı değişti herşey... Benim favorilerim mesela; Sim serisi (Simcity, Simfarm, Simtower) Mad TV Flight Of The Amazon Queen Larry 1-4 Pizza Tycoon Sam and Max Hit the road Doom, Dune I, Civilization Police Quest, Micro Machines, Prince of Persia (Meraklılarına bu oyunları download edebileceğiniz siteler var: En iyilerinin linklerini veriyorum. Downloadlar bedava www.freeoldies.com www.bhlegends.com www.theunderdogs.org www.cdos.org
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Linkler için çok teşekkürler
)Prince Of Percia II yi buldum kim tutar beni )Yıllar evvel geçemediğim bi yer vardı Simdi geçicem muaha içimde ukte kalmıştı
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Heey heey ben de iki haftadır bu konu ile ilgileniyorum(çok afedersiniz köpek gibi ders çalışmam gerek ama bana ne) emulasyonlarla başladım amigam var commodore 64 de mars saga hepinize tavsiye edebileceğim mükemmellikte. Dos versiyonu nun grafikleri pek iyi değil c64 ü tavsiye ederim(o da biraz yavaş)
Ve şimdi de pirates a kafayı taktım ama bir türlü freeware olarak bulamadım. bilen varsa yollasın nolur. kolay gelsin...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Pirates
Alp, Pirates adlı oyunun downloadları http://www.theunderdogs.org/ ve http://gamebird.dk/ adreslerinde var heralde. Bir bak...
Ben de eski adventure oyunlarına taktım kafayı şu son zamanlar. Alone in the dark dan, larry ve police quest serisine kadar oynuyom ara ara ![]() Bu eski oyunlar tarih yazdı unutulur ama nostalji olarak elbet geri döner
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Adapazarı
|
Ne tür oyunlar çıkarsa çıksın eskilerden vazgeçmek mümkün diil. Benim de favorilerim INDIANA JONES - Fate of Atlantis , SAM & MAX , Street Fighter ... Ayrıca acayip bir emulasyon oyunları hastalığı var bende. Bir ara baya bir arşiv yapmıştım kendime ama format çekince hepsi gitti.
Bu linklerde benden... Abandonware games Dos games shareware dos games
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
sonradan aklıma geldi, DynaBlaster vardı eskiden... Aynı klavyeden multiplayer oynanabilen en zevkli oyundu bence
Özellikle 4 kişi tek bire klayyeden (toplam 8 el ile) oynadıysanız.. ki oynadık bir çok kez, 8 tane el karmaşası içinde yanlış yöne gidiyorsun yanlış yere bomba koyuyorsun.. rakibi patlatırken kendini de patlatıyorsun.. eheh çok matraktı ya
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
multiplayer "liero"
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum