|
|
#41 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
#45 (permalink) | |
|
Yer: ankara/turkey
|
Alıntı:
şunu sormak istiyorum..Sence hepsinin birbirinden farkı varmı...türkçesi ingilizceye göre nasıl...aynı ayda hem 98 hem 2000 kullanabiliyormusun....hangisini sen daha çok beğendin..Sorular biraz az oldu ama (kinaye yaptım )
|
|
|
|
|
|
|
#46 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Açıkçası win98 güzel bir işletim sistemi ama stabil ve pek iş kullanımına yatkın bir sistem değil. Ram kullanımından performansına ve özelliklerine kadar pek çok eksiği var 2000 den... ki bu nedenle 2000 pro çıktı piyasaya. win 2000 gerçekten çok iyi bir işletim sistemi. yönetim açısından veya kullanım açısından olsun çok kararlı çalışıyor. açık veriyor ama bu açıklar 98 ve 95 de daha doğrusu NTFS kullanmayan işletim sistemlerinde standarttı zaten. 2000 in en yeni/iyi özelliği bence NTFS5 kullanıyor olması.
Bunun dışında TR Serveri sırf Serverin Türkçesi de mi olurmuş mantığında ve karşılaştırma için yani meraktan kurdum. yoksa 2000 pro çok iyi çalışıyor. birde XP var kullanan arkadaşlar öneriyorlar ama ben biraz sabit fikirliyim galiba bu konuda birazda zaman geçsin yamaları biraz tamamlansın istiyorum. evde betasını kurdupumda çok sorun çıkmıştı bu nedenle kaldırmıştım. Tam rayına oturmadığı için de hala geçmeyi düşünmüyorum. kolay gelsin
|
|
|
#48 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Ben de onceden w98SE den Win2000 Pro ya gectim . once ikisini bir arada kullandım. Bu cumle bir soruna yanıt olmustur , yani mantık aynı, bilgisayar acılısta 2 secenek veriyor tabi geriye dogru sayıyor. ya 2000 ni secersin yada 98'i. dediğim gibi ilk basta ben 2 ni bir arada kullandım. tabi sonra gid gide win2000 pro ya bayılmaya basladım. ilk defa 1 ayı bilgisayara yeniden windows kurmak zorunda kalmadım( o derecede saglam) 1 sene oldu hayla da kurmu değilim, bazen yaw canım sıkıldı su windowsu tekrar kurayım dediğim bile oluyor. tabi sonra zamanla 98 i tamamen kaldırım sadece 2000 e gectim. Cunku 98de yapıpta 2000 de yapamadıgım hiçbir sey kalmadı. bunları anlatmamın nedeni; Eger sistemin kuvvetli ise soyle p3 ve 128 mb ram yada üssü ise hiç dusunmeden sadece win2000 pro kur. butun updateleri yap directx8.1 ve ekran kartının son drıverlerını kur. bundan sonra zannetmiyorum ki bir sorunla karsılasasın. ben p2 350 ve 128 mb ram ile az rahatsız olarak kullanıyorum.(o kadar zorluyorum ki bilgi sayarı yinede gunde 1 kez restart atıyorum) kısa ve öz win2000 pro kurma imkanın varsa kacırma .
|
|
|
|
|
|
|
#50 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
PS1: Cidden bendeki dokümanlarda resmi var, PC, disketten yarım santim kadar da küçük. PS2: Micro Kernel Linux: RTLinux'tur PS3: Bilmeyenler için; linuxların kernelinin kaynak kodunun boyu 24 MByi aştı. En ufak halde derlediğimizde 1-2MBtın altına düşmüyor. QNX ise sadece 10Kb
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!