»
Hangi İşletim Sistemini Kullanıyorsunuz?
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
windows 2000 server'a 2 hafta önce terfi ettim
[=türkçe karakter problemi olmasa daha da menun olacaktım ama ]./ konuyu açanın, nezaketende olsa, en başta kendi kullandığı sistemi yazması gerekmezmiydi?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Windows Milennium Edition kullanıyorum.Aslında HDD de yerim olsa Win2000 kuracağım ama yer yok.
Aslında yer olsa Linuxu da cok merak ediyorum
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
görüşlerimi sonraya saklamak istedim...
![]() ben windows me kullanıyordum yeni yeni windows se ye geçtim ve kendine özgü bir hızının olduğun farkettim... ev için ideal bir sistem... 1 hafta önce mandrake 81. suse ve redhat 72. kurdumm( hepsini ayrı ayrı) içlerinden en güzeli redhat 7.2 iydi ve en sorunsuz olanı... linux kurmak isteyen arkadaşlar bence linux kurmayı çok iyi öğrenip daha sonra kurun çünkü kurarken bir sürü problemle karşılaşabiliyorsunuz... kurduktan sonra network kartını tanımama, modemı tanımama,ekran kartını görmeyip açmama gibi bi çok sorun çıkıyor... fakat bu sorunlar hallolduktan sonra gerçekten mükemmel bir sistem... windows yanında halt etmiş derim.. ![]() windows xp yi ise makinenızın özellikleri çok iyiyse kurun derim, kötüyse donanımınız kaldırmayabilir... xp de gayet guzel onuda denedim... ![]() birde şunu ekliyeyim... windowsun uptade sayfasından kesinlikle hepsini olmasada kritik güncellemeleri yapın birçok hatanın giderilmesini sağlıyor.. belki bilmeyeniniz vardır diye söyledim...
life is not all the guns and roses... Mesaj thors tarafından 13.02.2002 (12:28) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Şimdi niye quote yaptın derseniz. arkadasın karsılastıgı problemin cok ufak bir cozum yolu var, onun icin quote yaptım. Sırayla yazıyorum; Control Panel>Keybord>İnput locales> !te turkce Q klavyeyi ekleyip Default yap ( zannediyorum bunu yapmıssındır ama ben bastan ele alayım dedim) yine; Control Panel>Regionel Options> karsına cıkan ilk sayfada "your locale" Turkish olacak. onun altındaki bolumdede listeden Turkic i bul tikini at ve Default yap. bu işlemlerden sonra problemin ortadan kalkmış olacak. (dikkatinizi cekmiştir, niye turkic yazdım diye, cunkü listede turkic diye yazmıslar. acaba neden ? )Aslında moderatörlerden rica edelimde bu threadı ankete cevirsinler. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Binus, teşekkür ederim. tüm ayarlar aynı olmasına karşın sadece set default yapmadığımdan problem çıkarıyomuş
aslında büyük bir problem değildi, sadece copy/paste gibi clipboard işlemlerinde türkçe noktalı karakterleri ingilizceleri ile değiştiriyordu. [=ğ -> g, ş ->s gibi]. bunun dışında bir problemim yok. pro.' da yaşamadım bu sorunu. unutkanlık işte konu hakkında : bu konudan kaygım; yine anti Microsoft / anti linux paradoksuna dönüşmesi. umarım böyle olmaz.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Üüf üf, lam hepsini de şeediyomuşuz farkında olmadan
Ofiste:
WinNT 4.0 WorkStation, server, Enterprise server Win2000 Pro. server, Enterprise server Mandrake Linux (Win.ler: üzerindeproje geliştirdiğim araç win. tabanlı Linux: Elbette adam gibi bir database server lazım) Evde: Win2000 Pro. (Evde de çalışabilmek için) Win98 SE (Evde oyun oynayabilmek için) Mandrake Linux (Kullanmak için) Debian Linux (Canım sıkılınca uğraşmak için) QNX (Performansa ihtiyacım olunca) Solaris (Fazladan boş bir HDD bulunca dayanamadığım için)
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!