Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Hangi İşletim Sistemini Kullanıyorsunuz?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 16.02.2002   #41 (permalink)

DarkStar's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
Gönderen: uzaytek
Qnx( Manyak bisi ama modemi tanımadı yeni bir modem alıcam, bu qnx tek disteklik.)
QNX'in tamamını get.qnx.com'dan indirebilirsin.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 16.02.2002   #42 (permalink)

Se7en's Avatar

Yer: Istanbul
Görsel: 31
MacOs X 10.1 / MacOs 9.1 English Version / Windows XP hepsıde aynı makinada yüklü.
Se7en şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.02.2002   #43 (permalink)

Yer: Ankara
Bu QNX hakkında birazcık bilgi verebilirmisiniz??
Old 16.02.2002   #44 (permalink)

Yer: istanbul
windows98 SE
matematikci20 şu an çevrimdışı  
Old 16.02.2002   #45 (permalink)

ceylan's Avatar

Yer: ankara/turkey
Alıntı:
evde tek makinede 3 işletim sistemi win98 se ilk zamanlarda elimde yoktu 2000 bunu kurdum.sonra üstüne 2000 pro kurdum onu kullanıyorum. üçüncüsü 2000 server türkçe bunuda incelemek için kurdum.
rename
şunu sormak istiyorum..Sence hepsinin birbirinden farkı varmı...türkçesi ingilizceye göre nasıl...aynı ayda hem 98 hem 2000 kullanabiliyormusun....hangisini sen daha çok beğendin..Sorular biraz az oldu ama (kinaye yaptım )
ceylan şu an çevrimdışı  
Old 17.02.2002   #46 (permalink)

Yer: Istanbul
Açıkçası win98 güzel bir işletim sistemi ama stabil ve pek iş kullanımına yatkın bir sistem değil. Ram kullanımından performansına ve özelliklerine kadar pek çok eksiği var 2000 den... ki bu nedenle 2000 pro çıktı piyasaya. win 2000 gerçekten çok iyi bir işletim sistemi. yönetim açısından veya kullanım açısından olsun çok kararlı çalışıyor. açık veriyor ama bu açıklar 98 ve 95 de daha doğrusu NTFS kullanmayan işletim sistemlerinde standarttı zaten. 2000 in en yeni/iyi özelliği bence NTFS5 kullanıyor olması.

Bunun dışında TR Serveri sırf Serverin Türkçesi de mi olurmuş mantığında ve karşılaştırma için yani meraktan kurdum. yoksa 2000 pro çok iyi çalışıyor. birde XP var kullanan arkadaşlar öneriyorlar ama ben biraz sabit fikirliyim galiba bu konuda birazda zaman geçsin yamaları biraz tamamlansın istiyorum. evde betasını kurdupumda çok sorun çıkmıştı bu nedenle kaldırmıştım. Tam rayına oturmadığı için de hala geçmeyi düşünmüyorum.

kolay gelsin
Old 17.02.2002   #47 (permalink)

ceylan's Avatar

Teşekkürler...2000 pro iyi bir işletim sistemi...peki 98'in üzerine kurulabiliyormu yoksa illa formatmı....birde mesela xp'de 98'mi xp'mi diye açılıştasana soruyormu 2000'de boyle bişi varmı...
ceylan şu an çevrimdışı  
Old 17.02.2002   #48 (permalink)

Binus's Avatar

Yer: Ankara
Alıntı:
Gönderen: ceylan
Teşekkürler...2000 pro iyi bir işletim sistemi...peki 98'in üzerine kurulabiliyormu yoksa illa formatmı....birde mesela xp'de 98'mi xp'mi diye açılıştasana soruyormu 2000'de boyle bişi varmı...
Bunada ben cevap vereyim.

Ben de onceden w98SE den Win2000 Pro ya gectim . once ikisini bir arada kullandım. Bu cumle bir soruna yanıt olmustur , yani mantık aynı, bilgisayar acılısta 2 secenek veriyor tabi geriye dogru sayıyor. ya 2000 ni secersin yada 98'i.
dediğim gibi ilk basta ben 2 ni bir arada kullandım. tabi sonra gid gide win2000 pro ya bayılmaya basladım. ilk defa 1 ayı bilgisayara yeniden windows kurmak zorunda kalmadım( o derecede saglam)
1 sene oldu hayla da kurmu değilim, bazen yaw canım sıkıldı su windowsu tekrar kurayım dediğim bile oluyor.
tabi sonra zamanla 98 i tamamen kaldırım sadece 2000 e gectim. Cunku 98de yapıpta 2000 de yapamadıgım hiçbir sey kalmadı.

bunları anlatmamın nedeni;

Eger sistemin kuvvetli ise soyle p3 ve 128 mb ram yada üssü ise hiç dusunmeden sadece win2000 pro kur. butun updateleri yap directx8.1 ve ekran kartının son drıverlerını kur. bundan sonra zannetmiyorum ki bir sorunla karsılasasın.
ben p2 350 ve 128 mb ram ile az rahatsız olarak kullanıyorum.(o kadar zorluyorum ki bilgi sayarı yinede gunde 1 kez restart atıyorum)

kısa ve öz win2000 pro kurma imkanın varsa kacırma .
Binus şu an çevrimdışı  
Old 18.02.2002   #49 (permalink)

ceylan's Avatar

Bende P-III 1000 var...128 ram...32 matrox ekran kartı...bunlar rahat rahat kaldırır...dediğine göre...umarım hız rahatsız etmez...ben biraz sabırsızımda....İlgin için teşekkürler...Çok yardımcı oldun..
ceylan şu an çevrimdışı  
Old 18.02.2002   #50 (permalink)

DarkStar's Avatar

Yer: İstanbul
Alıntı:
Gönderen: MagiciaN
Bu QNX hakkında birazcık bilgi verebilirmisiniz??
QNX microkernel, real time bir işletim sistemidir. Kerneli (Neutrino) 10K civarındadir. Üstünde window arabirimi (Photon), Görsel bir programlama aracı vs. vs. Harddiskte toplam 120 MB. yer kaplıyor. Özellikle, real-time ve time critical uygulamalarda kullanılan bir işletim sistemi. Tek disketlik harika demolarının yanında, (sitede bilgi var mı bilmiyorum) disket boyutlarındaki bir PCde (386, 2MB Ram) güvenlik ve micro kiosk olarak kullanılıyor. Türkiyede MikroHost adlı (Teşvikiye de) bir firma tarafından temsil edilen QNX'in tarihçesi "ilk"lerle dolu. Adamlalr ilk POSIX işletim sistemini, ilk micro kernel işletim sistemini falan yapan herifler. Bunları düşününce Kanada yazılım konusunda dünyadan bir adım ilerdeymiş gibi geliyor bana.

PS1: Cidden bendeki dokümanlarda resmi var, PC, disketten yarım santim kadar da küçük.

PS2: Micro Kernel Linux: RTLinux'tur
PS3: Bilmeyenler için; linuxların kernelinin kaynak kodunun boyu 24 MByi aştı. En ufak halde derlediğimizde 1-2MBtın altına düşmüyor. QNX ise sadece 10Kb
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

kullaniyorsunuz , sistemini , isletim , hangi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 16:39.