|
|
#1 (permalink) |
|
hardware - ram fiyatlari
ram fiyatlari gene yükseldi degil mi, yoksa ben mi yanlis görüyorum yilbasi öncesi herhalde en düsük zamaniydi. simdi daha ne kadar cikar ya da ram almak icin ne kadar bekleyeyim (ya da beklemeyip hemen alayim mi)?
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Selam Zoque,
Dayım ve ailemiz Index Bilgisayar 'ın kurucusudur. (övünmek gibi olmasın da )Neyse.. Bu kadar reklam yeter ![]() Şu an fiyatlar inanılmaz yükseldi. Bunun sebebi ise stoklarda mal olmaması. Bunun sebebi ise malların gümrüğe takılması. Aslında bu her yıl yaşanan bir olay bu. Her yıl Ocak ayında mallar gümrüğe takılır ve eski stokların eritilmesi sağlanır. Bu bir stratejidir. Dün firmaya ATX Kasa almak için depoya girdim o bile yoktu. Bunun için Şubat ya da Mart ayını kısaca depodaki malların eritilmesi işlemini beklemek lazım. Celeron CPU lar bitti mesela... Zaten bu tarz distrübütör firmalar Türkiye'de 4-5 tane olduğu için ve alıcıların başka şansları olmadığı için mecburdur almaya. Diğer taraftan ise eldeki güncel mallar (256RAM gibi) fiyatları artar. Bunun sebebi 2 türlüdür. Birincisi satıcı firma fiyatları arttırır. İkinci ise bizim gibi firmalar Ciroyu yükseltmek amacını taşırlar. Çünkü yeni mallar gelmediği için ciro baya düşer... İŞTE SİZE MESLEK SIRLARIMIZ
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul-sakarya
|
www.aybilgisayar.com.tr daha ucuzu istanbulda bildiğim kadarıyla yok...
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
yıl sonunda vergi için sıkışan firmaların ortak stratejisidir.
vain sorunu yanıtlayayım yıl boyunca gelmiş olan ufak tefek zamlar şubat başı veya ortası itibarı ile direk olarak acımasızca eklenir. yani aralık fiyatlarını bir daha zor görürsünüz gibime geliyor.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul [okul], balikesir [evim guzel evim]
|
bi arkadasim zamlardan once
- abi sen ram alicaktin di mi; bak sakin bekleme al, ramlar pahalanacak" demisti.. o siralar dibe vuran ram fiyatlarina bakarak: - hadi canim sen de, baksana surekli dusuyor... demistim ama yine de ne olur ne olmaz diyerek 256 kingston almistim. dur su adami arayip bi tesekkur edeyim, fiyatlar katlamis yahu! ancak anlasilan bu fiyat artisi tum su veya bu sebeple tum parcalarda olmamis, denildigi gibi stok meselesi olsa gerek... 1 dolar 1.630.000 TL iken sordugum disk 132 dolar+kdv idi, bugun satin aldim 134 dolar+kdv, ustelik 1 dolar 1.355.000 TL |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Herkese Merhaba
Zoque forumlarındaki ilk mesajım Ram fiyatları genel olarak tüm dünyada yükseldi. www.pricewatch.com adresinden bakarsanız pc133 128mb ram 19-20$olarak goriceksiniz ki buna 2-3$ eklemeniz gerekir cunku o fiyatlara pek alınamaz. Yani 22-23$ fiyatlara yurtdısında ulasmıs ise turkiyedede 29-30$ olması cok normaldir. Bunun sebebi olarak bir takım ram üreticisi firmaların kar marjlarının çok düşmesinden dolayı artık sdram yerine ddram uretmeleri yada sdram uretiminden tamamen cekilmelerini goruyorum. bilgisayar donanımları konusunda yardımcı olmak isterim. Bir bilgisayar forumundada moderatörlük yapmaktayım. Saygılar , sevgiler Yaman Eligül Yapılabilecek en iyi yatırım kendiniz için yaptığınız yatırımdır. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!