Zoque.Forum
»
Hangi İşletim Sistemini Kullanıyorsunuz?
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#51 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
yeni konu açmıyıp burdan soruyim dedim.daha önce kurduğumda dikkat etmemişdim ama şimdi lazım oldu.98 de msconfig den başlangıçdaki programları ayarlayabiliyorduk peki w2k'da nerden oluyo bu?
|
|
|
#52 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
tşkler darkstar
![]() soulburn w2k yı bilmiyorum ama o başlangıçtaki programları kaldırabilmen için programlar var eğer w2k da bulamadıysan bu programlarlada kaldırabılırsın.. bendekının adı regcleaner...
|
|
|
#53 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
şimdi baslangıctaki programları ayarlaak istersen. "Baslat>Run> regedit " yazıp enter a bas. cıkacak pncerede altaki satıra kadar ilerle.(biraz karmasıktır) HKEY_LOCAL_MACHINE\software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\ en son klasor gibi acılan satırda "Run , Runonce .." bunun gibi 3 tane klasor var onları icinde yazan keylerde istemediğin programın satırını sil. On uyarı : ben bu kadar riskli bir seyi yapamam diyorsan yapma, yoksa bilgisayarın zarar gorebilir (gerci ben hata ile Current user daki sofware bolumunu tamamen sildim ama bir sey olmadı. sonradan butun programlar sanki ilkkez acılıyormus gibi acıldılar, işte o zaman windows bilgim bir kademe daha ilerledi. zaten hiçbir program kullanmıyorum butun bu işleri kendim elle yapıyorum )ama sen iyisimi system mechanic adlı bir program var onla bunların hepsini yapabilirsin) |
|
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Ben startup programları için çok minik ama büyük işlevli bir program kullanıyorum.
Startup Control Panel 2.7 hem registry deki hemde normal startup altındaki programları kaldırabiliyorsunuz. istediğnizi sonradan ekleyebiliyorsunu veya tamamen silebiliyorsunuz. hemde hiç yer kaplamadan yapıyor bunların tümünü. şiddetle tavsiye olunur.
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Yer: ankara/turkey
|
selamlar..
Arkadaşlar 2 günden beri win2000'le uğraşıyorum...İlginç bir yazılım...Makinam kurarkan 7-8 kere donmuştur..resetlemek zorunda kaldım..Birde datron modemim çalıştıramadım...fiziksel dik gibi bir şeyler söylüyor ve 100 e kadar sayıyor...bu bir mavi ekranda oluyor..yukarıda kodlar falan...sonra makina kendine reset atıyor..birde çevirmeli ağ bağlantısı yapıyorum...alet modem yok gibi bişi diyor...6 kere windows2000 kurdum...4'ü türkçe 2'si ingilizce...Bendemi bişi var acaba.....makinamda 98SE gayet güzel çalışıyor..şu ana olduğu gibi..Tabiki bu deneme benim 20 tane video klibime maloldu..fdisk çektim.. |
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Mavi ekran hataları genelde RAM lerden kaynaklanabilmektedir. yada donanımdan da olabilir. Uyumlu donanımlar hakkında bilgi almak için MS adresine bakabilirsiniz.
modem için ise 98 olduğu gibi modem tanıtma işlemi burada da PCI modemler için biraz sorunlu. Yani bu aslında PCI modemlerden kaynaklanan bir durum. Çünkü kendi comportlarına kendileri atama yapmak istedikleri için ve bilg. kullanılmayan bir comportun modem tarafından seçilip, eklenmek istendiğinbden kaynaklanıyor. Yani modemi sonradan tanıtmak olduykça güç bir işlem. Modemi kontrol etmek içinde Control Panel\Phone and Modem Options kısmında bakabilirsiniz. kolay gelsin
|
Zoque'a hoşgeldiniz!