|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Turkcell e neler oldu ?
Bugunlerde Turkcellin sayfasına gidenler varsa bir uyarı mesajı ile karsılasacaklardır. ozetle turkcell uyelerine bir takım asılsız e-mail ler geliyor. yani turkcell domain name ile .. sanki herseyi ile turkcell den size bir e-mail adresi onaylama e-mail i. cevap verilirse ne olur bilmiyorum ama tahmin etmek te zor olamasa gerek(buyuk ihtimal adresler reklam fırmalarına satılacaktı) Aslında o uyarı mesajında anlattıgım detayler yazmıyor. bu e-mail banada geldiği icin biliyorum. Allahtan ben " simdi bunla ugrasamam, sonra bakarım" dedimde pacamı kurtardım. bana gelen e-mail in Konu kısmına bakınca; suan kullanmıs oldugum hattın numarası gozukuyor. bende zaten olayın bu boyutu hakkında konusmak istiyorum. adamlar benim tel no'mu nerden biliyorlar, yoksa turkcell bilgisayarları bir sekilde illegal saldırıya mı maruz kaldı ? Sizce ? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Bana da geçen günlerde KONU kısmında telefon numaram ile birlikte bir msj geldi...
Dip Not kısmında da mail hesabınızın Hotmail haricindeki diğer hesabınızın verilmesi istendi. Bende msj çekerek "kusura bakmayın sizin için Hotmail hesabımı değiştiremem" tarzında kibar bir ileti yolladım. 10-15 dk sonra, muhtemelen otomatik, bir mesaj geldi. E-posta adresiniz sisteminize kayıt edilmiştir dendi. Oysaki benim e-postam Hotmail idi
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Hımm bunu dusunmemiştim. bencede içerden biri yapmıs olabilir. ![]() Aslında benim bu konuyu yazmaktaki amacın herkesi bilgilendirmekti. burdan ilgili arkadaslara sesleniyorum bu tur e-mail lere cevap vermeyin. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Birincisi turkcellin yolladığı e-mail insanları yanlış yönlendirenlere bir önlem olması amacıyla.
ikincisi Hotmail ile otomatik mail yollama sistemi arasında problem çıkıomuş ve bu yüzden Hotmail olmaması öneriliyor. yani pek bi uyuzluk yok turkcellin yaptığı
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Banada öyle bir e-mail geldi. Bende hiç düşünmeden gönderdim. Daha sonra aklıma hattımı annemin bana bir hediye olarak aldığı ve annemin mail adresimi bilmediği geldi. Düşündüm düşündüm nerden buldular diye. Sonra aklıma WebMesajCell geldi. Pek emin değilim ancak sanırım kayıt olurken mail adresi isteniyordu.
hala ne olduğuna emin değilim. ne diyeceğimide bilemiyorum. Bu arada: Geçenlerde yurt dışındaki kız arkadaşı ile sürekli (günde 4/5 saat) telefonla konuşan bir arkadaşıma Turkcell'den aradığını iddia eden bir şahıs aradı. Eğer şahısla ile konuşursa kendisine Turkcell tarafından 50 kontür hediye edileceğini söyledi. Konuşma ise adres doğum tarihi vs. bilgilerini flan istedi. Arkadaşta (nedense) verdi. Ve 50 kontürü gerçekten hediye ettiler!? Turkcell kafayı mı oynatıyor?
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Hemen hemen aynı olay benim başıma da geldi. Benimde mail adresime turkcell den konusu benim kullandığım hattın numarası olan bir mail geldi. Bende aynı şekilde sizin için Hotmail adresimi değiştirmem diyerek mail gönderdim. Ancak sonra aklıma geldi ben o mailimi yeni açmıştım. Yani turkcell hattımı alırken filan vermem mümkün değildi. Acaba mailimi nerden bulmuşlardı diye çok düşündüm ama işin içinden çıkamadım. Yalnız bir ara turkcell msj ı yenilediler ya orda bilgilerimizi güncellememizi istemişlerdi acaba o zaman mı verdim.
Birde turkcell in sitesinde çıkan popup uyarısında size gelen mail ile bilgilerinizi istiyorlar gibi bir ifade vardı. Ama mailde herhangi bir bilgi istemiyorlardı sadece reply yapmamızı istiyorlardı. mail adresimizi güncellemek için. Galiba ortada dolaşan 2 mail var biri gerçekten turkcell in mail adreslerini güncellemek için gönderdiği mail biri de illegal kişilerin bilgileri almak için gönderdiği mail.. Bakalım nereye gidecek bu iş....
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Aslında hersey ortada. adamın biri bir yolunu bulup turkcell abonelerine bu e-mail i yolladı ama tek tek değil. eger aboneler replay edersdeler bu adama tek tek e-mail adresleri gelecek. ve adam bu e-mail adreslerini net-pa gibi kurluşlara satacaktı. satmıştırda.
neden netpa dedim derseniz. daha dun bana netpadan bir e-mail geldi. içeriğinde bizden epey bir e-mail adresi var biazim araciliğimiz ile herkese ulasabilirsiniz. altında remove34@e-kolay.net gibi meshur kaldırma adresi var ama calısmıyor. bu turkiyede ne ***** siz herifler var. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!