Zoque.Forum
»
böyle bir mail aldım ne diyorsunuz,mümkün mü?
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Üyelik Tarihi: 13.12.2000
Yer: Ankara
Yaş: 29
Mesaj: 218
|
böyle bir mail aldım ne diyorsunuz,mümkün mü?
Son günlerde Pornografik sitelerde sıkça kullanılan bir yöntem ile
ziyaretçinin internet bağlantısı kesiliyor ve çok daha pahalı olan yurtdışı 900 lü hatlar kullanılarak Internete bağlatılıyor, böylece sadece üyelerin girebildiği bir siteye giriş sağlanıyor. Lütfen ben bu tür sitelere girmiyorum diye es geçmeyin. Günde 10 bin dakikadan fazla arama yapılıyor, bu ortalama 1000 kişi (kurban...) kullanıyor demektir. Şoka hazır olun şimdi, bu DIALER adı verilen ufak program (30-60 Kb büyüklüğünde, 10 sn içinde bilgisayarınıza yükleniyor) ile bağlandığınızda dakikası için yaklaşık 10 milyon (~ 6$ per minute) ödüyorsunuz. Evet 10 milyon! Sadece 10 dakika bağlı kalsanız, 100 milyonu telefon faturanıza eklenmiş bilin. Evet pek çok kişi yüzlerce milyon gelen telefon faturası yüzünden türk telekoma başvuruyor, ama yapılacak birşey yok ki. Arama yapılmış, program içinde ingilizce olarak ne yaptığıda yasal olarak yazıyor. Ama bizim uyanık türk arkadaşlarımız bu programıda editleyerek boş vaadler ile ziyaretçiyi kandırıyor (Saati 400 bin tl vs.) Günde 10 bin dakika, 10 milyondan 100 milyar eder. Ayda 3 Trilyon. Ülkemizde ki ekonomik kriz malum, hergün fakirleşiyoruz. Ancak gözünü paraiden çıkan para 10 milyon tl. %3 gibi ufacık bir rakam için hergün binlerce hırsı kaplamış bazı webmaster lar yüzünden her ay 3 trilyon havaya gidiyor. (paranın %75 i arama yapılan ülke, ve hizmeti veren firmaya gidiyor, gerisi Türk telekomun cebine) Aylık 250 milyon geliri olan bir eve 500 milyon telefon faturası gelirse olacakları düşünün, ufak bir dikkatsizlik, acelecilik yüzünden çıkan faciayı! Gelelim DIALER in neden ziyaretçilere boş vaadler ile kullandırıldığına... Sebep tabiki para, ancak şöyle bir durum var. site sahibinin cebine 1 dakika için 280 bin tl komisyon girerken, ziyaretç insanı aldatıyorlar. Türk insanı kuzu gibidir, ne desek inanırlar diye sadece Türkleri kandırıyorlar. Lütfen bu yazıyı / Aşağıda ki adresi arkadaşlarınıza gönderin. Ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar iyi. site Adresi: http://www.surf2net.net/dialer/
__________________
ALP THE BRAIN |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Üyelik Tarihi: 16.07.2001
Yer: ISTANBUL
Yaş: 28
Mesaj: 75
|
Mümkün
Aynı mail banada geldi.Birazda arkadaş kendi spamını yapmış sanırım
Kimbilir belkide benzeri bir sitesi bile vardır.Tam dediği tarzda bir ücretlendirme uygulatabilir mi bilmiyorum ancak o exe'lerle istediği bir çok şey gerçekleştirebileceği kesin. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Üyelik Tarihi: 14.01.2001
Yer: Kocaeli
Yaş: 25
Mesaj: 451
|
Morpheus kullananlar en iyisini yaparlar
![]() 250 MB'a bile filmler var ![]() Yani herşeyi var... Klip falan ohoooo süper.MP3, resim ya herşey var deneyin bence... Nedir derseniz dosya paylaşım programı...! Bencede kullanın ![]()
__________________
Hızlı Kahverengi Tilki Tembel Köpeğin Üstünden Atlar :cool: RGB d e s i g n w o r k s http://programcilik.cjb.net |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Üyelik Tarihi: 17.09.2000
Yer: istanbul
Yaş: 24
Mesaj: 120
|
evet ark.lar bu olay ne yazik ki doğru (ücretlendirme konusunda bi fikrim yoktu onuda öğredim iyi oldu)
pornografik iceren sitelerin çoğunda mevcut bu dialer programlar ve internet erişimini bu proıgramlar üzerinden sağlandığıda hatta bu şahıslar icq kullanarak kendi sitelerinin adreslerini verip aa bak benim resimlerim burda git bak bide video var diyip programi download ettirebiliyorlar.. (bi arkadaşımın başına geldi siteden şüphelenip download etmemiş programı) neyse bu olayı mümkün olduğunda çok insana bildirmemiz gerekiyor.. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Üyelik Tarihi: 13.07.2000
Yer: LND
Mesaj: 4,275
|
bu olay doğruy hatta bu konuda bir tartışma forumda bulunuyor olması lazım
__________________
FERRUH.MAVİTUNA - İnanmıyorum, yeni site! |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!