|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Oğuz Atay/ölüm yıldönümü
arkadaslar bazen insanların boylesi bir nedenle anılmasını saçma buldugumuz oluyordur belki ama Oğuz Atay ın 24. ölüm yıldönümü bugün..dun gece Tehlikeli Oyunlarını okurken dikkatimi çekti...Bazılarımız için sadece kimbuadam olan Oğuz abimiz (benim amcam olacak yasta olurdu (keske) yasasaydı..)Türkiye de sahici kasıntısız duyarlı etten kemikten ve daha da otesi kandan yapılan romanın babasıydı hala da oyle...iletişim yayınlarından çıkıyor şimdilerde...neyse ki kitaplarının baskı ivmesi arttı okunuyor gizliden gizliye.. bu ülkeyi bu ülke aydınını çırılçıplak gormek isteyenler için: Tutunamayanlar Korkuyu Beklerken, Tehlikeli Oyunlar Oyunlarla Yaşayanlar Bir Bilim Adamının Romanı Eylembilim Günlük... Allah taksiratını affetsin... Mesaj çirkinördek tarafından 13.12.2001 (16:30) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
önce kelime vardı
kelimeden önce de yalnızlık vardı. kelimeden sonra da var olmaya devam etti yalnızlık. kelimeler yalnızlığı unutturdu ve yalnızlık kelimeyle birlikte yaşamaya devam etti insanın içinde. yalnız kelimeler acıyı dindirdi ve kelimeler insanın aklına geldikçe yalnızlık büyüdü dayanılmaz oldu. tutunamayanlar tamamı aklımda değil bu paragrafın. ama benim için de çok ayrı bir yeri ve önemi vardır "beyaz mantolu adam"ın. tutunamayanları okudum ama kavradığımı söylemek haksızlık olur. eylembilim, ve oyunlarla yaşayanlar diğer okuduğum kitapları
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
hani yazarlar vardır, ya çok sevilirler ya da nefret edilirler.
oğuz atay da öyle, biraz severim diyen yoktur, ya çok sevenler vardır ya da nefret edenler
|
|
|
#7 (permalink) |
|
ben nefret eden birisi ile karşılaşmadım. bilmeyenler ve çok sevenler
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Haklısın Darkcrow
![]() Yasamdersleri.com da farklı birşey yapmayı deneyeceğiz. Yazar, politikacı, bilim adamı, asker vs... Artık yaşamayan ama insanlığı bir biçimde etkilemiş insanlar bugün yaşıyormuş gibi yazmaya devam edecekler ... Nasıl yazacakları yazara bağlı olacak. Ya eskisi gibi devam edecekler ya da tümüyle değişmiş )Ben kendim için Oğuz Atay'ı düşünmüştüm ... Ama beni aşıyor sanırım ... Kendine güvenenler var mı? ))
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
çok ukalaca gelir mi bilmiyorum ama bu gorevi ustlenebilirim galiba...ama elbette bazı seyleri de soylememem gerek...bir kurul olmalı bunuoguzamcayazarmıkurulu (kendimi kaptırmısım degil mi?)gorev bana verilmese bir istegim var bunu yapacak olandan..
gunlugu okurken yurt dısında hastahane odasından kızına yazdıgı bir mektup beni cok etkilemişti...kızının okulda yazdıgı kompozisyona ilişkin 'bir yazarın kızı dilini boyle kullanmamalı' diyordu..gercekten de oguz amca dili mukemmel bilen onun olan ve olmayan imkanlarını zorlayarak yazan bir yazardı...(bkz.NE EVET NE HAYIR (buyuk harfler oguz amca ya aittir)/korkuyu beklerken) Oguz Amca olmak isterim bir sureligine de olsa yapmacık da olsa..projenin kendisine 'hayran kalmadım' desem yalan olur.. içimden hep geçmiştir boyle bir sey yapmak...sadece oguz amca degil de mesela birisi dostoyevski olmalı...italo calvino da öldü sanırım..bir de borges olursa tamadır ![]() oguz atay dan nefret eden çok..şu şu nefret ediyor diyemem ama boylesi bir cıplaklaştırma operasyonunu degirmenlere karsı yapmadı elbette...işine gelen gormezlikten geldi ...gelmeyen de gorur gibi yaptı benzatenonlardandegilimoguzunbahsettigiadamlardand egilim tavrı aldılar...biz onu seven onun haklılıgına inananlara dusen ilk gorev bunları tespit etmek olmalı... duzelte duzelte kevgire dondu mesaj...
'Fanta isteyenlere Yedigün verebilirim!' Mesaj çirkinördek tarafından 19.12.2001 (21:10) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!